Dopravná-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Vladka 10. novembra 2022

Dobrý deň, na ulici Dopravná pri Lok. depe 1 sa nachádza údajne čierna stavba. Prosíme o preverenie jej "statusu" a odstránenie, nakoľko nám zaberá ďalšie parkovacie miesta a je predmetom vandalizmu. Vopred ďakujem za riešenie uvedeného problému.

10. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
14. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa informácií od pamätníkov, zastrešené skladisko slúžilo ako sklad nápojov pre prevádzku potravín, ktoré stavbu tohto skladiska aj zabezpečovali.
Obdobie kedy bolo skladisko vybudované nevieme bližšie špecifikovať (podľa informácií pamätníkov to bolo pred rokom 1990). Keďže skladisko sa nachádza na pozemku v správe ŽSR a nemáme vedomosť o zmluvnom vzťahu (nájomná zmluva), ktorý by bol uzatvorený k časti pozemku, na ktorom je situované skladisko - zabezpečíme odstránenie skladiska.

Dovoľujeme si však upozorniť, že uvoľnený priestor po odstránení skladiska nemožno automaticky považovať za parkovisko. Na prenájom pozemkovej plochy, na ktorej je skladisko vybudované má s ŽSR uzatvorenú nájomnú zmluvu Mestská časť Bratislava – Rača.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas

Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava

+421 903 520 132
+421 2 2029 5983
15. november 2022

Vladka

Dobrý deň, to je v poriadku pokiaľ priestor nebude používaný ako miesto na parkovanie, ale som prekvapená, že "čiernu stavbu" doteraz ŽSR neriešili a už dávno nebola odstránená.

Dúfam, že k tomu dôjde, čo najskôr, nakoľko veľmi špatí okolie budovy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania