Rozbité detské ihrisko na Žabotovej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Peter Oravec 27. marca 2015

Na Žabotovej ulici je rozbité detské ihrisko plné špiny.

04. máj 2015

Michal Pavlík

Takto vyzeral vstup na "detské ihrisko" dňa 29. 4. 2015, to čo je na zemi je silvestrovská pyrotechnika, ktorá tu ležala a postupne sublimovala od 31.12.2014... O definitívne odpratanie tohto odpadu sa pravdepodobne postaral silný vietor v posledných dňoch.

V prípade že mestská časť má tento priestor v správe, odporúčam aby požadovala od dodávateľa upratovacích služieb vždy obrazovú dokumentáciu dokladujúcu skutočné vykonanie prác. Neverím že upratovanie tohto miesta nebolo niekoľkonásobne vyfakturované. Stav ihriska aj okolitých ulíc je žalostný.
20. júl 2015

Peter Oravec

Bez zmeny.
Pán Nesrovnal, za Vášho primátorovania Bratislava začína vyzerať horšie ako za Ftáčnika, a to bol teda majster.
18. január 2016

Peter Oravec

Bez odpovede, bez zmeny, bez riešenia.
12. marec 2016

Michal

Chcel by som poprosiť o informáciu, kedy plánujete zrevitalizovať toto "detské ihrisko" a urobíte z toho normálny pekný mestský miniparkpark (trebárs za pomoci nejakej študentskej architektonickej súťaže s akcentom na minimálne náklady a funkčnosť), prípadne aspoň toto miesto zrevitalizovať odvezením odpadkov a možno zbúraním tej budovy. Ak nie je "ihrisko" vo vašej správe, prosím aby ste oslovili subjekt ktorý je za tento priestor zodpovedný, aby sa postaral o nápravu a normálny stav aj priebežne udržiaval.

Najväčši problém je nepochybne odpad, čo sem bezdomovci navláčili. Predpokladám že to bude odpad z blízkeho okolia, preto by možno ako veľmi jednoduché riešenie celého problému bolo oslovenie subjektov v okolí, aby k nádobám neumožňovali ľahký prístup. Občanom v okolí aj hotelu oproti nepochybne záleží, aby táto štvrť nebola považovaná za bratislavský Detroit. Spolu s "vybývanou budovou" v bezprostrednej blízkosti a žalostným stavom Žabotovej aj okolia hlavnej stanice to k tomu totiž dosť nabáda.
12. marec 2016

Michal

pokračovanie "fotogalérie"
18. apríl 2016

Michal

Ihrisko je naďalej rozbité, ale už nepôsobí na svoje okolie ako hnisavý vred, z ktorého sa odpad dostával do okolitých ulíc. Všetok odpad bol pred pád dňami odvezený, rozbitá "strážná búdka" bola natretá neutrálnou farbou a trávnik pokosený. Dá sa povedať že je to tam teraz celkom pekné (na bratislavské pomery), t.j. beznádejne zničené, ale aspoň čisté.
19. apríl 2016

Staromestský Občan

Všetko to vraj ale bola iniciatíva oproti stojaceho Hotela Mercure, lebo sa hanbili aký výhľad majú ich hostia. Takže veľký palec hore za investíciu do cudzieho a zároveň veľká hanba, pretože zanedbaný pozemok je štátny a v správe Železníc Slovenskej republiky!
02. máj 2016

Peter Oravec

Podnet znel: "Na Žabotovej ulici je rozbité detské ihrisko plné špiny."
Fotky dokumentujú, že ihrisko je naďalej rozbité a dokonca aj plné špiny.
Podnet nie je vyriešený.
Ďakujem za zmenu statusu podnetu.
18. jún 2016

Adam Kaiser

Detské ihrisko sa nachádza na pozemku p.č. 23094/4, ktorý je vo vlastníctve SR a v správe ŽSR. Tento pozemok je od r. 2006 v dlhodobom nájme pre spoločnosť Transprojekt s.r.o., Bratislava. Firma ma už čas len do konca 2016 na obnovu Hlavnej Stanice. Možno na nový rok bude mať mesto možno zrekonštruovať ihrisko.
18. jún 2016

Michal

Adam aj Peter, vďaka za zaujímavé komentáre. Neovládam konkrétnu problematiku, ale myslím že je v zákonných možnostiach samosprávy aby vyzvala a prípadne pokutovala správcu resp. nájomcu pozemku, aby odstránil závadný stav, okrem iného preto, lebo odpadky z tohto pozemku lietajú aj po okolí a znečisťujú okolité pozemky. Po nedávnom uprataní je však situácia (dočasne) oveľa lepšia a je tam len taká klasická bratislavská špina, pretým to bolo doslova spektakulárne. Je otázkou prečo všetky tie útvary, výbory a mestské komisie s tým neboli schopné za niekoľko rokov urobiť vôbec nič.

To čo sa nachádza "v domčeku" na " detskom ihrisku" je však regulérnou čiernou skládkou komunálneho odpadu.
19. jún 2016

Adam Kaiser

Podla uznesenia "vzn_2014_002.pdf" Stareho Mesta najomca uz plati pokuty a do konca 2016 este bude. Keby na to mesto malo akykolvek dosah tak uz zacnu rekonstruovat Hlavnu stanicu a ihrisko sa zvezie na tom celom projekte. Nakolko je vedene na jednej parcele spolu s kolajnicami neostava vela moznosti ani potom, lebo popri stanici asi neopravia nejake ihrisko. Ak to je s tym odpadom az take zle, mozete to jednoducho nahlasit na https://www.trashout.ngo//?ref=trashout.me
19. jún 2016

Peter Oravec

Myslím, že nepotrebujeme žiadne "trašout" a podobné stránky. Potom by sme potrebovali zvlášť stránky pre suché stromy, zvlášť pre rozbité chodníky, zvlášť pre nefungujúce fontány, zvlášť pre opustené autá, pre nepokosené trávniky, rozbité schody, vylomené stĺpiky, upchaté kanály, rozbité obrubníky, blbo umiestnené dopravné značky, preplnené smetné koše, reklamný smog, zdevastované prístrešky MHD, nefunkčné eskalátory, nesvietiace lampy, sfušované cyklotrasy, rozbité zábradlia ... neviem čo ešte všetko... Podnet je na tomto portáli, mesto o tom evidentne vie, tak nech, preboha, konečne niečo robí.
08. november 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
31. marec 2017

Peter Oravec

Pán Števčík, starosta Starého mesta, ignoruje (aj) tento podnet.
11. apríl 2017

Peter Oravec

Podľa tohto článku
http://bratislava.dnes24.sk/co-bude-so-schatranym-a-opustenym-ihriskom-na-zabotovej-ulici-267053
je priestor ihriska štátny a v správe železníc (ŽSR). Od roku 2006 sú pozemky predmetom rámcovej zmluvy medzi ŽSR a firmou Transprojekt s. r. o., v zmysle ktorej boli pozemky odovzdané do užívania nájomcovi.
13. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

od roku 2006 sú pozemky predmetom rámcovej zmluvy medzi ŽSR a firmou Transprojekt s. r. o., v zmysle ktorej boli pozemky odovzdané do užívania nájomcovi. ŽSR z tohto dôvodu momentálne nemôžu týmito pozemkami inak disponovať. ŽSR aktuálne komplexne riešia po právnej stránke celú zmluvu medzi ŽSR a firmou Transprojekt a zvažujú všetky možnosti, ktoré v tejto veci pripadajú do úvahy.

Želám pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
Železnice Slovenskej republiky
Generálne riaditeľstvo
Odbor komunikácie
13. apríl 2017

Peter Oravec

Aha, teraz mi to došlo, ako skončí tento portál. Samospráva rozpredá všetky pozemky a celé mesto niekomu inému a tým pádom starostovia a samospráva už nebudú za nič niesť zodpovednosť. Portál Odkaz pre STAROSTU tým stratí akýkoľvek zmysel. Heuréka, že mi to doteraz nedošlo!.
25. apríl 2017

Staromestský Občan

Dúfam, že Transprojekt a všetky firmy okolo pána Balla sa už v živote nedostanú k nejakej zákazke a budú mať doživotný zákaz čokoľvek stavať v tomto meste. Nedostavaná tzv. Zelená kocka na vrchu Poštovej, roky chátrajúca legendárna Astorka na Suchom mýte, hnusné Predstaničné námestie, vyhorená budova na Žabotovej, ako jedna z prvých, ktorú zbadajú turisti, ale aj tento opustený park plný odpadkov. Pán Ballo musí toto mesto veľmi nenávidieť.
26. máj 2017

Peter Oravec

Pán administrátor OPS, čo je tu v riešení?
27. júl 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
09. február 2018

Martina

Odpadky v zanedbanom parčíku

Na zabotovej ulici v okoli opustenej budovy sa hromadia odpadky.
05. marec 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Prosím o opätovné zaslanie podnetu zodpovednej samospráve.
04. február 2019

Peter Oravec

Samospráva ignoruje (aj) tento podnet.
Prosím o preposlanie samospráve.
(Iba zopakujem: "Aha, teraz mi to došlo, ako skončí tento portál. Samospráva rozpredá všetky pozemky a celé mesto niekomu inému a tým pádom primátor, starostovia a samospráva už nebudú za nič niesť zodpovednosť. Portál Odkaz pre STAROSTU tým stratí akýkoľvek zmysel. Heuréka, že mi to doteraz nedošlo!.".
28. február 2019

Michal

Náhodou som objavil aktuálne vyjadrenie správcu pozemku - ŽSR. V skratke - nič s tým robiť nebudú, ale " ŽSR v uvedenom priestore zabezpečujú bežnú údržbu pozemkov (kosenie, čistenie)".

Celé vyjadrenie tu https://www.zsr.sk/pre-media/vyjadrenie-media/2019/februar-2019/revitalizacia-parcika-zabotovej-ulici-bratislave.html
01. marec 2019

Adam Kaiser

Napisal som na Komisiu územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby - https://zastupitelstvo.bratislava.sk/komisia-uzemneho-a-strategickeho-planovania-zivotneho-prostredia-a-vystavby/ ci by sa ihrisko nedal vynat zo spravy ZSR a tym padom zrevitalizovat.
20. máj 2019

Peter Oravec

Mesto ignoruje aj tento podnet. Nádherný uvítací pohľad na mesto pri vrcholiacich MS v hokeji. Ďakujeme všetkým zúčasťtneným. Vallov "Plán Bratislava" v praxi.
20. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. máj 2019

Peter Oravec

Dobrý deň,
odporúčam p. Vallovi a jeho tímu, menovite p. Košťálovi, na čítanie, aj s diskusiou:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/509311/len-tak-som-sa-presiel.html
14. október 2019

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
14. október 2019

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
14. október 2019

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
15. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. október 2019

Lucie Páchová

A nechcete se někdo přidat a jít to tam trochu uklidit?
25. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení situácie k uvedenej veci kompetentným útvarom ŽSR uvádzame, že v súčasnosti nie je aktuálny žiadny proces kapitalizácie predmetného majetku. Správca pozemku riadne zabezpečuje údržbu, t.j. kosenie zelene a orezy drevín nachádzajúcich sa na pozemku, resp. odstraňovanie odpadu, ktorý tam sústreďujú neprispôsobivé osoby.


Prajem pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
25. október 2019

Peter Oravec

Pan admin, prosim, preco ste uzavreli podnet? Vsak fotky preukazuju, ze odpad tam stale je. A vo velkom mnozstve. Dakujem za odpoved.
02. december 2019

User Používateľovský

Žabotova-detské ihrisko-potrebná údržba

Zdevastované ihrisko
17. február 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
Myslím, že tento podnet v žiadnom prípade nie je v riešení.
21. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu vykonali zamestnanci Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) dňa 19.2.2020 kontrolu predmetného pozemku. Na pozemku sa vyskytuje odpad (jednotlivé odpadky), ktorého pôvodcom sú užívatelia priľahlých komunikácií, resp. budov. Čiastočne bol odpad na pozemok naviaty vetrom z iných priestranstiev (prikladáme fotografie z 19.2.2020).

Napriek skutočnosti, že nie sme pôvodcom odpadu, opakovane zabezpečíme jeho likvidáciu.

Prajem pekný deň!
21. február 2020

Peter Oravec

Vážený anonym, predpokladám, že niekto zo Železníc,
samozrejme, že to vyčistíte, pretože je to váš pozemok. Tak ako si upratujete svoj byt, lebo je váš, tak vyčistíte a pravidelne budete čistiť aj tento pozemok, lebo je váš. Lebo je to vaša psia povinnosť. Toľko abeceda života.
A ja tu zase o pár dní zdokumentujem bordel, čo tam je.
Bez pozdravu.
21. február 2020

Peter Oravec

ad. Lucie Páchová napísal/a:
A nechcete se někdo přidat a jít to tam trochu uklidit?

Nie, nechceme. Tu je vysvetlenie:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/359103/dobrovolnictvo-v-bratislave.html
21. február 2020

Lucie Páchová

V průběhu zimy jsem na hřišti přišla uklízet několikrát. Vysbírala jsem asi patnáct velkých pytlů odpadků, ale ještě tam toho bylo plno a další se hromadí. Ráda se připojím k úklidu, pokud se bude něco konat ze strany železnic. Mohli bychom i natřít tu budku! Mohl by to být jednou krásný park!
07. október 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
15. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetom podnetu 15801: „Rozbité detské ihrisko na Žabotovej“, je detské ihrisko na pozemoku parc. č. 23094/4 C KN v k.ú. Staré Mesto. Pozemok bol prenajatý Tenisovému klubu LOKOMOTÍVA Bratislava, za účelom „prípravy, realizácie a užívania stavby „multifunkčné ihrisko, vybudovanie parkoviska a revitalizácia detského ihriska pre verejnosť“. V zmysle nájomnej zmluvy údržbu pozemku (kosenie plôch, pravidelné orezy) a odvoz a likvidáciu odpadu z pozemku zabezpečuje nájomca. Železnice Slovenskej republiky podnet postúpia nájomcovi a vyzvú nájomcu na zabezpečenie nápravy.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
08. september 2021

Martin Uváček

Momentálny stav. Na plote visí informácia o pripravovanej rekonštrukcii ihriska. Ale bez podrobností.
08. september 2022

Peter Oravec

Navrhujem ako vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania