Cesta na Červený most-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jozef Kováč 26. marca 2023

Dobrý deň,
prosím o umiestneníe spomaľovača aj v druhom pruhu pri zastávke Červený most. V súčasnom stave vodiči spomaľovač obchádzajú cez protismer zvýšenou rýchlosťou čo bezpečnosť chodcov rozhodne nezvyšuje.
Ďakujem

26. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. marec 2023

Pepo

Ten priechod bude vzdy nebezpecny pokial tam budu stat trolejbusy priamo pred priechodom - tak ze naozaj chodca zbadate uplne v poslednej chvili. Velmi zle riesena zastavka alebo konecna.
29. marec 2023

Peter Modricky

Súhlasím ale ten spomaľovač aspoň chráni chodcov ktorí vybehnú spred autobusu. Podľa mňa je to veľmi dobré riešenie takejto nepriaznivej situácie. Autá ho nemajú čo obchádzať majú tam predsa plnú čiaru!!
01. apríl 2023

Peter Ambrož

Auta ho síce nemajú čo obchádzať, ale to nie je to, ako veci fungujú. Kým nebude súvislý spomaľovač v celej dĺžke, nepomôžeme si.
10. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v minulosti bol spracovaný projekt organizácie dopravy k osadeniu troch spomaľovacích vankúšov pred predmetný priechod pre chodcov, v ktorom bol zahrnutý aj spomaľovací vankúš v treťom (protismernom) jazdnom pruhu. Krajský dopravný inšpektorát v návrhu nesúhlasil s osadením spomaľovacieho vankúša v protismernom jazdnom pruhu nakoľko platia všeobecné povinnosti účastníka cestnej premávky vyplývajúce zo zákona č. 8/2009 Z.z. Prosíme preto administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania