Detské ihrisko na Podzáhradnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Vyriešený
meno
Rado 24. marca 2015

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či sa neplánuje revitalizácia, resp. kompletná rekonštrukcia detského ihriska na Podzáhradnej ulici. Miesto má ideálnu polohu a aj patričnú rozlohu na pieskovisko, preliezky a viacúčelové ihrisko, kde by mohli byť osadené napríklad basketbalové koše/ako tomu bolo v minulosti/. Daná plocha môže byť využitá na futbalové, či hokejbalové ihrisko/opäť tak, ako tomu bolo v minulosti/. Už je to vyše 10 rokov, čo si výstavba obchodu Billa zobrala polovicu jeho rozlohy, na ktorej aspoň vybudovala aké také detské miniihrisko. Napriek potenciálu, ktorý tento priestor rozhodne má, sa v súčasnosti „využíva“ na večerné „alkoholové sešn“ násťročných. A keďže som aj ja bol teenager, mal by som preto ešte ako také pochopenie. Avšak nie pre porozbíjané fľaše po celom ihrisku. A to je ešte ten lepší prípad, nezriedka je možné na ihrisku vidieť striekačky/a o tom, že by sem chodili medici na prax nič neviem/.

Myslím si, že si tento priestor zmenu zaslúži a tak isto aj deti, ktoré v okolí žijú. Podľa informácii sa daný priestor nenachádza na súkromnom pozemku a teda je v kompetencií mestskej časti.

P.S. Viem, že rozpočet mestskej časti je obmedzený, ale možno stojí za zváženie posunúť túto potenciálnu rekonštrukciu ešte o úroveň vyššie a osadiť dve, tri kamery, ktoré by monitorovali danú lokalitu. A keďže je dané ihrisko hneď veľa škôlky, mohla by byť monitorovaná aj jej časť.

Ďakujem za odpoveď

občan Rado

26. marec 2015

Juraj

Hlavne by ma zaujimalo kde je ta kamera co ju spomina ta znacka.
Tie kose by mohli dat aj ine idealne klbove aby ich nejaky somar
nevedel odmontovat alebo zlomit doska mozno staci aj OSB a natret
aby to bolo lacne na servis
A Branky asi nechat sprejerom namalovat nejaku branku
oni totiz sprejeri nepomalovahu plochu zacmaraju ale ak to spravia
ako obrazok tak respektuju pracu ineho sprejera (nepisany zakon)
preto nechat tie branky spravit takto
28. marec 2015

Rado

Ďakujem za príspevok. Pozícia tej kamery by zaujímala aj mňa.
30. marec 2015

Peter

Dobrý deň,

ja by som sa rád dozvedel, či tá časť ihriska, kde sú hojdačky s preliezkou a pieskoviskom, patrí mestskej časti ,alebo obchodu Billa.
08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava - Podunajské Biskupice počíta s revitalizáciou plochy, ako aj detského ihriska medzi bytovým domom na Podzáhradnej ulici a OC Billa v tomto roku.

Ing. Vandriak Eduard
ved. ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
05. máj 2016

Rado

Dobrý deň,

rád by som sa opýtal na revitalizáciu ihriska, ktorá bola podľa Vašej odpovede naplánovaná na minulá rok. Nielen že sa Vami avizovaná revitalizácia neudiala, dokonca je momentálne ihrisko zasypané zeminou, ktorá sa vyťažila pri stavbe domu hneď vedľa Billy.


Ďakujem za odpoveď

Rado
11. marec 2017

stefan

Toto uz by malo byt oznacene ako vyriesene
11. marec 2017

Rado

Dobry den pan Stefan,

nove ihrisko vzniko, ale podla mojho nazoru to je vysmech. Par hojdaciek a laviciek ?

Mestska cast necha zahrabat jeden z mala priestorov, kde sa daju hrat loptove hry ( posledne roky chatral, co by sa vsak dalo napravit vhodnou investiciou) a namiesto poriadneho detskeho ihriska tam je par hojdaciek a laviciek. To uz aj Billa, ked stavala svoj obchod, spravila lepsie ihrisko aj s pieskoviskom.

Rado

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania