Najväčšia rekreačná chatka na Slovensku...

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Záhorská Bystrica

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. júla 2022

Vazeny pan starosta,

vcera som Vas videl v relaci Zoci - voci na STV1 a rozhodol som sa Vam napisat. V sucasnosti sa stavia tato "rekreacna chata" na uzemi vasej obce - zahradkarska osada Plánky. Naviac na uzemi Chranenej krajinnej oblasti.

Zrusena vyhlaska c. 83/1976 Zb., svojho casu urcovala max. zastavanú plochu rekreacnych chat, na 80 m2. . Dnes uz neexistuje a aj toto sa tam stavia ako "rekreacna chatka"... A nieje jedina, pripravuje sa stavba dalsieho domu hned za potokom pri ulici Na barine s masivnym vyrubom stromov.

Ako je mozne, ze taketo stavby dostanu stavebne povolenie? Ako je mozne, ze v CHKO povolite vyrub stromov?

17. máj 2012

Anonymný užívateľ

Inak tito ludia si vobec neplatia za odvoz smeti. Ak by to bol klasicky dom a nie "chata" tak by ho bez prihlasenia na odvos smeti ani neskolaudovali. Ale tito chatari si pekne svoje odpadky hadzu do kontajnerov na sidlisku, lebo ved su chudobni ako kostolne mysi...
17. máj 2012

Lamačan

Zabudli ste spomenúť, že ich vyhadzujú na sídlisku ale na Lamačskom, nie Zahorskej Bystrice (ako tam len nedávno tie tabule pribudli)!!!
Hlavne že sa doteraz hovorí Lamač - Plánky
18. február 2013

Odpoveď samosprávy

Ako správne uvádzate vyhláška č. 83/1976 Zb., ktorá obmedzovala výmeru rekreačných chát bola zrušená s účinnosťou od 01. 08. 2000. Od tejto doby nie je platná žiadna vyhláška a ani žiadna právna norma, ktorá by obmedzovala zastavanú plochu objektom na individuálnu rekreáciu.

Ak je stavba v súlade s platným Územným plánom, tak MČ Bratislava-Záhorská Bystrica ako príslušný stavebný úrad nemá žiadnu zákonnú možnosť stavbu nepovoliť. Podľa platného územného plánu Hl. m. SR Bratislavy je uvedená lokalita definovaná ako kód 1203 záhrady, záhradkárske a chatové osady a lokality (citujeme: Záhradkársky využívané územie s rôznou mierou zastavanosti pozemkov a rôznou úrovňou technického vybavenia najmä na individuálnu a rodinnú rekreáciu, prípadne s pestovateľskými plochami slúžiacimi pre samozásobovanie....). Na základe uvedeného, nie je v mojej kompetencii stavby objektov na individuálnu rekreáciu nepovoliť.

V chatovej osade Plánky nebol Mestskou časťou Bratislava – Záhorská Bystrica povolený žiaden masívny výrub drevín.

S pozdravom Rodáková
stavebný úrad
18. február 2013

Peter

Dobry den pani Rodakova,

z toho co pisete je zjavne ze mate nedotiahnuty uzemny plan a je ho treba zmenit. Ak je tato cas urcena na rekreaciu a vacsina ludi tam trvalo zije, naviac si tam stavaju honosne domy ako ten na obrazku, maslo je stale a len na vasej hlave...
18. február 2013

Igor

Ďakujem za odpoveď po desiatich mesiacoch...
Nič iné mi nezostáva ako skonštatovať, že je ľahké sa vyhovoriť na zrušenú vyhlášku ale zabudli ste, že páky na to, čo na vašom území stavia, má v prvom rade v ruke vaša obec. Čiže súhlasím s Petrom, ak si myslíte, že táto stavba do rekreačnej oblasti patrí, nerobte nič a za pár rokov ich tu budú desiatky, stromy postupne vyrúbu lebo im tienia a budeme tu mať nové Beverly Hills. A ak si myslíte opak, zmente územný plán...
13. máj 2013

e

kusok vedla stoji uz zopar rokov domisko este vacsi ako tento na obrazku, oproti obytnemu domu na barine 15-19 prave vyrubali stromy na celom pomerne velkom pozemku vratane 25-30 metrovych stromov s priemerom kmena cca 1,5m..
05. júl 2022

Martin Uváček

Je ešte podnet aktuálny? Lebo nič sa asi nezmenilo. Vila tam stále stojí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.