Starhradská - znečistený chodník konskými exkrementami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michal Vitalos 01. apríla 2023

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s podnetom na dlhotrvajúce opakované znečisťovanie chodníkov konskými exkrementami. Týka sa to ako aj lesných, tak aj asfaltových chodníkov a ciest v lesoparku malý a veľký draždiak. Rovnaká situácia sa pravidelne opakuje aj na petržalskej hrádzi, najmä v úseku od bufetu Bosorka až po čistiareň odpadových vôd, kde kone neraz vykonali svoju potrebu dokonca v podchode cez dolnozemskú cestu, samozrejme bez odstránenia exkrementov jazdcom. Zodpovedné osoby sú členmi Jazdeckého areálu ŠK Dunaj a Závodiska dostihová dráha na Starohájskej ulici. Za celý čas neboli kone videné ani raz vybavené zberným košíkom na exkrementy, tak ako to vyžaduje cestný zákon. Situácia poslednou dobou výrazne zhoršuje, poprosím Vás o riešenie situácie.

01. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
03. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

V danej veci konáme v súlade s predpismi a zákonmi. Okrem upovedomenia petržalských jazdeckých klubov by sme radi zdôraznili, že pre všetkých, a to nehovoríme len o obyvateľoch Petržalky, platia všeobecne záväzné nariadenia o dodržiavaní čistoty a poriadku na území našej mestskej časti.

Neodstránenie znečistenia konským trusom sa na základe tohto nariadenia považuje za priestupok, ktorý kolegov z Mestskej polície Bratislava oprávňuje kontrolovať dodržiavanie platných predpisov. A keďže na niektoré veci sme sami krátki, rozhodli sme sa požiadať zástupcov polície o zvýšenú kontrolnú činnosť v problematickej lokalite.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? jar/leto 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
03. apríl 2023

Lucka

V lesoparku pri dostihovej drahé by sa veru zišiel dohľad nad zbieraním nie len konského, ale aj psieho trusu a taktiež o dodržiavanie - mať psa na vôdzke, psy si tam veselo behajú a naháňajú bežcov a majitelia sa im len smejú do tváre 🤷🏻‍♀️
01. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v lokalite bolo znečistenie odstránené.

Mestskú políciu sme požiadali ešte v apríli o sľúbený zvýšený dohľad, v prípade potreby tak v budúcnosti urobíme znovu.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? apríl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.