Pustá-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Ondrej 25. marca 2023

Od kaviarne Eva v blízkosti križovatky ulíc Pustá a Karloveská chýba chodník ku zastávke električiek "Broská". Vyšliapaný chodník ktorý tadiaľ vedie je dosť využívaný a v daždivom počasí veľmi rozbahnený.

27. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Od Café Eva vedie dlaždicový krátky chodník a potom si môžete vybrať, či idete vľavo alebo vpravo po chodníkoch ku Karloveskej. To, že si niektorí ľudia skracujú trasu pomedzi stromy, neznamená, že tam mestská časť vydláždi ďalší chodník. To by bol každých 15 metrov na tomto úseku chodník.

Ing. Beata Boháčiková, odd.dopravy MÚ MČ Karlova Ves
27. marec 2023

Znepokojeny Obcan

Tá odpoved samosprávy je fakt hodnotná čo tam potom že tam je bahno v súch sa tam práši stačí uzavrieť podnet tým že ľudia si majú vybrať vybudovaný chodník ja vám gratulujem a pripomínam samospráva je tu pre občana nie občan pre samosprávu
29. marec 2023

Julo

Prirodzeny pohyb ludi vam ukazuje ze budujete chodniky tam, kde ich netreba. Ked mate niekde uslapanu zelen, znamena to ze nieco je chybne.

"Prihliadanie na vychodené chodníčky stavia architekta do novej pozície. Oproti vizionárovi, ktorý realizuje svoje plány na papieri v ateliéri, začínajú súčasní plánovači slúžiť ľuďom. Zaoberajú sa aj detailami, ľudským meradlom. Jednoducho, znížili sa na úroveň pohľadu človeka. Namiesto nalinkovania chodníkov sledujú prirodzený pohyb ľudí. Vyšliapanú cestu nezatarasia, ale urobia z nej pevný chodník. A na to všetko dohliadajú aj profesionálni chodci, ktorých zamestnáva magistrát." (Z jedneho clanku z roku 2016. Mizerny preklad, ale vyborne citanie. Bol to rozhovor s byvalou starostkou viedenskeho siesteho okrsku.)
12. apríl 2023

Ondrej

Pani Ing. Beata Boháčiková,
Dovuľujem si reagovať na vašu arogantnú odpoveď:
vyšlapaný chodník na uvedenom mieste nevznikol len tak, ale preto, pretože bol pri rekonštrukcii električkovej trate presunutý prechod pre chodcov a z tohoto dôvodu sa úplne logicky zmenili aj trasy chodcov vedúce ku tomuto prechodu. Ak samospráva neprispôsobila chodníky presunutému prechodu, tak to vnímam v prvom rade ako jej pochybenie. Váš postoj, podľa ktorého sa majú chodci a hlavne deti chodiace tadiaľ každodenne do školy brodiť ďalej bahnom mi príde úplne zvrátený...Zvláštne, že Vám tento stav pripadá byť úplne v poriadku...
19. apríl 2023

Mario Liptaj

Ziadam o opatovne otvorenie podnetu a zohladnenie pripomienok v komentaroch.
24. apríl 2023

Ondrej

Pustá-chodník-chýbajúci

Poprosíme o vybudovanie chodníka medzi ulicou Pustá od parkoviska za OC centrum ku prechodu na Karloveskej ulici. Po zmene polohy prechodu pre chodcov sa zmenili aj trasy chodcov, a súčsný stav je ďalej neudržateľný (viď foto).
24. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve k dodatočnému vyjadreniu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. apríl 2023

WhenTheLeveeBreaks

Dobry den,

predpokladam, ze sa so zamestnancami mestskej casti zhodneme v tom, ze sucasny stav je nevyhovujuci. Ak tam chodnik byt nemoze, tak by tam asi mali vratit zelen nie? Informoval niekto z oddelenia dopravy niekoho z oddelenia zelene?

Bolo by ale vhodne tam vysadit nieco, cez co ti "zli zli" ludia neprejdu, ked si budu napr. v dazdi alebo vetre chciet skratit cestu do obchodu. Cize asi nejake kriky. Skratka nieco odolne. Lebo ludia si tam ten chodnik pytaju a trava tam dlho nevydrzi a budeme tam, kde dnes.

Mimochodom, ten stav je tam uz viac ako rok a pol. Nedavno tam dal magistrat vydlazdil ten chodnik co ide popri Karloveskej - mozno este ako sucast uprav radialy. To sa tam nikto z pracovnikov magistratu/MC KV nebol na ten novy chodnik pozriet a neudrelo mu do oci, ze tam tych par metrov fakt chyba?
24. apríl 2023

Peter Oravec

Na problém "vychodených cestičiek" upozornil pán Vallo už vo svojom "volebnom programe" - Plán Bratislava:
https://docs.google.com/document/d/1-8cMv6HtLd4lZVneNGP3mRT3WEu2a5a4z6QUTxuowas/edit
kde napísal:
2.6.1 Priame pešie trasy
"...Aj preto často v tráve nachádzame vychodené „cestičky“ k zastávkam MHD či bytovkám...".
Po voľbách však na niektoré svoje názory a sľuby zabudol.
S pozdravom.
23. máj 2023

Veronika

Prvá odpoveď na podnet je okrem iného aj zavádzajúca. Po absolútne rozbitom a bariérovom chodníku nasleduje parkovisko a cesta, plus samozrejme väčšinou aj zaparkované autá na všetkých najbližších chodníkoch, takže najprv treba nejako prejsť tieto úseky a potom sa rozhodnúť či ísť vľavo alebo vpravo. Chodím túto trasu s kočíkom každý deň a je to absolútne zúfalstvo.
26. máj 2023

Alena

Pridávam sa ku komentáru vyššie. Tato komunikácia je absolútne nedoriešená- a nie je možné tadiaľ prejsť bez ohrozenia alebo vystúpením na vozovku. Všeobecne sú chodníky v rámci Ba bariérové- v tomto prípade naozaj vstup do OD Centrum zo zastávky s kočiarom je veľmi nepodarený. Chodník smerom dolu je ukončený stupienkom (bariéra) a z tejto hornej strany takisto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania