Zdevastovana travnata plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Peter 06. apríla 2015

Dobrý den prajem.
Včera t.j.1,4,2015 som nahlasil na linku 159 o cca 18.30hod. auta stojace na travnatom povrchu na ulici pred rodinnym domom Krásna 20.
Po príchode hliadky a dlhsom rozhovore s prisusnikom MP mi bolo povedane, ze zial auta nemozu sankciovat, lebo zevraj nieje dokaz toho, ze tam trávnata plocha kde stoja teraz auta (vid prilozena fotodokumentacia) bola. Predtym nez sa tam tato kurierska spolocnost nastahovala, tam travnata plocha bola, ako je aj v celom Prievoze. Je mozne, aby niekto takto zdevastoval travnik a nebol za to sankciovany? To si ozaj kazdy moze pred svojim domom ´´poorat´´podu a urobit si z toho legalne parkovisko?
Nakoniec ako je vidno 1automobilu papucu dali a to za statie v krizovatke.
Tým ako parkuju, znecistuju cely chodnik blatom a aj cestnu komunikaciu.
Prosim o riesenie daneho problemu, kedze MP (mestska policia) sa podla prislusnikov nechce tahat s dotycnym po sudoch, lebo zevraj keby ho sankciovali, tak sa moze odvolat a by to vyhral.

Dakujem za odpoved.

07. apríl 2015

Ružinov - Prievoz

Rovnako zdevastovaná trávnatá plocha je na Jabloňovej 22 kde je tak isto prenajatý RD firme, ktorá tam neustále parkuje na zbytku trávy ktorý tam ostal a devastujú ho naďalej aj po uložení pokuty od MP a osadení "botičky".
07. apríl 2015

:r

Akože nie je u policajtov dôkaz predošlej existencie? Nech si kúpia ortofotomapy aj vytlačené aj elektronické a keď nezvládnu toto, tak nech využívajú bezplatnú službu americkej komerčnej spoločnosti, je dostupná aj priamo tu v pravom hornom okienku: google maps street view (ak to zvládnu). Okrem toho existujú aj ďalšie metódy cez hladanie dokladov písomností...
Takýmto spôsobom sa môžu vyhovoriť na všetko, "že nie je dôkaz existencie" - zmizne chodník, lavička, auto, kanár, pes, továreň, človek - a oni to vyššiespomínaným spôsobom na mieste "vyriešia".
Okrem toho preto je polícia mestská, lebo oni príslušníci majú vo svojej príslušne pridelenej oblasti poznať každý strom, plot, značku, trávnik...
Ak si to ani za desaťročia nepamätajú, nech si to raz za štvrť roka všetko pofotia alebo natočia a uložia na servery a do notebookov...
Nikto od nich v Ružinove nečaká že budú poznať Dúbravku alebo Raču, stačí len ten Ružinov!
Ani náznak snahy či dômyselnosti... len dlhodobo predstieraná bezmocnosť.
09. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Parkovanie v zeleni je v zmysle ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke je dopravným priestupkom. Aj keď je tam zeleň už vyjazdená, stále ide o zeleň. Mestská polícia mala konať. Mestská časť Ružinov nie je nadriadeným orgánom mestskej polície.




kancelária starostu
09. apríl 2015

r:

tak nech tú činnosť/nečinnosť mestskej polície konečne začnú Srovnávať tí verejnoplatení, čo na nich majú dosah (a tiež by sa do tohto súkolia pripomienok, návrhov a spolupráce mohla konečne vložiť aj mestská časť, keď vidno že za šéfovania týmto policajtom primátormi, to na výstupe nikdy poriadne nefungovalo - MsP je slepá, na miestach neprítomná, samostatne nečinná a tá druhá polícia- poriadková v BA II, tiež na pridelenom území nijak nedozerá, nehliadkuje, nezasahuje)

"Nadriadení mimo organizačnej štruktúry mestskej polície:
Výkonní nadriadení poriadkovému útvaru MsP sú primátor mesta a zástupca primátora mesta.

Vo výlučnej kompetencii mestského zastupiteľstva je
- zriadenie a zrušenie mestskej polície,
- na návrh primátora vymenúvanie a odvolávanie náčelníka MsP,
- určenie objemu mzdových prostriedkov a rozsahu technických prostriedkov pre MsP"
09. apríl 2015

Ignác

Mestská časť Ružinov nie je nadriadeným orgánom mestskej polície? Vy ste totalne retardovani? Tak vy platite policajtov z nasich dani ale ked policajti svojvolne odmietnu konat podla zakona a neriesia priestupky a zlociny tak to je v poriadku? To je vam totalne jedno?
10. apríl 2015

Prievozčan

Ďakujem nahlasovateľovi : ) s parkovaním v Prievoze je to katastrofa, trávniky zanikajú ako huby po daždi, pred rodinnými domami si ľudia vyrábajú vlastné parkoviská (napr. Parková ul. bude zachvíľu celá beztrestne vydláždená ..) a šikovnejší zatarasujú cesty .. skúste prejsť cez deň Kladnianskou, Syslou ... kde sú tiež firmy a rovnako zničené trávniky a neprejazdné cesty. Ešteže pri kolaudácii treba mať vybudované parkovacie miesta, ktoré následne nikdy nikto nevyužije, lebo lenivší zaparkujú na tráve / ceste pri dome a firmy ani nehovorím..
Kontrolná a preventívna činnosť = NULA a občan, ktorému toto vadí, môže akurát vyvolávať na Mestkú políciu s minimálnou šancou na operatívnu nápravu, o dlhodobom účinku môžeme len snívať.
16. apríl 2015

Peter

Dobrý deň kancelária starostu.
Od mójho podnetu som nadalej sledoval situaciu, žial, nič sa nemeni.
Narazil som sa jeden problém a to ten, že majitel tej kurierskej firmy tam ma položene take betonove dlazdice, na ktorých neustale stoji, tym pádom to MP nevie riesit, lebo zevraj nestoji na trave...ok....to je logicke, ale kto im dal povolenie na ulozenie tych dlazdic na travnatu spomínanu plochu? A podalsie, na tie dlazdice na neteleportuje, ale prejde po trave, ktoru nadalej devastuje.
Včera som opat volal MP už 3x od tohto podnetu a opat bezuspesne, dosli, pokecali s majitelom tej firmy a nasledne odisli.
A ani nebudem už spomínat, ako to tam vyzera cez den, dojdu, daju 4blikacky a stoja tam vyše hodiny aj 4,5aut na tráve pred barákom.
Prosím Vás, aké je mozne riešenie tohto problému? Tento pán si robi už ozaj srandu s obyvatelov Ružinova neustálym porušovaním.

Dakujem pekne a očakávam s odpoved ohladom vyriešenia problému, nie sa zbavit pravomoci smer MP (ktorá to nerieši)
17. apríl 2015

neanonymný používateľ

Okrem iného by pomohlo aplikovať tento bod, menovite jeho druhú časť:
"Vo výlučnej kompetencii mestského zastupiteľstva je:
- zriadenie a ZRUŠENIE mestskej polície"
a nahradenie účinnými a činnými zložkami, 24 hodín denne (na začiatok by stačilo 8-16 byť všade na problematických miestach každodenne) so zachovaním a použitím techniky, vybavenia, sídel týchto vegeťákov.

A tiež zapájanie sa samosprávy, miestnych poslancov obývajúcich celú mestskú časť, do aktívnych riešení, nielen do vyhlásení slúžiacich na mytie rúk na vlastnom piesočku
23. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť preverí, či vlastník rodinného domu, resp. prevádzky zrealizoval zatrávňovacie dlaždice so súhlasom správcu zelene.

kancelária starostu
05. máj 2015

Peter

Dobrý deň kancelária starostu,
ubehli 2týždne a zatial ste nezverejnili vyjadrenie ´´či vlastník rodinného domu, resp. prevádzky zrealizoval zatrávňovacie dlaždice so súhlasom správcu zelene. ´´
..lebo nadalej tam parkuju auta.

Ďakujem
20. máj 2015

Peter

Kancelaria starostu?
Akoze NERIESENY? Preco zakryvate oci pred porusovanim? Kde je vyjadrenie od spravcu zelene ktore ste mali dostat a informovat ma/nas tu?
Zrejme cez vikend zbehnem s tymto priamo k statostovi, byva o ulicu vedla na Martinskej...!!
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe ohliadky v 20. týždni sme zistili, že na predmetnej ploche, ktorá sa nachádza v rámci verejnej zelene, je časť tejto plochy zdevastovaná čiastočne vytvoreným parkovacím státím. Mestská časť nevydávala súhlas na úpravu tejto časti plochy. Mestská časť predvolá vlastníka pozemku, ktorý prilieha k predmetnej ploche na MÚ za účelom vysvetlenia. Následne bude mestská časť riešiť komplexne úpravu cestnej zelene v tejto lokalite.

kancelária starostu
27. január 2016

Michal

MÚ dáko pozabudol na riešenie daného problému a momentálne to vyzerá následovne. Radosť sa prechádzať...
11. február 2016

Peter

Kancelária starostu, už sme sa prehupli do roku 2016, naposledy ste sa ozvali 2júna 2015....to akože fakt takáto ignorácia?
15. február 2016

Peter

Dobrý deň kancelária starostu, aktualizujem stále pretrvavajúci problém s ´´trávnatou plochou´´, ako to budete dalej riešiť?
Existuje vôbec niaky zázrak, aby sa to napravilo do pôvodného stavu?

Ďakujem
08. marec 2016

ZáležínámnaPrievoze

http://www.ruzinov.sk/data/MediaLibrary/0/7844/vyzva-projektova-dokumentacia-chodniky-a-cesty-2016.pdf

No a Marganovci a ich susedia dostanu novy chodnik a mozu bez zabran parkovat pred domom a na novom : )
Co tam po znicenej trave, stromoch ..... takto to chodi v Ruzinove.
08. marec 2016

Peter

Výborne, presný návod ako si zlegalizovat parkovanie pred svojim barakom...ale to ze my ziadame o opravu chodnika 3rok....nemam slov
17. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

K celkovej situácii pre spresnenie uvádzame:
V roku 2015 sme prijali podnet ohľadom zatápania chodníka v prípade vytrvalejšieho dažďa, čím je obmedzený vstup do brány domu. Na základe obhliadky a preverenia skutkového stavu mestská časť Bratislava – Ružinov obstarala projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu chodníka v časti medzi ulicami Jabloňová a Varínska. Uvedená investičná akcia nebola schválená pre rok 2016 a preto ostáva zaradená do plánu na nasledovné roky. Vlastník prevádzky žiadal aj vytvorenie parkovacích miest na zničenej trávnatej ploche, čo bolo zamietnuté. V blízkosti domu resp. prevádzky sú vytvorené dostatočné možnosti pre parkovanie.


Kancelária starostu MČ Ružinov
18. marec 2016

Peter

O.k. kancelaria starostu.
Takze to zhrnieme. Zdevastoval travnik, osadil si dlazbu, MP nic nezmoze podla nacelnika, ani vy a potom vsetkom ziadal o vytvorenie parkovacich miest. Vysledok? Ziadny, stale to tam vyzera tak isto , stale tam parkuje,po trave ani.....jedine sa smeje.

Prosim, co mozme my, obyvatelia urobit, aby tam prestal legalne parkovat??

Dakujem
19. september 2017

Peter

Dobry den, za vyse roka ziadna zmena, dakujeme vam miestny urad, auta stale parkuju na "trave"
11. október 2019

Ružinov - Prievoz

Za 4 roky žiadna zmena...
13. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. december 2019

Ružinov - Prievoz

Podnet je neriešený viď foto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.