Rozbitý prechod ponad cestu na Jasovskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin z Jasovskej 11. mája 2012

Dobrý deň

chcel by som sa spýtať či by nebolo možné vymeniť dlažbu na schodoch na prechode ponad cestu na Jasovskej ulici.Prechod ponad cestu vedie smerom od Jasovskej 2 na poštu.Využíva ho veľmi veľa obyvateľov nielen z Jasovskej, nakoľko je to naokolo jediná pošta.Predmentný stav trvá už dobrých 10 rokov nechce sa mi veriť,že by sa nenašlo pár korún na opravu. V zimnom období sa tu už stalo niekoľko ,,pekných úrazov,, a mamičky s kočíkmi tiež nemajú šancu samostatne nadchod použiť ako je vidieť na priloženom foto.

Ďakujem

17. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vlastníkom nadchodu na terase na Jasovskej ulici je Hlavné mesto SR Bratislava, ktoré zodpovedá za stav a údržbu majetku.

Z toho vyplýva, že mestská časť za stav nezodpovedá, nemá k stavbe ani pozemku vlastnícky ani iný právny vzťah a zodpovední, súčasne aj kompetentní, sú vlastníci uvedení na listoch vlastníctva a v katastri nehnuteľností. Opakovane sme mesto na stav nadchodu upozornili, ponúkali sme spoluprácu ale žiadali sme aj účasť mesta na komplexnom riešení stavu terás v Petržalke a to tak po legislatívnej ako aj finančnej stránke. K dohode zatiaľ neprišlo.

Nakoľko sa však jedná o veľmi závažný problém a problematika riešenia terás je jednou z proklamovaných priorít mestskej časti Bratislava-Petržalka, zisťovali sme ďalšie okolnosti a získavali dokumentáciu. Mestská časť venovala opravám v minulých rokoch i v tomto roku nemalú pozornosť. Opravovali sme aj terasu Jasovská, vždy však v tých častiach, ku ktorým má mestská časť právny vzťah, vynaložili sme tu takmer 10 tis. Eur.

Pozdravujem

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
14. november 2013

migel001

Opravene:
...mestská časť počas leta zrekonštruovala nadchod na Jasovskej ulici, ktorý vybrali Petržalčania v internetovom hlasovaní v tzv. participatívnom rozpočte...
http://www.petrzalskenoviny.sk/samosprava/11/2013/petrzalku-menime-kusok-po-kusku-k-lepsiemu/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania