Verejné osvetlenie Exnárova

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Lenka 06. apríla 2015

Dobry den,
touto cestou chcem nahlasit dlhodobo (roky) nefungujuce zariadenie verejneho osvetlenia - stlpu, ktory je na mapach Siemens oznaceny ako H250/013, nachadza pred vstupom do arealu autoskoly, resp. ubytovne na Exnarovej ulici v Bratislave, a ktory napriek opakovanym podaniam a oznameniam na Siemens nebol sprevadzkovany.

Ide o miesto, ktore je vyrazne frekventovane tak autami v dopravnych spickach a ide v podstate o jedinu pristupovu trasu od elektriciek a autobusu aj pre pesich do domov a prevadzkarni spolocnosti, ktore maju adresu na ulici Mlynske luhy Na piesku alebo na konci ulice Exnarova.

Kedze dalsi stlp verejneho osvetlenia (H250/012) sa nachadza az za zakrutou (pri rodinnych domoch), najma pocas zimnych mesiacov a tiez pocas skorsich rannych hodin, resp. neskorsich vecernych hodin tu aj prechadzajuce automobily musia pomaly svietit dialkovymi svetlami, aby dokazali vidiet cestu a prudku zakrutu. Chodci a hlavne mamicky s detmi, resp., kociarmi nevidia takmer nic, je bezne ze tu stretnete ludi s baterkami, ktori sa snazia nezlomit si niekde po ceste ruku alebo nohu.

Kedze spolocnost Siemens doteraz nemala potrebu pristupit k oprave, dovolujem si takto verejne poziadat kompetentnych o zabezpecenie napravy daneho stavu, pokym na danom mieste nedojde k vzniku urazu alebo ku kolizii viacerych ucastnikov dopravy.

07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený stožiar (plus parkové stožiare) nie je súčasťou verejného osvetlenia
mesta Bratislavy. Jedná sa o bývalé areálové osvetlenie, ktorého káblové rozvody nie sú prepojené na rozvody prevádzkované spoločnosťou Siemens.
Odporúčame obrátiť sa na príslušného správcu komunikácie.
Ďakujeme za pochopenie.

Peter Briatka
Siemens s.r.o.
Lamacská cesta 3/A
841 04 Bratislava
14. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Ide o neverejné osvetlenie, ktoré nie je v správe Hlavného mesta SR Bratislavy. Vzhľadom k tomu, že mestská časť nebuduje ani nespravuje verejné osvetlenie,
Váš podnet sme postúpili na Magistrát hl.m.SR Bratislavy so žiadosťou o vybudovanie nového a požiadali sme aby predmetné nefunkčné osvetlenie bolo po realizácií nového osvetlenia demontované.




kancelária starostu
16. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Predmetné nefungujúce zariadenie verejného osvetlenia v blízkosti autoškoly na Exnárovej ul.nie je v správe ani majetku Hlavného mesta SR Bratislavy, preto nie je našej kompetencii zabezpečiť jeho opravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
08. jún 2015

Lenka

Dobry den,
zo zaslanych informacii kompetentnych osob teda vyplyva iba jediny zaver. Vyriesenie danej situacie zase nenastane a nie je v plane ani akekolvek koncepcne riesenie daneho stavu pre obyvatelom, ktori denno-denne musia tento usek vyuzivat, a to len preto, ze sa nikto neciti byt kompetentny na vykonanie napravy.
02. jún 2016

Anna Klanduchova

Dobry den, mam otvoreny rovnaky podnet s rovnakym "riesenim" nikto za nic nie je zodpovedny. To je skutocne taky problem dobudovat JEDNU lampu? To, ze lampa nie je v sprave nikoho sme uz poculi. ZAujima nas ako mieni Ruzinov alebo Magistrat tuto situaciu riesit?
02. február 2018

Lenka

Za takmer 3 roky sa samospráva ako obvykle nemala k tomu, aby akokoľvek napomohla chodcom smerujúcim do firiem alebo svojich domovov, bezpečne prechádzať daným úsekom. Zaujímave je, že povoľovať výstavbu (nový dom na Ružinovskej) nie je problém. Postarať sa o chodcov a komunikácie v danej lokalite roky nikto nemá záujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania