Tomášikova-osvetlenie-poškodené stĺpy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Oravec 08. februára 2023

Nebezpečne naklonený stĺp verejného osvetlenia na Tomášikovej ulici (naproti Kuchajde). Prosím o riešenie.

08. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

postupne sa snažíme zlepšovať úroveň osvetlenia v našom meste. Jedným z týchto cieľov je výmena všetkých (takmer) 50 000 svietidiel za moderné LED svietidlá prostredníctvom nového mestského podniku Technické siete Bratislava, a.s. do konca roku 2025. Kým túto snahu sfinalizujeme a znížime tak poruchovosť osvetlenia zo súčasných viac ako 25% na menej ako 2.5% ročne, snažíme sa situáciu zlepšiť aspoň čiastkovo, a to novým spôsobom riešenia podnetov prostredníctvom tohto portálu.

Podnety týkajúce sa investícii do verejného osvetlenia (kam spadá napr. dobudovanie verejného osvetlenia tam, kde v súčasnosti vybudované nie je; prípadná výmena už jestvujúceho verejného osvetlenia za vhodnejšie, napríklad využitím svietidiel bez vyžarovania do horného polpriestoru) už riešime priamo cez oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky a nie cez spoločnosť Siemens, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť. V uplynulom roku 2022 sa nám podarilo zrealizovať viacero projektov, napríklad vybudovanie osvetlenia v okolí Chorvátskeho ramena v mestskej časti Petržalka.V prípade, že by ste sa o pripravovaných zmenách chceli dozvedieť viac, môžete tak spraviť tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste

Pri poruchách Vás naďalej prosíme o nahlásenie podnetov prostredníctvom formuláru spoločnosti Siemens Mobility s. r. o., ktorý je dostupný tu: https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp
Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia.

Aj tomuto podnetu sa kolegovia v tejto chvíli už intenzívne venujú. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. máj 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
17. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania