Regrútska-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení
meno
Žigmund Branimír Hronsecký 05. decembra 2022

Týmto by som chcel požiadať o vyasfaltovanie cestičky popri Račianskom potoku a vytvorení z nej cyklotrasy pre bezpečné dochádzanie na bicykli do cudzineckej polície a priemyselnej zóny v okolí Vajnorského rybníka.

V prílohe sú návrhy ako by táto cyklocestička mohla vyzerať.

06. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.

Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
07. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a oceňujeme každý takýto nápad.

Problematikou cyklotrasy a prepojenia Vajnor, lokality Rybničná a Rače sa venujeme už dlhodobo. Uvedené trasovanie cyklotrasy máme vo vyššom štádiu prípravy pod pracovným označením cyklotrasa Rybničná.
Na zámere tejto cyklotrasy pracujeme tak s Mestskou časťou Bratislava - Rača, ako aj s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy. O spoločných rokovaniach sme informovali ešte v lete, v článku nájdete aj mapku trasovania cyklotrás:
https://www.vajnorskenovinky.sk/maj-jun-2022/rokovanie-o-novej-cyklotrase-rybnicna-na-magistrate

Trasovanie má byť úplne oddelené a pôjde o plnohodnotnú segregovanú cyklotrasu. Bude spájať centrum Vajnor po existujúcej cyklotrase Jurava, ďalej pokračovať po pravej časti Račianskeho potoka, prepojí lokalitu Rybničná a zároveň Mestskú časť Bratislava - Rača. Okrem dopravnej funkcie obsluhy územia pre cyklistov, peších, kolobežkárov a ďalších tak bude plniť aj turistickú funkciu, keďže napojenie do Rače a Svätý Jur (JuRaVa) ju spojí aj s prírodou Malých Karpát. Dĺžka cyklotrasy bude približne 4,5 km.

Pri cyklotrasách je najväčšou prekážkou vysporiadanie vlastníckych vzťahov pozemkov, po ktorých bude budovaná. Venovali sme preto vysokú pozornosť, aby bola trasovaná po pozemkoch kde sme sa snažili toto riziko minimalizovať.
Mestská časť doteraz vytipovala trasovanie a uskutočnila štúdiu realizovateľnosti. Konzultovala tiež varianty s dotknutými hlavnými vlastníkmi a našli sa predbežné súhlasy.
V súčasnosti uskutočňujeme ďalšie kroky na vysporiadanie pozemkov pre získanie stavebného povolenia.

S pozdravom,

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
07. december 2022

Žigmund Branimír Hronsecký

Pre adminov: nemyslím si, že Uzavretý je vhodný stav. Má to byť V riešení, až kým cyklotrasa nebude postavená. Uzavretý by bolo, ak by odpoveď bola "Nie, nejdeme to postaviť".
12. december 2022

Peter Czirak

Uz to zmenili. Myslim, ze vo vseobecnosti by mali byt uzavrete len tie pripady, kde nejde o uskutocnitelnu poziadavku a nie o take, kde si samosprava povie, ze sice sa to da spravit ale z XY dovodov na to zatial nepomyslaju.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.