Chodník na ul. Príjazdná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Juraj 13. marca 2015

Dobrý deň,
chcel by som touto cestou upozorniť na chýbajúce osvetlenie a chodník na ul. Príjazdná. V úseku od Vajnorského nadjazdu (zastavka MHD) po prevádzku Víno Valenta a z opačnej strany od ulice Šachorova po ulicu Pri mlyne. Po danej komunikácii jazdi množstvo osobných a nákladných áut, ktoré nedodržiavajú povolenú 40tku. Je len otázka času kedy tam niekoho zrazí auto. Tieto úseky vedú k najbližším zastavkam MHD od Vajnorských jazier a ŽST Vajnory.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Juraj

17. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.
Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom


Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
19. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, v ktorom upozorňujete na chýbajúce osvetlenie na Príjazdnej ulici.
Ohľadom verejného osvetlenia sa už uskutočnilo stretnutie na Magistráte hl. mesta SR Bratislavy za účasti vlastníka a správcu komunikácie a správcu verejného osvetlenia (Siemens), kde bola dohodnutá obhliadka v MČ Vajnory, ktorá by sa mala uskutočniť do konca marca. Na tejto obhliadke sa zmapujú všetky lokality, kde je potrebné vybudovať, resp. rozšíriť verejné osvetlenie a dohodnú sa ďalšie postupy a podmienky, za akých by bolo možné v týchto lokalitách doplniť verejné osvetlenie.

Ešte uvádzame, že vlastníkom verejného osvetlenia je Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy (ktorý to bude projektovať a stavať) a správcom spoločnosť Siemens, mestská časť Vajnory je jen v úlohe navrhovateľa. O ďalších krokoch Vás budeme informovať.

Ohľadom chodníka na Príjazdnej, ktorej jedna časť patrí Magistrátu a druhá nám, aj toto riešime. V liste, ktorý je prílohou môžete vidieť, že ešte minulý rok sme iniciovali prechod pre chodcov na Príjazdnej a riešenie chodníka v úseku od križovatky Príjazdná – Čierny chodník až po križovatku Príjazdná – Pri mlyne, keďže táto časť patrí Magistrátu hl. mesta SR.

Druhá časť - od Železničnej stanice po vajnorský nadjazd - je v správe MČ Vajnory. Na tomto úseku bude vyznačený vodorovným a zvislým dopravným značením cyklochodník. Vybudovanie nového pešieho chodníka v tomto úseku je problematické nakoľko, pozemky vlastnia Železnice SR. Mestská časť zvažuje zrealizovať dočasné riešenie, vybudovať chodník z betónovej dlažby pozdĺž komunikácie. Takéto provizórne riešenie si bude vyžadovať dlhšiu prípravu vzhľadom na šírkové usporiadanie komunikácie a priľahlého priestoru, potrebné úpravy prícestnej zelene, taktiež rozhodujúcou skutočnosťou budú finančné možnosti mestskej časti potrebné na uvedené úpravy.

S pozdravom
Ing. Marek Fico
Referát cestného hospodárstva
09. apríl 2015

Martin Bak

Dobrý deň, pán Fico vo Vašej odpovedi uvádzate, že sa plánuje obhliadka, na ktorej sa "zmapujú všetky lokality, kde je potrebné vybudovať, resp. rozšíriť verejné osvetlenie".
Rád by som pripomenul sľub pána starostu zahrnúť do plánu pravú vetvu Pračanskej ulice v úseku od ul. Pri Mlyne po ul. Čierny chodník, kde osvetlenie chýba.
Zároveň by som chcel apelovať aby bol do plánu zahrnutý úsek ul. Pri mlyne od križovatky s Príjazdnou ul. po železničné priecestie, ktorý je absolútne neosvetlený a kvôli chýbajúcemu značeniu (vodorovnému aj zvislému), najmä v zákrute pri priecestí, nebezpečný.
09. apríl 2015

Martin Bak

K otázke chodníka na Príjazdnej ul. by som rád doplnil, že podľa môjho názoru je budovanie chodníka medzi železničnou stanicou a nadjazdom vyhadzovaním peňazí. Ide predsa o bočnú komunikáciu kde sú len záhrady, teda nie sú tam trvalé obydlia a chodník by bol využívaný minimálne. Tu by stačili retardéry a zníženie rýchlosti na 30 km/h.
Naopak si myslím že chodník je nutný v úseku ul. Čierny chodník - ul. pri Mlyne ako aj na samotnej ul. Čierny chodník v úseku od Pračanskej ul. po Príjazdnú ul. na ľavej strane ulice, kde chýba.
Verím, že pri riešení úseku Príjazdnej ul. v úseku Čierny chodník - Pri mlyne sa nájdu prostriedky aj na obnovu povrchu vozovky, ktorý je katastrofálny.
Rovnako tak je katastrofálny asfalt na ul. Pri Mlyne od križovatky s Príjazdnou ul. po železničné priecestie, to je nosná komunikácia a takýto stav vozovky je hanbou jej správcu.
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bak,

k Vášmu komentáru na podnet – Chodník na ul. Príjazdná - uvádzam nasledovné:

1. Mestská časť za účasti zástupcu hlavného mesta referátu verejného osvetlenia (ďalej VO) a zástupcu spoločnosti Siemens vykonala obhliadku vytipovaného verejného osvetlenia za účelom jeho dobudovania. V lokalite ul. Pračanská v úseku medzi Čiernym chodníkom a ul. Pri mlyne sa podľa vyjadrenia vlastníka VO a správcu VO s budovaním osvetlenia v dohľadnom čase neuvažuje z dôvodu postačujúcej intenzity osvetlenia pre uvedenú komunikáciu. V prípade že nie ste stotožnený s danou skutočnosťou treba sa obrátiť s odbornými argumentami priamo na vlastníka verejného osvetlenia. Z dôvodu lepšieho presvetlenia MČ zabezpečí údržbu zelene v stredovom páse komunikácie Pračanská.

2. Súčasťou posudzovania bol aj úsek ul. Príjazdná, kde boli prijaté ďalšie kroky vo veci riešenia (najjednoduchšie technické riešenie a následné finančné ocenenie zo strany Siemens).

3. Ďalšie návrhy riešenia chodníkov sa týkajú komunikácií v majetku a správe Hlavného mesta SR Bratislavy, ktorému Vaše podnety postúpime.

S pozdravom

Ing. Zuzana Klaučová
vedúca stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania