Svätoplukova-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Spomalovac v tejto krizovatke (a aj na susednej krizovatke, tiez na Svatoplukovej) je v nedostatocnej sirke. Priam vyzyva vodicov, aby ho obchadzali stredom vozovky, cim vznikaju nebezpecne situacie pre chodcov na priechode a aj vodicov protiiducich vozidiel. Prosim o upgrade na spomalovac v plnej sirke.

16. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. apríl 2023

Gabriel

made in slovakia
17. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme už preposlali kolegyniam a kolegom z príslušnému útvaru, ktorí sa budú snažiť vyriešiť ho v čo najkratšom čase. O ich postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy + Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2023

Ferdinand Paštúch

Otrasné spomaľovače.
19. máj 2023

Jakub

ja chapem ze niekto tie spomalovace navrhol, niekto objednal ale je cas si priznat ze ten typ je uplne na hlavu a nielen ze neplnia ucel oni sposobuju kolizne situacie tym ze ich bez srandy 50 percent vodicov obchadza cez protismer. Nafotene asi tak v priebehu 2 minut...
20. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
25. máj 2023

Peter Ondavsky

to ze to niekto nelegalne obchadza, to nie je chyba spomalovacov, ale policie, ze nekona... to po prve, a po druhe, z hladiska chodcov, ktori su na prvom mieste v bezpecnostnych opatreniach to skorej pomaha ako skodi, to ze ci nieco pomaha alebo skodi a komu (autam, chodcom, dezolatom co porusuju zakon) by som nechal na data a realnu skusenost... z "nazoru" je to take pochybne, tento typ spomalovaca podla mna, mojho nazoru bezpecnosti pomaha aj ked ho dezole obchadza - chodcom pomaha, a ked sa dezole zrazi s inym autom, aspon sa odfiltruje... ale tu by som teda cakal data, o nehodovosti...
25. máj 2023

Peter Ondavsky

konkretne tato krizovatka bola vysoko nehodova pred tym ako tam boli spomalovace, cize za pomerne kratky cas sa ukaze efekt... data... to ze niekto ma pocit a nazor je "uzasne", ale takto sa veci neriadia... to ze to dezole obchadza cez protismer - kolko zrazok preto bolo? a aspon keby chcela, policia moze pobrat vodicaky...
25. máj 2023

Jakub

ci su nehody a v akej miere ja neviem osobne si myslim ze zmena o 1-2-3 rocne je nieco na urovni statistickej chyby....na druhej strane prechod do protismeru a v krizovatke sposobuje ze dochadza minimalne k odmedzeniu vozidiel v protismere a dava moznost prejazdu usekom bez spomalenia. Nikto tu neziada uplne odstranenie ale spomalovac na celu sirku ktory donuti kazdeho spomalit...
25. máj 2023

Jakub

Peter, a medzi nami, konstatovanie ze to tak ako to je pomohlo a nevyzaduje to zmenu je z vasej strany tiez len nicim nepodlozeny nazor;)
30. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spomaľovače boli navrhnuté v POD parkovacej politiky RU1 - Nivy, avšak nezakótované.
Hoc sa, pre nás z nepochopiteľných dôvodov vodiči snažia spomaľovač buď obísť, alebo prejsť iba jedným kolesom (čo z našich vlastných skúseností vozidlom lomcuje viac, akoby ho vodiči prešli cez stred symetricky kolesami na okrajoch vankúšov), spomaľovač v plnej šírke na miesto nebudeme osádzať z dôvodu prítomnosti trolejbusov - jazdiacich po Svätoplukovej. Vankúše sú tam osadené práve kvôli nim. Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? 28.06.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. júl 2023

Peter Ambrož

Pre vás možno nepohopiteľné, no v realite je až príliš bežné, že vodiči osobných áut letia stredom vozovky. Prosím o vyriešenie tohoto problému, ktorý spôsobuje práve nešťastne zvolený typ spomaľovačov v kombinácii s mentalitou uponáhľaných vodičov áut.
02. január 2024

Matej

Svätoplukova-spomaľovač-chýbajúci

Dobrý deň, spomaľovače na Svätoplukovej sú skôr kontraproduktívne. Autá prechádzajú stredom, pričom pravidelne pred ním skôr zrýchlia ako spomalia, aby stihli prejsť stredom ešte pred autom idúcim oproti. Na Svätoplukovej bývame a veľmi nám prekáža hľuk automobilov idúcich rýchlejšie ako je povolené a zároveň sa bojím o bezpečnosť mojej partnerky s dieťaťom. Prosím o zabezpečenie funkčných (neobíditeľných) spomaľovačov alebo iného efektívneho riešenia. Ďakujem.
02. január 2024

Michal

Ano, treba do stredu pridat stlpika

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania