Ľuda Zúbka-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Erika Nemcovska 14. novembra 2022

Dobry den,
chcela by som poziadat o orezanie stromov pri ceste L. Zubka - kontretnejsie oproti vchodom 19 a 17.
Stromy zasahuju z chodnika na cestu a hlavne parkovanie pod takymi stromami v zime urobilo neplechu a padli konare na auta aj cestu.
Pocas celeho roku sa tieto suche konare na stromoch absolutne nezrevitalizovali. Je prosim mozne nez opat bude padat sneh alebo namraza tieto stromy troska orezat??? chodia tade mamicky s detmi do skolky ktora je hned v parku, taktiez tu vecer stoja auta.

Vopred dakujem.

Nemcovska

15. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Váš podnet sme zaregistrovali a počas terénnej obhliadky drevinu skontrolujeme a budeme Vás informovať o postupe.
Čo sa týka hrozby ulomenia konárov v zimnom období keď sú dreviny zaťažené ťažkým mokrým snehom, toto riziko je tu vždy, aj pri zdravých drevinách. Z uvedeného dôvodu sa neodporúča ani vo veternom období pohybovať sa pod korunami stromov. Chápeme, že v prípade parkovania nie sú iné možnosti ako auto odstaviť na miesto, ktoré je k dispozícii. V prípade snehovej kalamity však treba zvažovať aj tento faktor.
Možnosti bezpečnostných rezov ale ako sme uviedli vyššie posúdime priamo na mieste. Ak to bude možné, samozrejme zohľadníme Váš podnet.
S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia

Ing. Mária Smiešková
22. november 2022

Odpoveď samosprávy

Na základe miestnej obhliadky sme zaradili celú lokalitu do plánu zdravotných rezov stromov arboristami na rok 2023 počas vegetácie. Ako prvú pomoc na riešenie situácie, vykonáme v najbližších dňoch – do konca novembra 2022, skrátenie prevísajúcich konárov nad parkovacími miestami našimi zamestnancami.
S pozdravom

Ing. Mária Smiešková
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Práce na oreze stromov v lokalite práve prebiehajú.

S pozdravom

Ing. Smiešková Mária

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania