Prípojka na mestskú vodu

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Slavomíra Imrichová 09. mája 2012

Chcela by som sa informovať či mesto zamýšľa niečo podniknúť s pripojením na mestskú vodu a kanalizáciu na ul. Pod Táborom v Prešove. Polovica ulice je zapojená na mestskú vodu a kanalizáciu je to časť z mesta po rieku Sekčov a druhá časť je odstrihnutá - časť od rieky Sekčov po sídlisko Sekčov. My využívame síce vlastnú vodu, ako všetci naši susedia, ale minulý rok sme zistili, že táto voda je závadna a preto by sme sa radi pripojili na mestskú vodu.
V blízkosti sú kanále z neďalekej čerpacej stanici, ale tam nie je možnosť sa pripojiť a jedna sa iba o kanalizáciu nie pripojenie na mestskú vodu.
Táto časť je využívana aj pre menších podnikateľov a preto je pripojenie na mestskú vodu dosť podstatné.

Je škoda, že v 21. storočí a v blízkosti centra v 3 najväčšom meste na Slovensku v Prešove ešte nie je doriešená kanalizácia a prívod mestskej vody.

05. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, v zastúpení Mestský úrad v Prešove - sekcia strategického rozvoja, oddelenie investičnej výstavby, dlhodobo rokuje s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou, a.s., Košice o zaraďovaní viacerých našich požiadaviek - vodohospodárskych stavieb vodovodov a kanalizácií na území mesta Prešov do jej výrobného plánu.
Túto konkrétnu požiadavku evidujeme dlhodobo a zaradili sme ju do zoznamu požiadaviek na vodovody a kanalizácie podľa VMČ na rok 2012 s výhľadom na ďalšie roky, ktorý koncom roka 2011 prerokoval zástupca primátora JUDr. René Pucher s investičným riaditeľom VVS, a.s., Košice Ing. Róbertom Hezselym. Tento zoznam bol písomne predložený vodárenskej spoločnosti za účelom zaradenia týchto požiadaviek do jej výrobného plánu na rok 2012.
Mesto Prešov začiatkom tohto roka obdŕžalo písomnú odpoveď, ako reakciu na predložené požiadavky mesta s oznámením, že okrem ich jednej investície - rekonštrukcie existujúceho vodovodu a opráv existujúcich kanalizácií v správe VVS, a.s., závodu Prešov zaradzuje do plánu vlastných investícií na rok 2012 prioritnú požiadavku mesta v rámci projektovej prípravy pre stavbu "Vodojem Kráľova hora" - Prešov.
Ostatné naše požiadavky, vrátane vodovodu a kanalizácie na ulici Pod Táborom č. 31-44, neboli zaradené do výrobného plánu VVS, a.s., Košice na tento rok.
Pre informáciu uvádzame, že mesto Prešov výstavbu kanalizácií a vodovodov, ktoré nie sú majetkom mesta, z vlastných finančných zdrojov nefinancuje a zvlášť teraz, keď nemá dostatok finančných zdrojov.
Mesto Prešov, aj napriek tomuto nepriaznivému stavu, bude naďalej pokračovať v rokovaniach s vodárenskou spoločnosťou za účelom postupného uplatnenia našich požiadaviek, vrátane Vašej, v nasledujúcom období.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania