Tupolevova - bezbarierový vstup na vianočné trhy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Martina 29. novembra 2022

Dobry den, dakujeme za vianocne trhy, ale myslel pri ich planovani a schvalovani niekto na vozickarov, kociky, ludi o barliach a podobne? Prikladam fotku, takto vyzera chodnik zo sidliska cez Nam.Republiky na zastavku, kadial maju prosim ludia prechadzat? Este ked na trhoch bude vela ludi, takze medzi stankami to bude este beznadejnejsie ako teraz a nebodaj zacne snezit alebo prsat takze travnik bude same blato lebo vsetci budu chodit tadial (po skusenosti z minulych rokov po tej trave budu chodit aj auta predajcov...). Je to naozaj taky problem mat trhy o meter mensie, aby mohli ludia normalne slusne prejst? Lebo znevyhodnenym skupinam ste takto absolutne zatarasili cestu. Dakujem predom za odpoved a napravu

30. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Po dlhom a smutnom pandemickom období sme Petržalčanov chceli potešiť pestrým programom Vianočnej Petržalky, ktorého súčasťou sú aj Vianočné trhy na Námestí Republiky. Zorganizovali sme ich hlavne pre Petržalčanov, aby sa mohli stretnúť a užiť si vianočnú atmosféru so skvelým programom a nemuseli ísť za týmto zážitkom do centra mesta.

Táto lokalita spadá pod správu Magistrátu hl. m. Bratislava, ktorý sme požiadali o zaujatie verejného priestranstva práve na vyznačenej lokalite. Vianočné stánky sú situované na spevnenej ploche, to bola požiadavka Magistrátu hl. m. Bratislava, ktorý dbá o zeleň aj v tejto lokalite. Čo sa týka pódia, aj to sme situovali na spevnenú plochu námestia, nakoľko je ťažké a svojou váhou a dlhodobým státím by poškodil zelenú plochu.

V tejto lokalite je možné prejsť popred stánky bez vstupného – teda občania nie sú nijako obmedzení počas dňa ani večera a nemusia si ani nič kúpiť. Jediné obmedzenie môže nastať počas adventných víkendov a tiež možno časkaždej stredy vo večerných hodinách od 17.00 do 20.00, kedy sa môže stať, že sú trhy viac navštevované práve Petržalčanmi, ktorí si chcú spoločne užiť vianočnú atmosféru a bohatý program.
Žiaľ nevieme vyhovieť všetkým – pripraviť trhy, ktorým sa ľudia tešia, navštevujú ich a zároveň i zariadiť, aby bola lokalita priechodná, no okolo námestia od Kauflandu až po plaváreň je funkčný chodník, ktorý môžu občania využiť a obísť vianočné trhy, ak je na námestí v tom čase príliš veľa návštevníkov. Je dostatočne široký aj pre mamičky s kočíkmi, dokonca bezbariérový až po Markovu, tak isto od Plavárne cez PBC až po Chorvátske rameno nie je problém trhy obísť.

Čo sa týka chodníka, ktorý je v zlom stave i celého Námestia republiky, čoskoro sa budú rekonštruovať. Na magistráte je pripravený projekt rekonštrukcie celej tejto oblasti, ktorý sa bude realizovať už čoskoro – od budúceho roka o tom budú informovať aj infostánkom umiestneným v tejto lokalite, preto veríme, že potešíme mnohých Petržalčanov krásnym revitalizovaným námestím i jeho okolím.
Kto? Referát kultúry a športu
Kedy? november 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
30. november 2022

Martina

Dakujem velmi pekne za odpoved.

Trhy si vazime a tesime sa z nich, na tie nijako nenamietam a je super, ze aj Petrzalka takto zije. Uplne postacujuce by bolo stanky ktore su na predmetnom chodniku posunut o 1meter smerom do namestia - pre vnutorny priestor trhu by to nebola tak tragicka strata, ale znacne by to ulahcilo fungovanie ludom, ktori sa prave nejdu zucastnit trhov, ale potrebuju tadial prejst.

Suhlasim, ze sa cely priestor da obist chodnikom ktory obchadza cele namestie pozdlz hlavnej cesty, ale verim, ze sa zhodneme, ze prave ludia ktory ten spevneny chodnik potrebuju (ludia na invalidnom voziku, ludia o barliach, starsi ludia o palicke - beriem, ze pre kociky to teoreticky nemusi byt problem cele obchadzat), su ludia, pre ktorych je kazdy kusok navyse znacnou namahou a tato obchadzka je znacne dlhsia....jemne posunutie stankov by bolo urcite prijatelnejsou volbou a pre trhy nebolestivou
30. november 2022

Lucka

Myslím, že tri týždne sa každý dokáže vysporiadať s takýmito bariérami a zariadiť sa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania