Tematínska - chýbajúci kôš

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Pred pár dňami zelený plastový kôš na psie exkrementy "zmizol" z Tematinskej. Bol pri mostiku, na križovatke, kadiaľ chodí veľa psickarov a ľudí vôbec. Tyčka zostala, t. j. vyzerá to skôr na vandalizmus nez na demontáž... Prosim kôš obnovit ci nahradiť novsim odolnejsim typom, ďakujem.

12. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Plány s obnovou/odstránením koša preveríme u kolegov.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? január 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
19. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame stanovisko referátu čistoty a poriadku:

Mestská časť Bratislava-Petržalka realizovala v rokoch 2021-2022 hromadnú výmenu odpadových košov v rámci intravilánu k.ú. Petržalka. V súvislosti s výmenou košov boli v rámci sídliska postupne odstránené aj všetky pôvodné typovo nejednotné odpadové koše, takže aj koše na psie exkrementy.
Exkrementy sa zbierajú spoločne s uličnými smeťami do nových betónových košov, ktoré sú vybavené aj zásobníkom s vreckami na exkrementy. V súvislosti s touto zmenou mestská časť už nevie zásobovať pôvodné (zelené) koše na psie exkrementy vreckami v trhacích blokoch. V blízkosti premostenia evidujeme betónový kôš aj so zásobníkom na vrecká v dochádzkovej vzdialenosti cca 20 m, ktorý poskytuje plnohodnotnú náhradu za ten pôvodný kôš. Psí exkrement je komunálnym odpadom, takže ho môžete uložiť do ktoréhokoľvek koša umiestneného v rámci verejných priestranstiev. Majitelia psov, ktorí uhradia dane za psa si môžu prísť na oddelenie životného prostredia, Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka vyzdvihnúť zásobník s vreckami na psie exkrementy, ktorý je možné pripevniť na vôdzku, vrátane 12 náhradných roliek. Veríme, že aj týmto spôsobom „psíčkarov“ podporíme v zbieraní exkrementov a spolu vytvoríme čistejší priestor okolo nás.
Kto? Referát čistoty a poriadku
Kedy? január 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
19. január 2023

Ján deTematin

Dobrý deň, ďakujem za info, ale ak ste stare kose odstranovali, potom nechapem preco po tomto ostala kovova tyc s kusom olamaneho plastu - spati to priestor a vznika pri tom zbytočne ad-hoc skladka. T. j. odporucam mestskej casti dokoncit robotu a odstrániť ten starý kos uplne. Druhá vec, ten spomenuty nový kos je umiestnený 20-30 nizsie smerom k Drazdiaku - odhadom 99% psickarov sa pri ceste do/z lesika neodkloni z trasy - preto bol starý kos dobre umiestnený. Odporucam bud pridat kos na stare miesto alebo premiestnit tam nový. Ďakujem.
06. február 2023

Ján deTematin

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
06. február 2023

Ján deTematin

zvyšok starého koša bol odstránený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania