Landererova-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

10. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ide o pozemky parc. č. 9151/1, 9155/15 a /20, k. ú. Staré Mesto, na území ohraničenom miestnymi cestami Olejkárska, Landererova, Čulenova a areálom SND, resp. účelovou verejne prístupovou komunikáciou medzi parkoviskom SND a susednou nezastavanou plochou s donedávna divokým parkovaním, v súčasnosti s „vychodenými“ pešími cestičkami na viacerých miestach.

Vzhľadom na tieto pozemky evidujeme kladné záväzné stanovisko, ktoré bolo vydané na stavbu dopravnej infraštruktúry pre Euroveu 2 s názvom: Stavba č. 11 – Križovatka Landererova – Čulenova – SND. Ďalej na zvyšnej ploche sme v minulosti v rokoch 2015 a 2017 mali dva razy podanú žiadosť o stanovisko k investičnému zámeru s názvom „Landererova“.

Okrem toho na tejto ploche bude musieť byť umiestnená meniareň „Martanovičova“, po jej premiestnení z terajšieho areálu DPB, a.s. na Olejkárskej ulici, v súvislosti s budúcou novou polohou USA Ambasády. Vzhľadom na lokalitu, tzv. „nové centrum“, bude táto musieť byť zakomponovaná do stavby budúceho zámeru, aby nepôsobila vizuálne rušivo v tomto významnom priestore.

Vzhľadom na to, že týmto zámerom sa bude upravovať celá plocha v súvislosti s pešími trasami a na množstvo investícii v registri a finančné prostriedky, nebudeme navrhovať zadanie na vybudovanie dočasného chodníka. Podnet teda v súčasnosti považujeme za uzatvorený.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania