Vajnorská- výnimka z parkovania ?


Uzavretý
meno
Andrej 05. mája 2023

Dobrý deň, môžte prosím informovať či majú zákazníci prevádzok v budove na Vajnorskej kde sídli aj kultúrne centrum nejakú výnimku v parkovacej politike teda že na týchto miestach nemusia platiť parkovné alebo stáť mimo vyznačených parkovacích miest alebo v priľahlej cyklotrase? Prosím o vykonávanie kontrol pracovníkmi paas aj na tomto mieste, nakoľko z môjho pozorovania som nadobudol dojem že tieto miesta nekontrolujú a nepostihujú nelegálne parkovanie aj keď sú v okolí, čo je diskriminačné voči ostatným prevádzkam na Vajnorskej ulici ako aj obyvateľom, ktorí sú nútení platiť parkovné a tak aj ich návštevy, hoci tiež parkujú "iba na chvíľu". Mestská polícia uďeluje pokuty aj v prípade niekoľkominútového parkovania bez zaplatenia takže by som rád vedel, či aj na týchto predmetných miestach

19. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
20. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
05. máj 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Samosprávu sme opätovne požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme.

S pozdravom
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetný podnet dáme preveriť vedeniu OV MsP BA Nové Mesto. o výsledku Vás informujeme. Je potrebné zdôrazniť skutočnosť, že pracovníci spoločnosti PAAS nepodliehajú pod právomoc MsP.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
30. jún 2023

Andrej

Dobry den, aky je teda vysledok?
30. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušníci Okresného veliteľstva Bratislava 3 vykonávajú priebežne úlohy na úseku PAAS v rámci subjektívnej zodpovednosti v zónach PAAS, pričom prostredníctvom aplikácie v služobných mobilných telefónoch zisťujú, či vodiči vozidiel parkujúci v predmetných zónach spĺňajú podmienky parkovania, resp. či parkujú na miestach na to určených. Na tomto mieste sa preverovanie parkovania vykonáva priebežne. Samozrejme v prípade zistenia protiprávneho stavu je vec riešená. Pre úplnosť ešte dodám, že kontrolu parkovania v zónach PAAS v rámci objektívnej zodpovednosti vykonávajú aj referenti mestského parkovacieho systému.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
29. júl 2023

ado

Dobry den. Ani raz som da danom mieste nevidel policajnu hliadku a to ta chodim denne. Aj dnes rano - zadarmo parkovanie na nevyhradennych miestach. Pan starosta a primator - peniaze do rozpoctu cez pokuty sa vam nukaju kazdy den v podstate zadarmo- len treba aj preto nieco urobit a nie zbijat vlastnych obyvatelov cez platene parkovanie pri ich pribytkoch a taketo cierne parkovanie nechavat bez povsimnutia - navyse takto odstavene vozidla brania vo vyhlade pre odbocujuce vozidla. Uz zacnite konat inak je vase platene parkovanie len ciste vypalne na vlastnych obyvateloch.
11. september 2023

Jana

Dobry den, pridavam sa k tomuto podnetu, avsak mna by zaujimal uplne iny rozmer parkovania aut v tomto useku. Horizontalne znacenie pod tymito autami podla mojich znalosti zakazuje akekolvek parkovanie na takto vyznacenych (sikmo vysrafovanych) miestach!!! Vsade inde na Vajnorskej toto vodici chapu, len tu nie. V tomto useku je len jedno jedine “nevysrafovane” miesto a to priamo pred vchodom do kulturaku (chapem). Vsetky ostatne auta tam nemaju absolutne co hladat. Ani kratkodobo. Jedina moznost, kedy sa da parkovat na takto “vystafovanych” miestach je, ak je tam doplnkove znacenie napr. BUS, taxi, zasobovanie. Toto tam nie je. Aj keby bolo, nic by to nepomohlo. Vsetky tieto auta su zakaznici skvelej pekarne, proti ktorej vobec nic nemam, oni za nic nemozu. Ich zakaznici vsak denodenne brania vo vyhlade pri vyjizdani z Robotnickej na Vajnorsku ulicu. Vdaka nim je vyjizdajuce auto nutene vystrcit predok auta tak, aby vodic videl az do jazdneho pruhu a dufat, ze ho iduce auto pusti. V opacnom pripade znova mierne zacuvat pricom ohrozuje chodcov na prechode nehovoriac o cyklopruhu. X-krat som bola v tejto situacii a nie je vobec prijemne. Podotykam, ze pokial su vsetky tieto “neparkovacie” miesta obsadene a prichadza dalsie auto, castokrat v panike hladajuc najblizsie parkovanie odbaca doprava na Robotnicku, do zakazu odbocenia a nasledne do zakazu vjazdu pred restauraciu SteakHouse - opat caste kolizie a neunosne situacie. Tam si pohodlne zaparkuje, nie vzdy kupi parkovaci listok (ved ide len na skok) - tu je kludne priestor pre kontrolorov parkovacich kariet, aby to strazili a toto robia naozaj velmi poctivo a denne niekolkokrat. Samozrejme aj ja vidim, ze auta v kritickom useku pred pekarnou tito pracovnici obchadzaju .. ved co by tam kontrolovali, toto vobec nie su miesta vyznacene na parking. Akykolvek! Ocakavam bezodkladne riesenie, napr. osadenim zabran proti parkovaniu v tomto useku, nakolko obcasne navstevy MP to kvantum vodicov, ktori toto miesto navstevuju nemozu vobec odradir ani poucit. Pridu vzdy dalsi a dalsi. Odporucam prist sa pozriet v sobotu rano pri peknom pocasi, ako to tam vyzera. S pozdravom.
06. december 2023

ado

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Auta pred pekarnou Kruh parkuju aj nadalej na zakazanych miestach - pricom o kusok dalej boli volne parkovacie miesta - len to by si uz museli platit za parkovanie a prejst o nieco dalej - mesto dane problemove parkovanie riesi len sporadicky - takto ba pokutach by mesto malo viac do rozpoctu a nemuseli by zvysovat dane a poplatky - len to je zrejme pohodlnejsia cesta ako ist zbierat pocas snezenia pokutu
11. január 2024

Andrej

dobry den, podnet je potrebne znova otvorit, situacia je opat taka ze sa tu kazdodenne parkuje zadarmo a navyse aj v rozpore so znacenim ako je vidno z fotografii (plus v cyklotrase)...
12. január 2024

Andrej

prosim preco mesto nekomunikuje aj s prevadkzkarmi podnikov, ktorych zakaznici sa dopustaju takehoto konania? oni su povinny poskytovat sluzby riadne a zabezpecit aby ich biznis neskodil a neposkodzoval inych. preco prisli sposobovat problemy do nasej mestskej casti? preco si nezabezpecili upravu dopravneho zancenia alebo svoje miesta? je to do oci bijuca nespravodlivost a arogancia. alebo ide o poskytovanie neopravnenych vyhod ?
12. január 2024

Andrej

Ado, dakujem za Vas prispevok, len doplnim, ze aj tu pred kulturnym centrom je povinnost uhrady parkovneho. ide tu nie len o aroganciu a ignoraciu dopravnych predpisov ale aj o ohrozovanie majetku a zdravia ucastnikov premavky. spolocnost PAAS ano mala by sa snazit viac, je v strate a stala nas 9 000 000 EUR...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania