Opustený stánok

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Prosím odstrániť

16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa katastrálnej mapy sa stánok nachádza na pozemku vo vlastníctve: Ordinariát ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky, Nám. 4. apríla 18, Marianka, PSČ 900 33, SR, p.č. 17323/11 LV 10361 k.ú.Rača.
Mestská časť nemá oprávnenie bez súhlasu vlastníka nakladať s cudzím majetkom umiestneným na súkromnom pozemku.

Ďakujeme za podnet


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
07. október 2016

Aneta

Odstranenie novinoveho stanku

Prosim o odstranenie dlhodobo zatvoreneho stanku, ktory strasi na Peknej ceste. Stanok je v zlom stave. Dakujem.
10. október 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán/pani,

ďakujem Vám za informáciu, ktorú ste mi poslali v súvislosti s opusteným novinovým stánkom na Račianskej ulici. Uvedený stánok sa nachádza na pozemku Katedrály sv. Šebastiána. Bol tam už predtým, než uvedený pozemok darovalo Arcibiskupstvo Bratislava

Ordinariátu OS a OZ SR. Prvé roky (po r. 2009) sme s prevádzkovateľom stánku, na jeho požiadanie, uzavreli zmluvu o poskytnutí miesta pre stánok. Približne pred 5 rokmi (dokumentáciu nemá teraz pri sebe) som oznámil majiteľovi, že nájomnú zmluvu neobnovím a vyzval som ho, aby uvedený stánok odstránil. V odpovedi uviedol jeho zámer, obrátiť sa na súdy, čo nepovažujem za rozumnú cestu. Odvtedy sa stánok neprevádzkuje a majiteľ stánku nekomunikuje s vlastníkom pozemku. Bol by som rád, keby ho tlak verejnosti povzbudil k rozhodnutiu tento chátrajúci stánok z nášho pozemku odstrániť.

Toľko na vysvetlenie.



S úctivým pozdravom + František Rábe
24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pripájame informáciu ohľadne podentu:

Vo veci odstránenia stánku z pozemku, ktorého vlastníkom je Ordinariát ozbrojených síl a ozbrojených zborov podnikáme kroky v súlade s platnou právnou legislatívou.

Na základe právnej úpravy OZ bola nájomná zmluva predĺžená do 31.3.2017. Nájomcovi bola poslaná výzva, aby najneskôr do skončenia nájmu, novinový stánok z prenajatého pozemku odstránil. Doporučený list sa nám vrátil neprevzatý. Podľa našich zistení nájomca ukončil podnikateľskú činnosť, ale stánok z predmetu nájmu neodstránil.
Podnikáme ďalšie právne kroky, aby nedošlo k predĺženiu nájomnej zmluvy a stánok mohol byť v čo najkratšej dobe z nášho pozemku odstránený.
Vzhľadom k zložitosti celého prípadu sme v januári tohto roku požiadali aj o súčinnosť pri odstránení stánku Miestny úrad v Bratislave – Rači.

S pozdravom

PhDr. Hasidlo Peter
správca katedrály

05. jún 2018

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

na základe aktualizácie identického podnetu :
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/25831/nepouzivany-stanok-na-zastavke-pekna-cesta
je stánok odstránený a podnet dávame na vyriešený.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania