Rozbitá vozovka - Hlavná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Karol Bujaček 14. marca 2015

Vozovka na Hlavnej je v zúfalom stave. Na fotografiách je úsek medzi križovatkou s treťou a opravovaným úsekom na križovatke so Štvrtou.

14. marec 2015

Karol Bujaček

Pokračovanie fotografií.
16. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Hlavná ulica je podľa oficiálnych údajov zverejnených na oficiálnych stránkach Hlavného mesta SR Bratislavy zaradená do siete miestnych komunikácií ako miestna komunikácia II. triedy. Správu všetkých miestnych komunikácií II. triedy bez rozdielu vykonáva v zmysle štatútu hlavného mesta Hlavné mesto SR Bratislava.

Link na oficiálne údaje z webu Hlavného mesta SR Bratislavy: http://bit.ly/1Bu8vCv a http://bit.ly/1EZHWMN


Ing. Natália Kudláčová
16. marec 2015

Robert Puk

Tak prečo si za opravy ciest pýta peniaze firma Pittel od našej mestskej časti. Okrem toho toto nie je komunikácia II. triedy. Vždy je to tak mestské časť a mesto si pohadzujú medzi sebou problémy ako horúci zemiak, pokiaľ to tak bude tak sa nič nezlepší.
16. marec 2015

Janko Hraško

Dobrý deň, na nasledujúcej adrese http://www.bratislava.sk/zoznam-komunikacii/d-75911 (stránky mesta Bratislavy) po otvorení zoznamu nájdete, že celá Hlavná je MK II. triedy - porovnajte napr. s Jeséniovou - tá je rozdelená na časť II, triedy a na časť III. triedy - Hlavná tak rozdelená nie je. Budem rád, ak vložíte odkaz, z ktorého vyplýva opak - že Hlavná nie je miestna komunikácia II. triedy
17. marec 2015

Karol Bujaček

Vážený pane,

informácie o tom, že v tesnej blízkosti úseku na fotografiách k tomuto podnetu a o tom, že tento úsek spravuje EKO-podnik verejnoprospešných služieb mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, som Vám posielal emailom. Pre ostatných môžem samozrejme uviesť tie isté odkazy na

• predošlý podnet
(https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/9488/poskodena-cesta-odpadavajuce-kusy-asfaltu-hlavna),

• s ním súvisiacu faktúru na opravu miestnych komunikácií III. triedy v MČ Bratislava - Nové Mesto (Hlavná, Račianske mýto a Bárdošova)
(http://zverejnovanie.banm.sk/mestska-cast-bratislava-nove-mesto/faktury/f2014-1511/)
[vidíte, III. triedy]

• a Operačný plán zimnej údržby komunikácií III. a IV kategórie, peších komunikácií a verejných priestranstiev 2014/2015
(http://www.banm.sk/data/files/8048_operacny-plan-zu-2014-2015.rtf
resp.
http://www.banm.sk/eko-podnik-verejnoprospesnych-sluzieb/ v spodnej časti stránky)
[vidíte, III. a IV. kategórie].

Ale ako zamestnanec MÚ Bratislava-Nové Mesto určite dobre viete, že miestny úrad by si nemohol dovoliť vynaloženie akýchkoľvek prostriedkov na pozemkoch, ktoré nie sú v jeho správe, nakoľko by konal v rozpore s platnou legislatívou.
17. marec 2015

Robert Puk

Nuž keď Hlavnú ulicu opravovala firma Pittel na náklady MĆ Nové Mesto a poslala faktúru, takisto keď opravuje Jeséniovu, Na revíne, Podkolibskú za desaťisíce eur ročne, takisto na náklady MĆ Nové Mesto, to už je prípad pre generálnu prokuratúru.
20. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informovali pracovníci OSK do konca mesiaca by malo dôjsť k výsprave výtlkov.

Oddelenie marketingu a komunikácie
03. apríl 2015

Karol Bujaček

Milý magistrát, toto myslíte vážne?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania