Veľkokapacitné kontajnery v Karlovej Vsi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Martin R 27. marca 2015

Chcel by som sa spytat ci mieni mestska cast robit nieco s frekvenciou pristavovania velkokapacitnych kontajnerov. Pretoze pristavit kontajner 2x za rok a tvarit sa, ze to staci mi pride ako vtip. Skuste si vyhodnotit co nastane po pristaveni. V priebehu hodiny je ten kontajner uplne plny a oblozeny odpadom. Mestska cast je povinna zabezpecit obcanom moznost zbavit sa odpadu, ktory nepatri do beznych kontajnerov. Potom sa divime, ze vznikaju cierne skladky. Preto ziadam p. starostku, aby sa vyjadrila k uvedenemu problemu. Ja navrhujem nech sa vrati frekvencia pristavovania kontajnerov aspon tak ako bola v minulosti alebo nech mestska cast zriadi zberny dvor, tak ako to funguje inde. (obrazok je ilustracny)

27. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MČ pristavuje veľkokapacitné kontajnery pravidelne v pondelok a odvážané sú v utorok, t.j. raz týždenne. Prosím pozrite si nasledovný link, kde sú presné termíny a lokality kedy je veľkokapacitný kontajner pristavený: http://www.karlovaves.sk/velkokapacitne-kontajnery

Okrem iného pristavuje MČ veľkokapacitné kontajnery aj počas roka pri priebežných akciách napr. Vianoce, alebo jarné upratovanie a pod.


S pozdravom,
Mgr. Monika Bandúrová
Kancelária prednostu
27. marec 2015

Martin G.

Martin, uvedomelí občania by mali svoj odpad odvážať do zberných dvorov.
Bližšie info a pokyny na www.olo.sk.
27. marec 2015

Martin

Martin G., Karlova Ves, narozdiel od vacsiny inych mestskych casti, zberny dvor nema. A vozit to inde znamena vyssie naklady pre obcana, pretoze "domaci" maju rocne odpad do urcitej hmotnosti zdarma, avsak my by sme museli platit, s cim sa nestotoznujem, pretoze platim dane a toto je uloha samospravy.
P. Bandurova, o tom zozname viem (na zaklade Vasho rozpisu som sem napisal), len mi nie je jasne, ako mam do kontajnera, ktory je pristaveny inde ako v mieste mojho bydliska, stihnut odniest velkorozmerny odpad, ked to je problem stihnut, ked to mame na nasej ulici.
27. marec 2015

Michal Molčányi

Okrem pristavených veľkokapacitných kontajnerov majú Karlovešťania možnosť bezplatne odovzdať veľkorozmerný odpad ešte v zbernom dvore spoločnosti OLO na Starej Ivanskej ceste. Viac informácií na: http://www.olo.sk/casto-kladene-otazky/zberny-dvor/
27. marec 2015

Martin G.

Martin , nechcem tu otvarat blog na temu velkokapacitnych kontajnerov - dalej len V.K. Musim vsak pripomenut, ze ked si ludia vedia veci navlacit domov, tak by ich mali potom odviezt na likvidaciu. Toto sa tyka aj vsetkych, co prerabaju byty, pustili sa do upratovania pivnic, ...
Nechapem, preco sa mali sustavne platit V.K. zo spolocnych penazi len preto, ze niektori ludia su lahostajni lajdaci.
P.S. MU Karlova Ves a Dubravka by mali konecne zriadit spolocny zberny dvor pre tieto mestske casti.
27. marec 2015

Martin

Mne je jedno ako to spravia. Je to ich povinnost, ktora vyplyva zo zakona. Ci sa to Vam paci, je v tomto pripade irelevantne, tato povinnost vzdy bude platit ako verejna sluzba, leda ze by sa zmenil zakon. Ked tu bude zberny dvor, ja budem rad. Urcite lepsie, ak pol roka cakat, kym pristavia kontajner a ked zrovna v ten den clovek nemoze alebo nestihne, tak caka dalsieho pol roka.
30. marec 2015

Peter

Martin, tak odnes odpad tam, kde platis dane resp. poziadaj samospravu, ktorej platis dane, ak teda nie si "domaci".
31. marec 2015

Martin

Ved ju ziadam, ja som domaci. A dane platim tu.
27. apríl 2015

Martin R

Asi pred mesiacom som napísal odkaz ohľadom veľkokapacitných kontajnerov. Tak myslel som tým presne to, čo vidíte na priloženej fotke. Takto vyzerá kontajner o 12:00. Ráno, keď som išiel do práce, tam ešte nebol. Tak sa chcem spýtať, ako máme (tí, čo sme zamestnaní) likvidovať odpad? Pretože ten systém, ktorý nastavila mestská časť je nefunkčný a nie je možné ho používať. A tento kontajner dostaneme pristavený raz za pol roka. Potom sa nečudujte, že ľudia hádžu do normálnych kontajnerov aj odpad, ktorý tam nepatrí.
28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

systém veľkokapacitných kontajnerov dvakrát za rok je nastavený tak, že VKK sú pravidlene každý týždeň na štyroch rôznych lokalitách.
Tento systém však v žiadnom prípade nemá nahrádzať povinnosť obyvateľov zabezpečiť si na vlastné náklady odvoz stavebného materiálu pri prerábaní bytov, odvoz pri kompletnej výmene nábytku a pod.
V konkrétnych prípadoch pri žiadostiach spoločenstiev vlastníkov a pod. vieme zabezpečiť po dohode VKK aj v prípade mimo harmonogramu. Samozrejme, musí sa jednať o požiadavku združenia vlastníkov a nie záujem jednotlivca vypratať byt.

Na zberný dvor mestská časť nemá žiaden pozemok - aktuálne sa rieši koncepcia s OLO, ktoré plánuje zriadiť nosné zberné dvory v každom bývalom okrese BA. Ak sa to nepodarí týmto spôsobom, budeme sa snažiť dohodnúť s Dúbravkou prip. Starým Mestom na spoločnom postupe.

--
Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
t.č.: 02/ 602 59 224
14. november 2015

Jana

Neviem nikde nájsť dátumy kedy budú pristavené kontajnery, zoznam je iba do júna a na stránkach Karlovej Vsi ten odkaz nefunguje
15. november 2015

Anonymný užívateľ

Pani Jana, treba kontaktovať MÚ a príslušné oddelenie. Keď to nepomôže, tak sa treba obrátiť na príslušného poslanca, ktorý bol zvolený pre daný volebný okrsok.
11. október 2017

Ilona Zelenakova

Je obdobie jesenneho upratovania. Prestahovala som sa do noveho bytu a zistila som, ze v kocikarni, kde by mali byt len kociky a bicykle je aj iny odpad. Chcela som v ramci jesenneno upratovania vacsie kusy vyhodit do pristaveneho kontajnera, ale po prichode z roboty som zistila, ze je beznadejne zapratany. Kedy mam , ako pracujuci clovek, vyhodit veci? Mam si kvoli tomu brat dovolenku? Alebo objednavat odvoz na OLO, ako mi to odporucila vasa pracovnicka (Mgr. Halina Trubínyiová)???
11. október 2017

Anonymný užívateľ

U nás tiež zapratali spoločné priestory haraburdami. A pretože na oznamy nereagovali, tak sme ich vyložili na chodbu pri vchode. A stále nič. Tak sme ich počas jesenného upratovania všetky ráno odniesli do veľkokapacitných kontajnerov!
04. apríl 2018

Vladimir Bafia

Vladimír
Rád by som uvítal radu, ako ustrážiť neserióznych susedov, ktorí znesú starý nábytok a spotrebiče do suterénu. Možno zablokovať nákl.výťah do suterénu, ale to by bol problém, bol by asi potrebný súhlas samosprávy. Dvakrát som ja aj sused p.M. povynášali nábytok a aj elektrospotrebiče( tie som zlikvidoval pomocou fy.ARGUS ). Ale ten harmonogram pristavenia veľkokapacitných kontajnerov je naozaj nedostačujúci a nestačí ich kapacita ( na tie stovky bytov ) . Nie som spokojný ani s odpoveďami niektorých úradníčok na Miú 4, keď som sa pýtal na likvidáciu napr. žiariviek, starých farieb a pod., mal som pocit, že otravujem ! Na zajtra (5.4.2018 ) som dohodnutý so susedom, že odnesieme koľko stihneme časť nábytku do stojiska na bytový odpad,
vraj to stačí položiť vedľa kontajneru a OLO to odnesie (?!)
04. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Pán Bafia, OLO kontajnerové stojiská už skoro 10 rokov nedočisťuje. ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania