Ostredková-Verejný poriadok-pohyb psov na verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Adam 22. januára 2023

V poslednej dobe sa mi v ružinove najma v pošni a ostredkoch množia incidenty s agresivnymi psami na volno a ich arogatnými majitelmi. Mam vycvičeného a dobre socializovaneho psíka vždy na vôdzke a v ružinove je dostatok výbehov pre psov nehovoriac o tom že po psíkovi na voľno si psíčkari často nevšimnú výkaly a tak domov často prídem so šťastím na topánke. Príde mi nezodpovedné voči iným psom a ľuďom čo sa psov boja. Mňa osobne pes už napadol a veľmi nerád sa musím vlastným telom stavať na obranu môjho psíka. Za tie roky čo v Bratislave žijem som si nevšimol že by tento problém mesto riešilo aspoň info kampaňou, nie to ešte mestská polícia. A preto ani ja ani priateľka nenosíme vo vrecku kaser na ľudí ale práve kvôli agresívnym psom na voľno. O arogantnosti a agresivite majiteľov pomlčím.

V rámci riešenia podnetu požadujem - infokampaň zo strany mesta, alebo vymáhanie povinností zo strany mestskej polície, aby sa voľný pohyb psov na verejnom priestranstve zamedzil.

26. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu, ktorú popisujete vo vašom podnete, sme si všimli už aj my. Doteraz sme zaznamenávali problémy iba medzi nepsíčkarmi a psíčkarmi, ale v poslednej dobe začíname registrovať zvyšujúce sa množstvo konfliktných situácií už aj priamo medzi psíčkarmi.
Mestská časť nad rámec svojich kompetencii buduje čo najviac psích výbehov a majitelia psíkov, ktorí sú registrovaní v Ružinove, majú možnosť sa zúčastniť aj bezplatného výcviku. Tento rok plánujeme spustiť veľkú informačnú kampaň, ktorá sa bude zaoberať tým ako sa treba správať so psom v meste. Samozrejme kampaň bude sprevádzať aj zvýšená kontrolná činnosť mestskej polície.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania