Kúpeľná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Lucia 02. februára 2023

Dobrý deň,
upozorňujem na nebezpečný priechod pre chodcov, kde majú autá vyznačené parkovanie až úplne na hranici priechodu v smere jazdy, čo zrejme nie je v súlade so zákonom o cestnej premávke, keď vodič nesmie na priechode cúvať (čo je nevyhnutné na zaprkovanie tu) zastaviť a stáť na priechode pre chodcov, na mieste na prechádzanie alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi.
Uvedené píšem z dôvodu, že v prípade, ak tam parkujú autá vo vyznačených boxoch, je to mimoriadne nebezpečné, a to hlavne pre deti, ktoré spoza auta nie je vidno a musia "vykúkať" do cesty vozidlám.

07. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Lucia,

ďakujeme za podnet ohľadom parkovania na Kúpeľnej ulici. Tieto konkrétne parkovacie boxy má pod správou spoločnosť BPS Park a.s., s ktorou má mestská časť Staré Mesto platnú zmluvu do roku 2026. Uvedomujeme si však, že organizácia parkovacích miest a križovatky by vedela byť lepšia. Váš podnet pošleme na príslušné oddelenie aby sme ho mohli prekonzultovať. V prípade ďalších informácií Vás budeme samozrejme opäť kontaktovať.

Za Váš čas a pochopenie Vám veľmi pekne ďakujeme.
S pozdravom,

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Tlačové oddelenie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
04. január 2024

Lucia

Podnet bol po zmene prevádzkovateľa parkovania vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania