Staré grunty-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Patrícia Dúbravská 01. februára 2023

V objekte Cubicon Gardens (Ulica Rudolfa Mocka, 841 04 - Karlova Ves) nemajú obyvatelia a ich návštevy k dispozícii žiadne verejne prístupné parkovacie miesta, nakoľko boli na všetkých voľných parkovacích miestach umiestnené zábrany a parkovanie je možné len v prípade nájmu vo výške 96 EUR / mesiac. V zmysle výpočtu statickej dopravy malo byť 70 parkovacích miest so vzájomnou zástupnosťou a striedaním (46 pre zamestnancov a návštevníkov, 6 pre funkciu služieb a 18 pre administratívu). Podmienka poskytnutia zodpovedného počtu verejne prístupných parkovacích miest bola zadaná vo vyjadrení Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave č. KRPZ-BA-KDI3-29-136/2015 zo dňa 06.07.2015, ktoré bolo súčasťou právoplatného rozhodnutia povolenia zmeny stavby pred dokončením II zo dňa 15.07.2016

01. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
01. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol upravený (lokalizácia) a odoslaný.

S pozdravom,
Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
07. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ul. Rudolfa Mocka nie je v správe Mestskej časti Karlova Ves. Keď si pozriete katastrálnu mapu, vidíte, že celé parkovisko aj s prístupovou cestou patrí spoločnosti Sara HC s.r.o. Staré Grunty 24, Bratislava. Pokiaľ teda je informácia z mapy čerstvo aktuálna a pozemok nezmenil majiteľa, alebo sa spoločnosť nepremenovala.
Takže z našej strany je podnet uzavretý.

Ing. Beata Boháčiková, odd.dopravy MÚ MČ Karlova Ves
07. február 2023

IVAN

Otázka nebola v koho je to správe
15. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobre, tak ináč - pozemok je vo VLASTNÍCTVE spoločnosti Sara HC s.r.o. Staré Grunty 24, Bratislava. Čiže podmienky parkovania si určuje vlastník pozemku - uvedená spoločnosť. Nemáme žiadnu možnosť jeho rozhodnutia na jeho vlastnom pozemku korigovať. Je to na komunikácii vlastníka pozemku s vlastníkmi bytov.

Beata Boháčiková, odd.dopravy a územ.rozvoja MÚ MĆ Karlova Ves
15. február 2023

Odpoveď samosprávy

Podnet je zo strany Miestneho úradu MČ Karlova Ves uzavretý.

Beata Boháčiková, odd.dopravy a územ.rozvoja MÚ MĆ Karlova Ves
26. júl 2023

Ľubomír

Dobrý deň,
rád by som znova otvoril túto požiadavku. Keď si pozriete stavebné a kolaudačné rozhodnutie vydané MČ Karlova Ves ako stavebným úradom, uvidíte, že v projekte má byť dostupný určitý počet parkovacích miest pre verejnosť. Zadávateľ požiadavky nespochybňuje vlastníctvo, ale skutočnosť že stavba je užívaná v rozpore so stavebným povolením, poťažmo kolaudačným rozhodnutím.

Vlastník pozemku je rovnaká osoba ako stavebník, tzn. že zo strany MČ Karlova Ves je veľmi jednoduché vyvodiť zodpovednosť.

Úctivo žiadame o prehodnotenie Vášho postoja.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania