Romanova - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
cb 22. decembra 2022

Na Romanovej ulici bola umiestnena znacka zakaz zastavenia. Ziadam o odstranenie znacky, alebo o riesenie zo strany mestskej policie. Inac stracate aj posledne kusky autority v oblasti parkovania. Dana ulica je snimana kamerou mestskej policie! Policajne hliadky situaciu ignoruju aj ked jazdia okolo.

22. december 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopravnú značku umiestnil zhotoviteľ počas prác na Petržalskej električke. V predmetnom mieste sa nachádza vjazd na stavenisko a preto je potrebné aby vjazd neblokovali parkujúce vozidlá.
V prípade nedodržiavania dopravného značenia je potrebné podnet oznámiť na MsP.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
15. august 2023

OZ

Prosíme ADMINISTRÁTORA o znovuotvorenie podnetu a priradenie MsP BA pre vyjadrenie, nakoľko dňa 15.8. v skorých ranných hodinách bol predmetný úsek oznámený na linke 159 podľa požiadavky Magistrátu. Z viac ako 10 zjavných priestupcov nebol sankcionovaný ani jeden. Nie je teda možné, aby Magistrát uzavrel podnet, ktorý nie je operatívne riešiteľný navrhovaným postupom.

Ďakujeme.
15. august 2023

OZ

Prosíme ADMINISTRÁTORA o opravenie lokality.

48°07'02.5"N 17°06'28.5"E
16. august 2023

Jano - Star9H6j

Tiež nechápem prečo je podnet uzavretý keď dennodenne tam je zaparkovaných áut, a papuču alebo nálepku na nich (obj.zodpovednosť) som tam videl asi raz niekedy minulý rok.

Odpoveď že MSP nemá kapacity a bla bla, je samozrejme nepodstatná, lebo kebyže tam objektívne 1x týždenne rozdajú všetkým pokuty tak tam už mesiace nikto neparkuje a nebráni výhľadu/bezpečnému výjazdu vozidlám stavby
17. august 2023

OZ Člen

Dňa 17.8.2023 pred 6:00 opätovne 2. raz oznámené na linku 159.
20. august 2023

Muxo

Ked uz je problem to zacat vynucovat, tak prinajmensom je v moznostiach Magistratu tam doprostred praveho pruhu umiestnit prenosne dopravne znacenie, ktore zabrani statiu vozidiel a zaroven poskytne rozhlad.
20. august 2023

Muxo

Admin, navrhujem zmenit status a priradit najprv Magistratu v ktoreho sprave cesta je.
21. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ďakujeme za záujem o tento podnet. Podnetu sme udelili status uzavretý, nakoľko Hl. mesto relevantne a zrozumiteľne odpovedalo. Jedná sa o dočasnú dopravnú značku, v prípade nedodržiavania je potrebné volať MsP.
Všeobecne podnety o nesprávnom parkovaní neprijímame nakoľko na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste. Prosím, pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159.

Ďakujeme za pochopenie,
s pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. august 2023

OZ

Ďakujeme ADMINISTRÁTOROVI za odpoveď, avšak v tomto konkrétnom prípade prosíme o opätovné prehodnotenie znovuotvorenia podnetu na vyjadrenie Samospráve, nakoľko:

1. Posledná odpoveď z Magistrátu z 3.4.2023 síce zrozumiteľná je, ale MsP z neznámych príčin takto oznámené priestupky v dvoch oddelených prípadoch nevyhodnotila ako priestupky - viď. komentáre vyššie 15. a 17. 8. 2023. Nedošlo ani k sankcionovaniu, ani k inej náprave v uvedenej lokalite.

2. Podnet je z 22.12. 2023, podľa Google StreetView je stav trvajúci už viac ako rok - mapy aktualizované august 2022. Nejedná sa o snahu vyvodzovať zodpovednosť z momentovej fotografie. Medzičasom vozidiel pribudlo, a to napriek tomu, že sú letné prázdniny.

3. Magistrát je zriadovateľom MsP, tiež určil alebo aspoň povolil príslušné dopravné značenie v danom úseku a je teda v najlepšom postavení vyžiadať si od MsP dôvody, prečo priestupky nie sú riešené, či už vlastnou iniciatívou - jedná sa o hlavnú cestu napriek MČ, ktorou premáva nejedna linka MHD - ale ani na podnet občana a následne vykonať potrebné nápravy o ktorých nás ako obyvateľov informuje. Nie je úlohou občana kontrolovať správnosť dopravného značenia alebo dôvody, prečo MsP lokalite v zmysle priestupkov nevenovala náležitú pozornosť. Priority MsP určuje práve Magistrát, nie jednotlivý občan.

Ľudsky povedané, odpoveď Magistrátu je v duchu reakcie na nefunkčnosť pitnej fontánky s tým, že stačí potočiť kohútikom, ale pri dvoch nezávislých pokusoch voda stále netečie. Nie je v silách bežného občana ďalej objasňovať, prečo je zaseknutý.

Nakoniec, na OSP je viacero podnetov priradených MsP podobného charakteru, kde je vyjdarenie aj s následnou kontrolou uvedených lokalít a až následne sa podnet uzavrel. V tomto prípade sa jedná o problém trvajúci viac než rok bez prestávky, tzn. denno denne.

Občan by mal mať právo od Magistrátu získať vysvetlenie, prečo Magistrátom navrhovaný postup nie je uplatniteľný v praxi, keď sa tak preukázatelne deje, obzvlášť preto, že MsP je zložkou podriadenou Magistrátu.
25. august 2023

OZ

Aktualizácia stavu k 25.8. 2023 - pretrváva státie vozidiel po celej dĺžke vozovky od značky začiatku státia až za priechod pre chodcov.
30. august 2023

OZ Člen

Dňa 30.8.2023 v skorých ranných hodinách opätovne 3. raz oznámené na linku 159.
12. september 2023

OZ

Dňa 12.9.2023 v skorých ranných hodinách po 4. raz oznámené na linku 159.

Prosíme ADMINISTRÁTORA o otvorenie podnetu a priradenie MAGISTRÁTU alebo MESTSKEJ POLÍCII pre ďaľšie vyjadrenie. Odpoveď z 3.4.20223 nie je postačujúca vzhľadom na neefektivitu dopravného značenia, ktoré zrejme nie je dostatočné.
12. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý večer,
Ako sa už vyjadril hlavný admin OPS dňa 21.8.2023, podnet opätovne otvorený nebude.
Tak isto sa vyjadril k dôvodom, prečo otvorený nebude. Vec sa považuje za uzavretú.
Ďakujem za pochopenie.

s pozdravom

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
12. september 2023

Peter Oravec

"Napíšete pár slov na web a svet za Vašim oknom sa zmení k lepšiemu. Mágia?"
Nie, nie je to mágia. Je to nezmysel. Nefunguje to, svet sa nezmenil.

Krátko a stručne:
Pán admin, nezmysleným uzatváraním niektorých podnetov podporujete samosprávu v jej alibizme a nečinnosti.
S pozdravom.
13. september 2023

OZ

DNES 13.9.2023 ODOSLANÉ NA EMAILOVÝ KONTAKT MESTSKEJ POLÍCIE HLAVNÉHO MESTA SR BRATISLAVY.

Týmto by sme si dovolili požiadať Mestskú Políciu HM Bratislavy o vyjadrenie sa k podnetu zverejnenom na portáli Odkaz pre starostu pod číslom 154843:

https://www.odkazprestarostu.sk/154843

Podnet sa týka súvislej rady vozidiel stojacich bezprostredne za zákazom zastavenia dočasne osadeným v súvislosti s výstavbou Petržalskej električky, a to:

>> dlhodobo počas obdobia niekoľkých mesiacov od zadania podnetu 22.12.2022.

Magistrát HM Bratislavy potvrdil dňa 3.4.2023, že značenie je cielené a umiestnené za účelom zabrániť státiu vozidiel pred vjazdom na stavenisko.

Na základe výzvy Magistrátu v tej istej odpovedi sme:

>> nerešpektovanie dopravného značenia oznámili celkom 4 razy na linke 159, a to 15.8. 2023, 17.8.2023, 30.8. 2023 a 12.9.2023, avšak bezvýsledne.

V predmetnom podnete chýba vyjadrenie Mestskej Polície HM Bratislavy, ktoré by výrazne pomohlo s doriešením neuspokojivého stavu. Text tejto výzvy súčasne uverejňujeme na portáli. Odpoveď, ak by z technických príčin nemohla byť smerovaná priamo na portál OPS, ale priamo nám radi uverejníme sprostredkovane s výhodou pre všetky zainteresované strany.

Vopred ďakujeme za včasné vyjadrenie, ktoré dúfame pomôže napraviť prípadné nedostatky dopravného značenia.
13. september 2023

cb

Zakaz zastavenia tam je? Je. Auta tam parkuju? Parkuju. Podnet treba presunut na Haanovu 10, nakolko tam je v skutocnosti lokalizovany. Problem totiz je pristup mestskej policie. Mozno by bolo vhodne iniciovat vymenu nacelnika mestskej policie, nakolko ta nie je schopna zabezpecit dodrziavanie prava a poriadku a to nie len v tomto pripade, ale aj v dalsich pripadoch. To je jediny odkazprestarostu.sk, ktory tu mozeme nechat.
13. september 2023

Jano - Star9H6j

odporúčam užívatelvi OZ člen, OZ aby kontaktoval priamo magistrát so žiadosťou o informácie podla zákona č. 211/2000zz. (https://www.slovensko.sk/sk/staznosti-a-peticie/infoziadost), odpovedať musia do 8 dni (niekedy to trvá 10kalendarnych)

Napríklad: koľko priestupkov zaznamenala na danom mieste v dňoch (vždy aj +1 den) ktoré OZ nahlasoval telefonicky/emailovo priamo MSP.
Ako tieto priestupky riesila (kolko pokút rozdala a na základe akého zakona) + iné informácie ktoré Vás napadnú a môžu poslúžiť na neskoršie dokázanie nečinnosti/nedodržanie zákona MSPolíciou.

Následne budete vediet ci tam realne aj niekto bol a vykonal činnost k naprave nezakonneho stavu.
Ak nie tak potom stažnosť adresovanu Magi (nie MSP).

Pokial nevyuzijete tieto možnoti MSP a aj Magi Vas zvacsa uplne odignoruju (o vsetkom vedia, len nekonajú).
18. september 2023

OZ

Ďakujeme Jano - Star9H6j, za dobre mienené odporúčanie. O uvedenej možnosti vieme, situáciu v tomto prípade však dúfame vyrieši správne odstránenie druhej zo značiek začiatku zákazu zastavenia, aktuálne riešenú v podnete:

https://www.odkazprestarostu.sk/169154

Činnosť a prípadné nami vnímané nedostatky na strane Mestskej polície si spravidla dokumentujeme sami, t.j. vieme, či na mieste po oznamoch bola, v akom časovom odstupe od oznamu alebo aj aké závery vyvodila. Pri aktuálnej situácii nechceme zaťažovať príslušné oddelenie viac, než je nutné, nakoľko odpovede poznáme, ani to nie je nutné pre nami pripravené ďaľšie úkony, ak by boli potrebné. Ako iste viete, lehoty na vybavovanie následných sťažností sú podľa zákona č. 9/2010 Z.z. až 60, dokonca až 90 dní, nejedná sa teda ani zďaľeka o systémové riešenie - sledujeme tu totiž viacero podnetov. Pri prípadnom zistení zjavne úmyselného porušovania zákona č. 564/1991 Z.z. však máme širšie zákonné možnosti, čo však vyžaduje ďalšie úsilie. Oznamy v takých prípadoch opakujeme počas dlhšieho obdobia podstane viac ráz a zásadne v doby, kedy to kapacitne nemôže narušiť plnenie ostatných úloh, aby sa k nim dostalo viac rôznych hliadok.

Chceli sme tu však poukázať na možnosť sa vyjadriť, ktorú touto cestu dúfajme využijú. Taktiež, či sa jedná o nedostatok zo strany pravidiel OPS necháme na posúdení všetkých zúčastnených. Ešte raz však ďakujeme za pomoc s oživením podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania