Parkovanie na Kuklovskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Zoja 30. marca 2015

Jazdné pruhy pozdĺž celej Kuklovskej ulice (od Sekulskej až po Kuklovskú č. 9) sú permanentne zúžené kvôli parkujúcim vozidlám a kontajnerom. Vzniká tým nebezpečenstvo kolízie s odparkovanými vozidlami i s protiidúcimi vozidlami, ktoré navyše nerešpektujú zónu 30 km/h. Situácia by sa mohla vyriešiť rozšírením chodníka, ktorý je už aj tak zničený a mal by sa opraviť. Chodník by mohol byť dostatočne široký pre chodcov a aj pre odparkované vozidlá. Kontajnery tam v podstate stoja priamo na vozovke, je to vôbec v súlade s nejakou vyhláškou?

31. marec 2015

kris

podpoprujem podnet, vybudovat stojisko na kontajneri, nove parkovacie miesta na ploche kde je moznost parkovania, urcite sankcionovanie parkujúcich aut nie je riesenie - iba upozornenie na problem..parkovaci dom v tejto lokalite je neefektivne ci?
31. marec 2015

co koho do toho

parkovaci dom je vzdy neefektivny, kedze ho niekto musi postavit a zaplatit... a vsetci by najradsej parkovali zadarmo...
31. marec 2015

kris

vid...

http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15757/priestory-na-vybudovanie-parkovacich-ploch-v-karlovej-vsi


Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

MČ aktuálne hľadá vhodné lokality na vybudovanie parkovacích garáži (ako súčasť novej parkovacej politiky).

V tomto Vami navrhovanom prípade, ale musíme citlivo vnímať viaceré záujmy obyvateľov, nie len požiadavky na parkovanie ale aj na verejnú zeleň, ihriská, požiadavky chodcov.


S pozdravom,
Mgr. Monika Bandúrová
Kancelária prednostu
31. marec 2015

ZetUZetA

na chodniku by auta nemali vobec stat.. vdaka ich parkovaniu su na tomto mieste obrubniky v dezolatnom stave a aby sa "nehnusilo", tak tam niekto odparkoval rozbite, vyrabovane a zrejme ukradnute auto, ktore tam hyzdi okolie uz par tyzdnov.. riesenie by sa skor malo hladat inde, ako urezavat zo zelene v bezprostrednej blizkosti chraneneho uzemia MALE KARPATY.
31. marec 2015

Zoja

Dobry den ZetUZetA, neviem, ci mate alebo nemate auto, ak ano, kde ho parkujete, ale ak by sa zrusilo parkovanie na tomto chodniku, naozaj neviem, kde by vsetky tie auta stali. Rozsirenim chodnika by sa prave umoznilo, aby mali aj odparkovane auta, aj chodci, aj prechadzajuce auta po ceste dostatok miesta a predislo by sa moznej nehode. Urezanie zo zelene v tomto mieste, kde je les hned cez cestu, by naozaj nemalo byt problem.
To vyrabovane auto treba vlozit cez samostatny podnet.
31. marec 2015

ZetUZetA

byvam tu cely zivot a auto nemam, no o problematike parkovacich miest viem.. neda sa prehliadnut. kazdopadne som proti, aby sa opat okresavali zelene plochy.. uz terajsia cesta na dlhe diely je vysledkom orezania malych karpat.
31. marec 2015

kris

zetantoho vyzyvam aby príspevkom ziadal samospravu o vybudovanie zachytneho parkoviska mimo obce.. aby striktne trval na boji za zelen a nie len komentoval a nekonal..
31. marec 2015

Xena

Nechapem ako mohlo nekoho napadnut vybudovat v tejto casti KV parkovaci dom alebo dalsie parkovisko. Skutocna neucta voci prirode a zvysku lesoparku. My, co tu byvame desatrocia, s tym rozhodne nesuhlasime. Nechceme tu mat pust ako na Dlhych dieloch. Nestaci, ze zaciatkom roka vyrubali stromy? Keby tu parkovali len Bratislavcania, bolo by tu dost miesta.
31. marec 2015

Lidka Carlie

Este by som chcela dodat, ze spominany chodnik je dostatocne siroky. Zmestia sa tam aj chodci aj vozidla. Pohodlne tam prejdu aj mamicky s kocikmi.
31. marec 2015

Xena

My, obyvatelia dotknuteho uzemia, prosime MiU, aby nedopustil taketo stavby v nasej lokalite.
01. apríl 2015

kris

ja nepisem, ze sa u vas bude budovat parkhaus, ale treba vami navrhnut riesenie, dat prec auta tak, aby neboli na chodníkoch alebo aby parkovali na miestach im urcenym.. to kde to bude si dajte vy ako obyvatelia.. urcite sa najde miesto.. to ze tam je lesopark .. vieme vsetci.. to ze je tu kopec cezpolnych a iných nespratnych majitelov aut, ktori parkuju kade tade . treba dat do poriadku.. aby uz sme slusne mali okolie a nie ako v petrzaljke kde si odtlacaju 2 rady aut alebo ako na dlhych dieloch kde su aj smetiaky na ceste.. to nechceme nikto z nas obyvatelov KV
01. apríl 2015

Juraj

pre kris: bolo by dobré sa opýtať majiteľov áut, ako ĎALEKO by boli ochotní chodiť do parkhauzu, aj keby to tam bolo ZADARMO. Naozaj by si bol odpoveďami prekvapený, urob si súkromný prieskum a uvidíš. Každý chce mať auto k dispozícii okamžite, keď vyjde z bytu.
02. apríl 2015

big_brother

Halooo ludia, precitajte si podnet este raz! Prispievatel predsa nenavrhuje postavit parkovaci dom, ale iba zlepsit a skomfortnit parkovanie a jazdu vozidiel ako aj bezpecnost a pohyb ludi na mieste kde to ludom robi zbytocne problemy a zvysuje riziko potencialnej nehody! A otazka na ZetUZetA: ked vam postavili dom (v ktorom byvate) v chranenom uzemi Malych karpat, ci v jeho bezprodstrednej blizkosti, to vam nevadilo, ze sa z neho "odkrojilo"? Tak ked uz sa tam postavili v minulosti domy, bolo by dobre aj z casu na cas prisposobit aj infrastrukturu, nemyslite?
25. apríl 2015

ZetUZetA

panelak, v ktorom byvam postavili medzi prvymi v karlovke a jeho pozicia nespada do lesoparku, az vystavbou dlhych dielov sa infrastruktura dodatocne riesila ukrajovanim z chranenej oblasti male karpaty a naozaj nevidim dovod, aby sa klcovalo dalej.. keby sa z parkovisk odtiahli vraky, keby CPckari nemali tyzden zaparkovane auta pred domami, kym zas nepotiahnu domov, tak by sa miesto na parkovanie naslo... a mimochodom MODERNI LUDIA CHODIA BICYKLAMI ALEBO MHD.
24. jún 2015

Karlovešťan

V spodnej casti Kuklovskej (ako sa nachadzaju bytovky) je od parkujucich aut znacne poskodeny chodnik v useku cca 200 m. Lepsie nez opravit chodnik by vsak bolo vybudovat normalne pozdlzne parkovacie miesta a existujuci chodnik prerobit.
07. máj 2018

Peter

Problem smetne kose na Kuklovskej ulici, umiestnene na cestnej komunikacii, zasahuju do jazdneho pruhu tak, ze vznikaju kolizne situacie pri strete dvoch proti sebe iducich aut. Ak samosprava povolila kontajnerove stojisko pre OLO na tak frekventovanej ceste, kde chodi aj autobusova linka, bolo by potrebne vyzvat spravcu domu, aby nasli sposob so spravcom komunikacie a chodnika tak, aby pripadne kontajneroveho stojisko scasti, cca 50cm, zapustili do chodnika. Samozrejme, s ohladom na minimalnu sirku chodnika... Ak tam parkuju pozdlzne na chodniku auta pred aj za stojiskom, rezerva v sirke chodnika tam pravdepodobne bude. Kazdych 10cm v tomto mieste bude ako sol nad zlato... Dakujem.
Marek
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že vecný útvar hlavného mesta SR Bratislava bol oboznámený s Vašim návrhom na rozšírenie chodníka. Takéto projekty si vyžadujú vypracovanie návrhu projektu, projektovej dokumentácie, vysporiadanie pozemkov, finančné krytie a ďalšie náležitosti. Z uvedeného vyplýva, že ide o dlhodobé riešenie. Podnetom sa každopádne budeme zaoberať.

Vo veci ďalších Vami spomínaných návrhov, Vás informujeme, že správca komunikácie nemá vedomosť o žiadosti na odstavenie kontajnerov na Kuklovskej ul.

Povrch chodníka bol v roku 2016 opravený v časti od zastávky MHD „Kuklovská“ smer Karloveská o ploche 726m2, zvetralé obrubníky boli vymenené.

Ďakujeme za spoluprácu a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. máj 2018

big_brother

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Takže ak: "správca komunikácie nemá vedomosť o žiadosti na odstavenie kontajnerov na Kuklovskej ul.", znamená to, že máme zavolať políciu, aby zabezpečila odstránenie prekážky na vozovke? Alebo koho? Necháme odtiahnuť kontajner, lebo zle parkuje?
31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. február 2021

Matej

Stále viac a viac problémové parkovanie, nakoľko autá stoja pozdĺžne na chodníku , zasahujú do jazdného pruhu , kt. má mať 3 metre, nehovoriac o tom, že častokrát autá parkujú na chodníku tak, že sa nedá prejsť, väčší problém ale je, že autá skoro zakaždým nevedia prejsť jeden vedľa druhého a musia si dávať prednosť, už neraz sa tu autá nabúrali, alebo rozbili spätné zrkadlá pri strete, alebo skončili v kontajneroch, ktoré sa nachádzajú taktiež pri ceste...v zimnom období je to ešte väčšia katastrofa. Prosím môžte osadiť značku zákaz zastavenia a riešiť vec cez mestskú políciu ? Ďakujem
15. február 2021

Matej

Nonstop a čoraz viac a viac áut parkujúcich na chodníku tak, že zasahujú do jazdného pruhu, ktorý má mať 3 metre. Vznikajú na celej Kuklovskej kolízne situácie, nepomáhajú k tomu aj smetiaky umiestnené priamo na ceste. Bolo by dobré osadiť minimálne značku zákaz zastavenia a MsP by mohli začať dávať papuče
18. február 2021

Zoja

dnes na celej kuklovskej si najdu parkujuci prekvapenie.. ano situacie je zla.. ale toto nie je riesenie. tie auta nebudu mat naozaj kde stat.. resp sa presunu na solosnicku- do lesa... zodpovedni by sa mohli zamysliet nad rozsirenim chodnika a nad kontrolovanim obmedzenej rychlosti... ked tam auta nebudu stat, vsetci pojdu 80kou a to bude nebezpecne.
24. február 2021

U NAS TAKA OBYCAJ

5 rokov slubovane garazove domy.. a nic sa nestalo.. toto by v inom vyspelom zapadnom svete asi nepreslo.. poslancov a vedenie by to stalo ich stolicky....
24. február 2021

Pavel

Nerozumiem aktivite Mestskej polície, ktorá dáva lístočky parkujúcim vozidlám, navyše keď ako som pochopil vadí nedostatočný priestor na chodníku, čo v konečnom dôsledku ešte viac zúži priestor vozovky. Nie je riešením situácie obmedzovanie parkovania pozdĺž cesty, pokiaľ v okolí nie sú voľné žiadne parkovacie miesta dokonca ani za poplatok, kde potom majú ľudia parkovať? Samospráva tak svoj problém "rieši" na úkor ľudí, svojich voličov. Situácia sa výrazne zhoršila už pri zavedení rezidentského parkovania, kedy sa stratilo veľa voľných miest. Navyše je to diskriminujúce, lebo v Karlovej vsi aj v celej Bratislave sa parkuje rovnako ako na Kuklovskej, tak neviem prečo sa Mestská polícia zamerala práve na túto ulicu? Jediným riešením je budovanie nových parkovacích miest a zavedenie parkovacej politiky, ktorá zohľadní aj počty áut na domácnosť. Preto žiadam pozastaviť diskriminujúci prístup Mestskej polície voči obyvateľom Kuklovskej ulice a okolia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania