Cesta mládeže-znečisťovanie-vody

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý

Znečisťovanie potoka Vydrica v časti Železná studnička, mostík v smere na Kačín. Do potoka je vyustene potrubie s priemerom cca 15cm z ktorého vyteká do potoka kalná neznáma tekutina od ktorej je nižšie silne znečistený vodný tok. Znečistenie vychádza Z neďalekej prestavby areálu Žel. studnicka. Vodný tok potoka Vydrica je súčasťou CHKO M.Karpaty.

24. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Nakoľko ide o lesné pozemky, ktoré nie sú v správe MČ BANM, postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na Mestské lesy v Bratislave

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
24. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
27. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Vladimír,

Veľmi pekne Vám ďakujeme za podnet, ktorému sme sa urgentne venovali.

Podnet sme konzultovali so stavebníkom ako aj so Slovenskou inšpekciou životného prostredia.

Oznámenie bolo operatívne preverené pracovníkom SIZP, IZP Bratislava, odboru inšpekcie ochrany vôd dňa 21.03.2023 o 11:15 hod., pričom vizuálnou kontrolou bolo zistené, že na stavbe ( pri obratisku MHd na Železnej studničke) prebiehajú stavebné práce, nelegálne vypúšťanie odpadových vôd do vodného toku Vydrica nebolo zistené. Zároveň bola vykonaná obhliadka vodného toku Vydrica v úseku nad uvedenou stavbou a aj pod. Voda vo Vydrici bola čistá bez akýchkoľvek znakov nedovoleného vypúšťania. Pri kontrole stavby, predložil vlastník stavby povolenie na vypúšťanie drenážnych podzemných vôd, ktoré vznikajú pri stavebnej činnosti odokrytím hladiny podzemnej vody.
SIZP, IZP Bratislava, odbor inšpekcie ochrany vôd konštatuje, že neboli naplnené znaky mimoriadneho zhoršenia kvality vôd podľa ustanovenia § 41 vodného zákona.

Ďakujeme veľmi pekne.

Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania