Jána Stanislava-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
Juraj Hajnala 01. marca 2023

Dobrý deň,
chcem by som poprosil o namalovanie pozdĺžnych parkovacích miest na ulici Jana Stanislava od vchodu č. 27 až po vchod č. 8 (resp. Maják).

Aktuálny stav je taký, že auta tam môžu parkovať a aj parkujú, avšak bez značených miest parkujú častokrát veľmi neoptimalne (viď. obrázok z prílohy) a takéto parkovanie v konečnom dôsledku vedie k tomu, že na 200m ulici zaparkuje menej aut, ako by mohlo.

Na obrázku c.2 vidno, kde by sa parkovanie miesta mohli naznačiť (parkuje sa tam aj tak).

Situácia s parkovaním v meste je celkovo ťažká a na Dlhých dieloch obzvlášť, preto by toto mohlo trochu pomoc.

Kľudne nech to sú aj modré miesta, podstatnejšie podľa mňa je, aby medzi autami neboli 3m medzery, ako je zachytené vyššie.

Prajem pekný deň.

01. marec 2023

Marian

Nič v zlom ale čo píšete nie je pravda. Keď sa vyznačia miesta ako hovoríte, skončí to ako na Beniakovej/Fullu. Urobili tam presne toto co chcete a spôsobilo to ubratie počtu parkovacích miest lebo keď na 5,5m miesto zaparkuje malé auto tak je polka boxu prázdna. Samozrejme ľudia s tým neboli spokojný a čoskoro to mestská časť našťastie zrušila a ostali len okrajove čiary ktoré upresňuju aká je šírka parkovania. Toto co ukazujete je o ľuďoch. Keď je niekomu jedno ze zaparkuje 1.5m za autom pred ním a nikto mu na to nič nepovie, nič sa nezmení. Ľudia žiaľ myslia len na seba pri parkovaní veľa krát, zabúdajú ze aj oni občas prídu neskoro domov a je malo miest. No občas je v tom také auto ako na fotke nevinne, že odíde väčšie auto pred ním a následne zaparkuje male a už to vyzerá ze niekto parkuje zle. Toľko môj postreh zo života😉
01. marec 2023

Juraj Hajnala

Nehádam sa, na konkrétnom úseku vozovky, ktorá je na fotke by pri namaľovaných čiarach zaparkovalo pravdepodobne o 1 auto menej - vždy, to je vsak vsetko.
Fotka je urobená z mojej obývačky, bývam tu a každodenná realita je taká, že bežné takto zle parkujú aj 2-3 auta, čiže bežný stav, keď sa to nechá na ľudí nie je mínus 1 auto, ale mínus 2-3 auta.
A áno, niekedy sú v tom ľudia nevinne a určite som aj ja sám niekedy vo výsledku parkoval takto, keď auta okolo mňa poodchadzali a prišli iné.
Môj názor je, že keď je vo veciach systém, tak často je výsledok lepší ako keď sa veci nechajú na ľudí.
K Beniakovej/Fullu môžem povedať, že OK asi to tam nevyšlo, naproti tomu na začiatku Jána Stanislava (od č.1 po Maják) sa čiary nakreslili a sú tam doteraz (tiež tam ubudlo miest).
Nakoniec je vlastne asi úplne jedno aký je môj laický názor, snáď si to tu prečíta niekto zo samosprávy a dá k tomu kompetentné vyjadrenie, možno je to hlúposť, možno je to dobrý nápad, to nech rozhodnú ľudia, ktorí tomu rozumejú a pracujú s tým každý deň.
06. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
K situácii sa vyjadrí náš cestný správny orgán a stanovisko zverejníme TU.

Beata Boháčiková, odd.dopravy MÚ MČ Karlova Ves
06. marec 2023

Michal K.

kedze musi zostat 3 metre sirky pre kazdy smer, nie je kam namalovat parkovacie miesta a auta tu stoja nelegalne. to, ze to MsP toleruje a neriesi je uz ina otazka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania