Priechod pri Spojenej škole Tilgnerova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 12. marca 2015

Prosím o obnovenie vodorovného dopravného značenia na priechode pre chodcov pri Spojenej škole Tilgnerova. Obnoviť je potrebné aj biele priečne pásy, ktoré sú na vozovke pred priechodom.
Prosím tiež o opravu priechodu v priestore koľajiska, kde sa kvôli zničenému chodníku môžu prechádzajúci žiaci ľahko potknúť, alebo sa im tam môže zaseknúť noha. Ďakujem.

12. marec 2015

karlovestanka

presne, tie spomalovace su z 90-tych rokov, uz davno nesluzia ucelu takze ak nechceme cakat na tragediu na prechode pri skole tak treba konat, kompetencie je na udrzbu ciest, magistrat, alebo rodiacia skolz , ktori musia vsetko riesit a urady nekonaju, zaplatia to z rodicovskeho prispevku alebo zrps poplatku..?
13. marec 2015

mio

urcite je potrebne osvetlenie prechodov, tak ako je IUVENTA, este viac, a samozrejme predpisana rychlost 40 km/h, ktoru kadzy druhy sofer prekracuje, kontrolovat pripadne obmedzit formou stacionarneho radaru a semaforu..
14. marec 2015

Miska

A natriet zabradlie a odstranit grafity...
16. marec 2015

maja

sa cudujem rodicom ziakov od zs tilgnerova, ze nebombarduju poslancov aby uz urobili koniec tomu stavu. nebezpecne prichody do skoly a odchody zo skoly! a co skola robi - asi nic
18. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obnova vodorovného dopravného značenia je naplánovaná v jarných mesiacoch v závislosti od schválenia rozpočtu hlavného mesta a pridelených finančných prostriedkov na túto činnosť. Pokiaľ ide o koľajisko, požiadali sme o stanovisko Dopravný podnik Bratislava, ako správcu koľajovej trate.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
23. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa stanoviska DPB, a.s. uvedený priechod pre chodcov bude opravený do konca mesiaca apríl 2015 - je potrebne vysúťažiť dodavateľskú firmu na požadované práce, nakoľko prevádzka údržby koľajových tratí DP Bratislava a.s. nedisponuje potrebnými pracovnými prostriedkami na vykonanie tejto opravy.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
25. marec 2015

lubica

Na toto miesto by sa zisla svetelna signalizacia. Denne tam prejde vela deti a je to velmi nebezpecne. Jedna ucitelka zo skoly Tilgnerova tam prisla o zivot a dalsie dievca bolo zrazene, pricom vodicka, ktora nehodu sposobila, isla predpisanou 40tkou. Aka tragedia sa tam este musi stat, aby sa niekto zamyslel a vyriesilo by sa to svetelnou signalizaciou? Rodicia sa boja pustat deti same do a zo skoly. Na vela nezmyselnych miest sa svetla nainstalovali, pricom pred skolou sa to roky neriesi.
26. marec 2015

mio

obvolavam magistrat
Oddelenie tvorby územného plánu a dopravy, tel.: +421 259 356 201
Oddelenie správy komunikácií, tel.: +421 259 356 705

vraj je provizórium lebo nie je schvaleny rozopocet..

mestska cast sa nezaobera s nasim problémom..

iba ak sa stane nestastie?..
26. marec 2015

krko

mio, tebe to dobre klepe na mozog... je malo semaforov?? semafor je na segnerovej ulici a tento prechod pre chodcov je cca o 200m dalej. Podla teba je logicke riesenie formou semaforu? si robis prdel...
26. marec 2015

mio

poprosim admina, aby uviedol krka do pozoru.. ja som za semafor automat pri prekroceni rychlosti.. kazdych 5 minut niekto ide viac ako 60-kou.. mne tam postacuje spomalovac.. respektíve zvyraznenie zebry blikajúcou podlahovou signalizáciou ako pri IUVENTE..
26. marec 2015

lubica

Krko, tu sa neurazame, tu diskutujeme. Ty iste nemas deti, je to vidno z toho, co pises a ako sa vyjadrujes. Ak budes mat vlastne dieta, budes rad, ak tam ten semafor bude.
26. marec 2015

mio

podme tam teraz 15,30 postavme sa spolu a ratajme auta ktore idu mimo dopravny predpis.. ktore zastavia a ktore vodicky, vodici.. budu citat clouds shits.. a nebudu sa venovat dopravnej situacii.. pridete?
26. marec 2015

lubica

Mio, nemam kam dat deti. Inac by som isla aj ked presne viem, ako by to dopadlo. Tam ide predpisovo mozno jeden z piatich.
26. marec 2015

mio

ved to.. ak budete na skole tilgnerke uvedte im tento problem uz som im x-krat volal, aby to komentovali.. ale ako vidim, iba krizova palba blogerov pritahuje tuto problematiku..
26. marec 2015

lubica

Neviem,ci by skola s tym nieco urobila. Ja skor premyslam nad tym, ze urobim peticiu, ktoru by som nechala v skole na vratnici, aby to mohli rodicia podpisat, pripadne navrhnut riesenie. A ist s tym priamo na miestny urad, nech sa s tym konecne zacne niekto zaoberat. Myslim si, ze vela rodicov by to oslovilo, lebo vsetci sa bojime o svoje deti.
26. marec 2015

krko

Veselo tam chodte a stojte tam aj mesiac a pocitajte auta.. su zavaznejsie veci ktore sa neriesia alebo su nedoriesene... Keby dnesne deti trosku vnimali dianie okolo seba a neponahlali sa hned po skole domov sadnut si za PC, tak by sa nic nestalo a neriesila by sa tu tato vec.
26. marec 2015

mio

uplne suhlasim.. co najskôr..podme do toho
26. marec 2015

mio

pan krko, kolko mate rokov.. nemate deti.. jazdite tadial autom..? kopec aut tam ide prekrocenou rychlostou.. kopec SUVciek.. nevidi male deti.. postavte sa a pustajte deti iba ked idu v skupine aby nepodbiehali autam ..ked su vasou prioritou auta.. dajte si reflexnu vestu a urobte nieco navyse.. mam zato, ze ste iba bloger provokater.. ale aj taykch treba na TOPkach a nie tu..x
26. marec 2015

krko

chod... aspon vidiet, co sa za chytraka... Zoberte aj admina. Na smiech
26. marec 2015

krko

Vidim, ze Topky mate v malicku... Na reflexnu vestu a na to, aby tu robil niekto nieco navyse tu su kompetentni. Vid vasa oblubena a vychvalena ex-starostka Hanulikova, ktorej ste urcite dali s radostou vas hlas...
26. marec 2015

Admin KV

Prosím diskutujúcich, aby sa v komentároch vyjadrovali vecne a bez urážok voči ostatným prispievateľom. Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
01. apríl 2015

mio

Upozornenie na prekrocenie rychlosti by sa mohlo realizovat touto formou.
04. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodorovné dopravné značenie má v kompetencii odbor dopravnej polície a chodníky Magistrát.
Na opravu v priestore koľajiska sa spýtam kompetentných.

Ďakujem.

S pozdravom,

Mgr. Zuzana Vachová
vedúca odboru marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
14. júl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

konecne posun vo veci, namalovali prechody a spomalovace, ale to nestaci... nemyslite?
28. júl 2015

Admin BA-Karlova Ves

Minulý týždeň som kontaktoval Dopravný podnik s otázkou, kedy dojde k oprave dlažby v priestore koľajiska. Mgr. Vachová, vedúca odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, a.s., mi poskytla odpoveď, podľa ktorej bol predmetný úsek v máji 2015 opravený - zámková dlažba bola doplnená. Pripájam aj doručenú fotodokumentáciu.

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
28. júl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

presiel som cez trat cez vikend a ano je to opravene ako nase opravovanie funguje,, ZAPLATANE
, co sa tyka prechodu je to cerstvo namalovane.. ale nieco navyse pre bezpecnost a spomalenie rychle jazdiacich mladeznikov tomu sa nevie zabranit.. foto radary a ukazovace momentalnej rychlosti na to musi byt asi TRAGICKY dovod
07. september 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

je 7 september a natrete prechody pre chodcov na karloveskej ulici zacinaju rapidne ubudat na intenzite NATRETIA, lacny material alebo praca!
23. november 2015

Michal

Schodisko pri električkovej trati na Karloveskej ulici spájajúce Baníkovu a Tilgnerovu ulicu by si zaslúžilo kompletnú rekonštrukciu. Dlažba na priechode cez koľaje je zle uložená, špáry medzi koľajami a dlažbou sú veľké aj na zaseknutie nohy, na prvých stupňoch chýbajú vodiace koľajnice pre kočík, tie ďalšie, ktoré sú betónové a sú zničené potom nemajú zmysel, podesta je poškodená a celé zábradlie hrdzavé. Denne tadiaľ chodia deti do školy na Tilgnerovej a je to dôležitá spojnica v Karlovej Vsi, preto by som chcel poprosiť o kompletnú úpravu tohto uzla pre peších. Ďakujem.
24. november 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

pozdravujem, mna len tlaci v pete ze sa malo asi snazime,... a najviac ze ti co denne tadial chodia ziaci a rodiacia a zs tilgnerova taktiez asi malo podnika ku kompletnej bezpecnej ceste do skoly, je to asi v hlavach zodpovedných , mesta a taktiez mestskej casti...asi sa nieco podnikne ked sa stane tragedia, denne tadial prechadzam auto a vidim hlavne teraz ked su v autach iba priekuky vyskrabane ...ze staci ranne slnko oslepit a tragedia na svete..neda sa urobit putac ktori upozornuje na nebezpecny prechod ?..
06. december 2015

Michal

Bude tento podnet vyrieseny komplexne a koncepcne? Je potrebne apelovat na niektoru konkretnu instituciu? Je mozne v danej veci nejako pomoct? Dakujem za odpoved.
10. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Narušená zámková dlažba v uvedenom prechode pre peších bude zo strany DP Bratislava a.s. - odboru prevádzky a údržby koľajových tratí opravená do konca budúceho týždňa, t. j. do 18.3.2016.

Odb. marketingu a komunikácie DPB
11. marec 2016

Michal

...ale veď to nie je iba o dlažbe ľudia, tento uzol je potrebné kompletne zrekonštruovať! čo to nevidíte?
11. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

!!!dopravny podnik, magistrat, mestska cast asi cakaju na tragediu a potom zrazu bude vsetko riesene?
potom sa niekto zobudi na trestne oznamenie?
mame ho teraz dat ze sa nic nekona pre bezpecnost iba lata lebo sme kocurkovo?
28. august 2017

PRAVO REZIDENTA

co sa tyka prechodu.. bol pred zaciatkom skolskeho roka rieseny bezpecnejsi prechod.. nanovo natreta zebra, opravene vymoly v jazdných pruhoch, elektrickova trat a kocky cez nu vyrovnane doplnene?...berie si zodpovednost niekto za tuto necinnost?
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet je riešený v rámci modernizácie karloveskej radiály.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
26. november 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

podnet nie je vyrieseny,
nakolko prechod nieje definitivne zrekonstruovany,
kedze sa robi iba betonaz,
ludia tadial nechodia,
kedze sa neopravila asfaltova cesta tak ten prechod je po starom!
bez nasvietenia je bezpecnost toho prechodu uplne nedokoncena!
31. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií uviedlo, že predmetný priechod je zaradený do plánu opráv pre rok 2020.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií uviedlo, že predmetný priechod je zaradený do plánu opráv pre rok 2020.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. jún 2020

Roman Mihalik

Novo osadené značenie pre nevidiacich je uvoľnené už rovno od pokládky. Namaľované vodiace pásy na vozovke sa hneď na druhý deň drolia, pretože prechod nebol vyspravený. Žiadam preto o opravu asfaltu v mieste prechodu a opätovné vyznačenie vodiacich pásov a opravu dlažby pre nevidiacich.
15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

značenie bude opravené a dlažbu bude zhotoviteľ špárovať tak aby sa neuvoľňovala.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. jún 2020

U NAS TAKA OBYCAJ

5 rokov podnetu, 5 rokov DILETANSKEJ prace Referatu Mesta HM , Obce KV, a ziaci, deti a rodicia svojou sikovnostou neboli ucastnici TRAGEDIE. Velke podakovanie Verejnosti !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania