Neporiadok okolo budovy bývalej školy na Vietnamskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Okolo opustenej skoly je opatovne neporiadok ktory je rozfukovany do okolia. Prosim poziadat vlastnika o napravu.

25. marec 2015

Martin

Vlastnikom objektu a pozemku je Magistrat hl. mesta, a mesto sa dlhodobo nestara o tento areal, ktory postupne nicia a rozoberaju bezdomovci. Na katastrofalnu situaciu sme uz upozornovali vo viacerych prispevkoch. Ak nebude tlak na magistrat, tak sa to ani nezacne riesit. Novy primator a poslanci by mali zaujat stanovisko co dalej s tymto arealom.
25. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Vlastníkom objektu je magistrát, pozemok je v správe mestskej časti Ružinov, z uvedeného dôvodu zabezpečíme upratanie pozemku.

kancelária starostu
31. marec 2015

igor

Neporiadok sa postupne dostava do okolia spolu s vetrom. Ziadam urychlene riesene MC Ruzinov ako spravcu tohto objektu, nech si da svoju nehnutelnost do poriadku.
01. apríl 2015

Rastislav Solár

Dobrý deň
situácia v danej lokalite je neúnosná, v bezprostrednej blízkosti bytových domov sa nachádza územie a objekt, o ktoré sa dlhodobo nikto nestará. Môže dôjsť k ohrozeniu zdravia a škodám na majetku občanov a daňovníkov mesta Bratislava. Zo zanedbaného miesta hrozia požiare, premnoženie hlodavcov a pod. Navyše zvýšený pohyb asociálov ohrozuje aj obyvateľov a hlavne deti, ktoré majú v bezprostrednej blízkosti školu a školskú jedáleň a cestou domov prechádzajú cez toto územie.

V neohradenom území a nezabezpečenom objekte sa zdržiavajú a prebývajú asociáli, ktorí tam sústavne navážajú odpad. Okolo budovy sa odpad kopí a ani netušíme, koľko je ho vo vnútri. Najnovšie ho lopatou vyhadzujú von oknom. Nehovoriac o tom, že tam vykonávajú potrebu.

Územie bolo na môj podnet vypratané cca pred 2 rokmi, vrátane výrubu drevín, v ktorých sa zdržiavali asociáli. Budova bola dokonca zabezpečená proti vniknutiu, otvory boli zakryté doskami.

S odstupom času sa asociáli opäť začali vracať, znečisťovať územie, navážať odpad a ničiť budovu, ktorá je už úplne zdevastovaná. Niekoľko krát tu museli zasahovať aj hasiči, lebo vo vnútri horelo.

Zarážajúce je, že toto problematické územie je v bezprostrednej blízkosti štátnej polície. Niekoľko krát sme žiadali políciu aby zasiahla. Jeden krát polícia prišla, asociáli z budovy odišli a po odchode hliadky sa okamžite vrátili. Ďalší krát neprišli vôbec. Ešte úbohejšie zareagovala mestská polícia, ktorá dokonca sem odmietla ísť s tvrdením, že je to súkromný majetok. Heslo polície je "Pomáhať a chrániť" - ale koho majú ma mysli? Je na hanbu, že si nedokážu udržať poriadok a autoritu ani v bezprostrednej blízkosti svojej stanice.

Výsledkom toho celého je, že štátny/obecný teda verný majetok je dlhodobo devastovaný a znehodnocovaný. Pýtam sa, kto za to nesie zodpovednosť?

Na základe vyššie uvedeného Vás preto žiadam o:
- vyčistenie územia od odpadu;
- výrub resp. orezanie drevín a pokosenie trávy;
- zabezpečenie budovy pred vniknutím nepovolaných osôb;
- zabezpečiť také opatrenia, aby sa situácia neopakovala v budúcnosti - napr. zo strany mestskej/štátnej polície pravidelné obhliadky miesta a pod..
20. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
minulý týždeň sme začali odpratávať. Po vykonanej ohliadke je cca polovica (t.j. 3 kontajnery) odprataná, ďalšia polovica je v štádiu odpratávania.


kancelária starostu
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe vykonanej obhliadky uvádzame, že pozemok bol uprataný.
Opakovane uvádzame, že vlastníkom objektu je magistrát, takže podnet v časti zabezpečenia objektu im zasielame.

kancelária starostu
21. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom Správu nehnuteľného majetku. Informovali nás, že boli objednané práce na vyčistenie okolia zdevastovaného pavilónu azároveň budú vykonané opatrenia na zamedzenie vstupu tretích osôb.
Predpokladaný termín realizácie do konca mája 2015.

Oddelenie marketingu a komunikácie
11. august 2017

Martina

Budova bývalej telocvične Vietnamská

Do schátranej budovy bývalej telocvične sa nasťahovali ľudia bez domova, zhromažďujú odpad, zakladajú oheň, ohrozujú okolie vznikom požiaru a šírením chorôb z odpadu.
14. august 2017

Rastislav Solár

Dobrý deň
na fotke to nie je vidno ale aktuálna situácia je omnoho horšia ako som uvádzal v podnete v apríli 2015. Dlhodobo poukazujeme na tento problém, obraciame sa na kompetentných ale zo strany samosprávy a volených zástupcov je len ignorancia tohto problému problému a zbavovanie sa zodpovednosti. Vyzývam opätovne kompetentných, aby túto neúnosnú situáciu konečne začali riešiť, lebo to už naberá obludné rozmery geta, kde asociálov neustále pribúda a hromadia sa tony odpadu, droguje sa pod našimi oknami. Kto ponesie zodpovednosť, ak tam vznikne požiar a dôjde k škodám na majetku okolitých bytových domov a motorových vozidiel, alebo nebodaj k ujme na zdraví a živote obyvateľov? Potom už bude neskoro! Vyriešte to už konečne raz a poriadne!
17. august 2017

Rastislav Solár

Dnes budova opäť horí! Zasahujú hasiči. Už po koľký krát?! Okolím sa šíri hustý štipľavý dym, našťastie nie je vietor a preto oheň bezprostredne neohrozil okolité budovy, kde bývajú občania toho mesta.
Opäť raz došla situácia do krajnosti. Vyzývam kompetentných - konajte!! Ako vlastník/správca budovy predsa máte povinnosti, ktoré vyplývajú zo zákona. Tak dodržujte zákon! Urobte také opatrenia, aby sa zamedzilo prístupu asociálov do budovy, hromadeniu odpadu a ohrozovaniu okolia, kde bývajú slušní občania tohto mesta, ktorí platia dane a využili svoje volebné právo vo voľbách do samosprávy. Zvolení zástupcovia občanov tohto mesta, konajte!
10. september 2017

Jana Ondreášová

Bezdomovci na Trnavke

V budove starej skoly rovno za policajtami na Trnavke byvaju bezdomovci a rozne zvlastne osoby. Venoval sa tomu uz clanok, bezuspesne: https://dennikn.sk/blog/chatrajuca-skola-bordel-a-bezdomovci-kusok-od-policajnej-stanice-vitajte-v-ruzinove/
pravidelne rusia nocny klud, cez plot nam hadzu odpadky a naposledy si urobili pri nasom dome skladku neporiadku a daku oslavu. Manzel ich vyhnal, toto po nich zostalo uz je to tam vyse tyzdna.
treba vyriesit nasledovne:
1. odpratat smeti na rohu vietnamska, na krizovatkach
2. umiestnint tam smetny kos aby nam to nehadzali cez plot
3. chatrajuce budovy bud odpredat sukromnikovi, vysporiadat ... zbavit sa ich, kedze susedia rovno s arealom skolky na Vietnamskej a tym skvalitnit mestsku cast a zbavit ju stigmy svrti s nizkou urovnou.
31. október 2018

Marek

Bezdomovci v unimobunke na Trnávke

Asi pred mesiacom t.j. začiatkom októbra sa nasťahovali bezdomovci a rôzni asociáli do unimobunky za budovou Tenis klubu Trnávka v areáli bývalej zdravotníckej školy na Trnávke. Vylámali pôvodne dvere a pokojne a nerušene si tam zhromažďujú v nákupných košíkoch odpad z celého mesta... na mestskom/obecnom pozemku a mestskom/obecnom majetku. Volali sme aj mestskú políciu, ktorí síce prišli, ale pozreli a odišli... Problém to je o to viac že sa tam zhlukujú aj agresívny užívatelia omamných a psychotropných látok, pričom sú častokrát hlučný, agresívny, vykonávajú rôzne potreby rovno pod oknami bytov. Navyše je tam v tesnej blízkosti škola, škôlka, jedáleň, športoviská...Tento areál spôsobuje problém už viac ako 10 rokov...Skúste s tým niečo konečne spraviť. Ďakujem veľmi pekne.
11. marec 2021

NaTrnavke

stale je tu obrovske množstvo odpadu, aj ked sa tu cast vypratala
27. marec 2022

NaTrnavke

admin,prosim poslat vyzvu samosprave, podnet je neriešeny
29. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
29. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne požiadame kolegov, ktorí majú agendu v kompetencii, aby sa vyjadrili k podnetu.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].

Ďakujeme
03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dodávateľovi sme zadali požiadavku na odstránenie neporiadku.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].

Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania