Detské ihrisko ako venčinsko psov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Jozef 15. marca 2015
IMG 1058 from Jozef Stransky on Vimeo.

Komplet cela lokalita detskeho ihriska a okolia vo vnutrobloku medzi Racianskou, Sancovou a Kominarskou je zamorena psimi vykalmi. Aj napriek tomu, ze su tu tabule, ze sa jedna o detske ihrisko so zakazom volneho pohybu psa, dostat sa napriklad ku hojdackam (kvargliam) bez rizika sliapnutia do vykalu je skoro nemozne... Taktiez cely chodnik okolo plotu materskej skolky je lemovany exkrementami... Je to dlhodoby a dost extremny problem...

Tento stav je aj napriek tomu, ze par krokov dalej maju psickari volny vybeh pre psov na opustenej stanici Filialka... ale naco by tam chodili, ked mozu nechat svojho milacika vykadit sa priamo na ihrisku... ????

Prosim o castejsie navstevy mestskych policajtov... Myslim, ze nebude navsteva spominaneho ihriska bez toho, aby tam nestretli volne pobehujuceho psa...

15. marec 2015

Jozef

neviem, preco nepresiel link na video:
16. marec 2015

Jaroslav

Treba zakazat chov psov v meste, okrem vodiacich a policajnych. Alebo aspon pohyb so psom po meste. Pohyb len v prenosnych klietkach. Inac nebude poriadok nikdy.
16. marec 2015

Jozef

Jaroslav, toto je dost radikalne riesenie, ktore sam viete, ze nikto nepodstupi... Ale Mestsku policiu mame na to, aby s tym robila poriadky... Lenze ked miestni psickari vedia, ze medzi domy Mestsky policajt v zivote nezavita, tak to robia v podstate uplne beztrestne... Stacili by namatkove navstevy a urcite by sa tento problem zdecimoval.
19. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Oddelenie životného prostredia sa opäť obrátilo na mestskú políciu so žiadosťou o intenzívne zabezpečenie kontroly počas 2 mesiacov a naďalej priebežne. Najbližšie koše na psie exkrementy sa nachádzajú: z boku BD Šancova 33, dvor BD Šancova 35-39 a 41-45, zeleň pri BD Šancova 61-63.
V zmysle zákona č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, ako aj v zmysle VZN č. 3/2010 o podmienkach a podrobnostiach držania psov na území MČ BNM ak pes znečistí priestranstvo tuhými výkalmi, je ten kto psa vedie povinný bezodkladne ich odstrániť a ak sa v blízkosti nenachádza kôš na psie exkrementy, môže využiť zbernú nádobu na uličné smeti, ako aj svoj kontajner na komunálny odpad.


Ing. Natália Kudláčová
22. február 2016

Peter Kočvara

To nie je všeobecne problém psov "na voľno". To je problém pár nedisciplinovaných osôb, stále tých istých, ktorý aj majú psa na vôdzke. Len neskoro večer, keď si myslia, že ich nikto nevidí, tak nezbierajú. Ako psíčkar sa za nich hanbím a odsudzujem ich. Pekný deň
23. február 2016

Jozef

Peter, ja som v ziadnom prispevku nenapisal, ze za tento stav mozu psi. Pochopitelne ze za to mozu majitelia tych psov. Ale napriklad co sa tyka psov "na volno". Ani volne pusteni psi (nech maju akokolvek poctivych majitelov) na detske ihrisko nepatria. Ja nemozem vediet co ktoremu psovi chodi po rozume, ked bezi k mojmu dietatu, ktore ledva samo stoji na nohach... A niekolko krat sa mi uz stalo, ze moje dieta zacalo v panike plakat a uskakovat pred (podla majitela "neskodnym") psickom... pride mi to od majitelov psov arogantne a jediny efekt bude, ze rodicia majitelovi vynadaju a dieta sa bude bat vsetkych psov...
23. február 2016

Peter Kočvara

Toto ihrisko je problematické v tom, že nie je ohradené a teda nie je úplne jasné, kde končí park a začína ihrisko. Každopádne psíčkari by mali rešpektovať zákaz vstupu do priestora ihriska so psom. My ho vždy obchádzame. Aj keď často detičky, keď zbadajú psa, tak sa za ním rozbehnú, ale treba myslieť na to, že akýkoľvek pes môže zareagovať na dieťa nevypočítateľne, je to len zviera, aj keď domestikované :-). Na to ale musí dohliadnuť psovod.
01. máj 2016

Anonym58

Zaujímalo by ma kde na filialke je určený voľný pohyb psov,je tam zákaz vstupu nepovolaným osobám,čiže by tam nemal chodiť nikto.Tiež ma nebaví sa na prechádzke prechádzať medzi ľudskými hovnami,bordelom a množstvom neuzavretých kanálov,preto radšej sadnem do auta a idem sa niekam normálne prejsť. Na ihrisko so psom nechodim a ked ideme je vzdy na vodzke a hovienka poctivo zbierame.Celkovo je však situácia v tomto okolí katastrofálna,hovienka sú naozaj všade,mam psa,ale keď idem po ňom zdvihnúť stupim minimálne do ďalších troch.
10. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z referátu životného prostredia a tiež odpovede zo dňa 19.03.2015, a keďže z diskusie po odpovedi, nevzišli ďalšie aktualizácie, navrhujem podnet označiť ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania