Chodníky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 01. marca 2017

Dobry den. Je prosim mozne vybudovat chodniky aspon na tieto miesta, viem ze po petrzalke je vela vyslapanych miest ale tie su myslim dost akutne. Nakupne centra tam su sice postavene ale potrebne (mysim take ktore by boli najvyhodnejsie) chodniky nie. Z tesca do carrfouru a z Lidlu na zastavku MHD. Myslim ze vybudovanie dolezitych chodnikov nemalo byt financne narocne, a mohlo by sa do buducnosti najst viac potrebnych miest.

Dakujem

Peter

03. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k podnetu č.1:

Podľa platného Územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy sú predmetné pozemky, parcelné číslo 3110/103 a 3110/2 súčasťou rozvojového územia funkčne určeného pre občiansku vybavenosť celomestského a nadmestského významu, kód F–201 vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy. Spôsob využitia pozemkov je územným plánom stanovený pre areály a komplexy občianskej vybavenosti, pre zariadenia administratívy, kultúry, zábavy, obchodu, služieb...Nakoľko je to vhodný, disponibilný pozemok na zástavbu, je predpoklad, že mesto ho v budúcnosti prenajme (prípadne predá) investorovi, ktorý bude mať záujem v tomto území rozvíjať stavebnú činnosť. Súčasťou budúcej zástavby mestského typu bude okrem iného definitívny návrh plôch zelene, verejných plôch a tiež chodníkov, spevnených plôch a komunikácií.

Uvedený podnet môže mestská časť Bratislava-Petržalka riešiť v závislosti od výšky finančných prostriedkov iba provizórnym vybudovaním peších prepojení a len so súhlasom vlastníka pozemku.

K podnetu č.2:

Podľa platného Územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy sú predmetné pozemky, parcelné číslo 1742/94 a 1742/95 súčasťou územia funkčne určeného pre občiansku vybavenosť celomestského a nadmestského významu, kód – 201, vo vlastníctve spoločnosti TESCO STORES SR a.s.. Uvedené pozemky sú súčasťou stabilizovaného územia, kde je výstavba v zmysle územného plánu regulovaná a hlavnou zásadou pri stanovovaní podmienok zástavby je dotváranie územia, zvýšenie kvality prostredia a zvýšenie kvality zástavby.

Vlastník pozemkov doposiaľ neprejavil záujem na dotvorenie uvedeného disponibilného urbánneho priestoru ani neprišiel s návrhom na zástavbu uvedeného pozemku. Do doby kým vlastník pozemku, prípadne nový investor nepríde s návrhom na výstavbu môže mestská časť navrhnúť provizórnu výstavbu peších prepojení v závislosti od výšky finančných prostriedkov a len so súhlasom vlastníka pozemku.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
03. máj 2012

Peter

a navrhne MC provizornu vystavbu chodnika? ci len moze navrhnut?
06. august 2012

Pribylincova

Je august 2012 a vystavanych 5 schodikov,ktore nenadvazuju na ziaden chodnik ale na kopku strku. Prosim riesit!
10. september 2012

Juliette

budte radi aj za tie schodiky, len aby ich mal kto aj v zime cistit. inak sa ludia budu, valat na zemi jak vrecia zemiakov aj buducu zimu:)
07. november 2012

Peter

schody nikam to je zabavne :))
16. január 2013

Peter Peter

tie schody boli uplne zbytocne, myslim ze par eur za zamkovu dlazbu by sa naslo. abolo by to lepsie riesenie.
30. máj 2013

Peter

chcel by som vediet kto to pokosil? majitel pozemkov alebo mč petrzalka kosila sukromny pozemok?
23. február 2017

Michal T

Chýbajúci chodník na Bratskej

Na Bratskej chodi kazdy den medzi Ternom a Lidlom mnozstvo ludi po blate, lebo tam nie je postaveny normalny chodnik. Ironiou celej situacie je, ze tam (asi) Magistrat postavil schodiky, ktore vedu do blata.

Bolo by viac nez mile postavit na tomto mieste chodnik, kedze tade kazdy den chodi vela ludi. Staci sa pozriet na vyslapane stopy, je to prirodzena pesia trasa spajajuca oba smery zastavky s dvoma obchodmi a s dvoma castami sidliska s dalsimi obchodmi a sluzbami ...

Nebolo by tiez zle posunut priechod pre chodcov na prirodzenu pesiu trasu pri Terne, kedze aj tak vacsina ludi ignoruje oficialny priechod a chodi cez cestu. Prikladam presnu mapku. Zastavka Jiraskova smerom do Petrzalky sa moze kludne posunut o nejakych 10-20 metrov dozadu, aby nekoncila tesne pred priechodom.
17. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva posúdilo Váš podnet a uviedlo nasledovné stanovisko:

Priestor medzi nákupným centrom Lidl a zastávkou MHD Jiráskova je v súčasnosti jedným z
potenciálnych pozemkov, kde mesto plánuje výstavbu nájomných bytov. V rámci tohto
projektu by boli riešené aj chodníky.
Pozemok pri hypermarkete Tesco je v jeho vlastníctve. Registrujeme záujem spoločnosti
TESCO STORES SR rozšíriť existujúci hypermarket o nákupnú galériu a vonkajšiu gastro
jednotku a nové pripojenie parkoviska sever na Panónsku cestu. V záujme investora aj vo
vzťahu k rozšíreniu hypermarketu budú vybudované i pešie trasy.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania