Taký milý chodník,ktorý zmizol

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
bodliaková 06. apríla 2015

Takto vyzerá prístupová cesta necesta od električiek a Lidla.Kedˇsme nedávno upozorňovali na nebezpečie v okolí stavby,http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13430/nedostatocne-osvetlenie-a-parkovanie-obmedzujuce-chodcov nik neodpovedal.Teraz to hádam nikomu nepripadá samozrejmé,že sa máme týmto spôsobom brodiť cez tento humus .
Miesto večer totálne neoznačené,neosvetlené.
Kto toto povolil a ako a kedy bude riešený bezpečný prechod ,ako sa patrí?

07. apríl 2015

jazzy jass

Týmto spôsobom tu zničia aj chodníky (už sa stalo), aj zeleň - tiež sa už stalo (vyklčované stromy pri dome, aj pri ceste) a ešte ďalej stane vo väčšej miere, keďže si stavbári/prerábači budovy zabrali chodník ohradením a rozkopaním, pričom chodci majú chodiť "nevedno kde, po tráve" - ako vidno aj z fotiek.
Zaujímavé, ako tu verejne-neprospešne pridelujú povolenia na takéto práce.
Ak im povolili učiniť zákaz vstupu na chodník (ohradením) a jeho rozbitie-zánik, tak malo byť vyriešené jeho okamžité nahradenie chodníkom novým maximálne do 5-10 dní, aby neprišlo ku škodám na trávnatej zeleni.
Kým nebola stavba nového chodníka termínovo vyriešená, nemal nik dostať súhlas na zničenie pôvodného (!) Ale to by sme nesmeli byť v Ružinove...
Už pri neohlásenom netransparentnom výrube stromov na tomto fleku (dôsledne zamlčané obyvateľom Ružinova) a pri podnete na týchto stránkach padla otázka, aký je zámer s týmto miestom, ako je v pláne zničiť trávu/chodník a ako má po úprave vyzerať. Samospráva na toto nijak neodpovedala, hoci práve oni podla predložených stavebných plánov povolujú stavby a i ničivé zásahy.
No a tu máme výsledky. Nepremyslenosť na entú s priamo súvisiacou spúšťou.
Toto totiž nie sú žiadne normálne informácie pre verejnosť
, všetko podstatné k vyššieuvedeným zásahom v nich chýba, a ešte sa tam aj klame http://www.ruzinov.sk/sk/stranky/view/polyfunkcny-dom-ruzinovska-1 : "rozsah zelene na pozemku zostáva zachovaný v súčasnej výmere".
08. apríl 2015

latsio

Ahojte, pozrel som si dokumenty na enviroportáli a spravil som porovnanie skutkového a narhovaného stavu (viď obrázok). Podľa toho by tam mal vzniknúť nový chodník ako náhrada za ten pôvodný. Je síce pravda, že ten mohli spraviť už v predstihu, ale pokiaľ viem, tak na tom mieste ešte asi budú robiť výkopové práce pre napojenie na optický internet z vedľajšej bytovky, takže možno aj preto ten nový chodník budú riešiť až neskôr.
09. apríl 2015

padrtová

Vychádzajúc z faktu,že nie sme na Sahare,mohli stavebníci a povolitelia predpokladať,že to takto dopadne a správať sa k nám ohľaduplnejšie.

Napríklad položením dosiek ,fošní,atdˇ,aby sme nemuseli ničiť trávu a svoju obuv,odev i nervy.
14. apríl 2015

som postrehol

"Zodpovední" sa nejako nehrnú a neunúvajú do odpovedí na podnety týkajúce sa škodiacich stavieb s neblahými súvisiacimi následkami, či ničivých zásahov do zelene v tomto okolí... a kdeže ešte do uspokojivých činov. Ani varovanie predom, ani riadne vykonanie, ani vysvetlenie, ani náprava; občania len sa nechajte prekvapiť a "kukajte" čo sa tu deje.
15. apríl 2015

mysme tudoma

Ignorácia je opak transparentnosti,žeby ktosi čosi chcel skryť,alebo zatajiť?
19. jún 2015

Ladislav Dudor

Ahojte, situácia sa vraj má tak, že ten pozemok spadá do vlastníctva hlavného mesta a podmienkou zo strany hlavného mesta pre developera ku začatiu kolaudácii objektu je vybudovanie nového chodníka na tomto pozemku. Avšak hlavné mesto (časť mestských poslancov na čele s p. Buocikom) údajne odmieta dať developerovi do prenájmu časť pozemku, na ktorom má vybudovať tento nový chodník. De facto hlavné mesto dalo develeperovi podmienku, ktorú mu samo neumožňuje splniť, takže v súčasnosti tam developer nemôže postaviť chodník a tým pádom ani skolaudovať bytovku. Pokiaľ viem, riešenie sa presunulo do kompetencií pána primátora, ktorý má rozhodnúť o tom ako ďalej.
08. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrušený chodník sa nachádzal na parcele, ktorej vlastníkom je stavebník nového bytového domu. Na parkovacie miesta mal stavebník dňa 22.01.2015 vydané právoplatné stavebné povolenie.
V projektovej dokumentácii parkoviska je naprojektovaný nový chodník, ktorý bude stavebník realizovať po dokončení hlavnej budovy a parkovacích miest.



kancelária starostu
08. september 2015

Ladislav

Takže na to môžete zabudnúť, tento chodník tu tak skoro stáť nebude. Je to nakoniec tak ako som písal v komente. Mestský poslanci neschválili prenájom dotknutých parciel developerovi na vybudovanie chodníka/odbáčacieho pruhu. V prílohe si môžete pozrieť výsledky hlasovania a pri najbližších voľbách si prosím na tieto mená spomeňte (tí čo hlasovali "zdržal sa" a "nie" nesúhlasili s prenájmom). Výsledkom nejakých vnútorných politických bojov je teda to, že občania sa môžu brodiť v blate a prachu, takto vyzerá služba občanom v skutočnosti.
20. september 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, uz nejaky cas su prakticky vsetky chodniky v okoli predmetnej bytovky Ruzinovska 1 plne schodne a normalne dostupne
aj ked nejaka ta neoficialna "skratka" sa najde, zrejme pozostatok z obdobia, ked bol zalozeny tento podnet
v kazdom pripade VYRIEŠENÉ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania