Nechutny vyrub na Mytnej pred staveniskom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Andrej 12. apríla 2015

Zdravim vas,chcel by som poukazat na vyrub na ulici Mytna,aktualne pred staveniskom,zo zaciatku Mytnej smerom od Racianskeho myta...Preco museli stavebnici vyrubat stromy a to dokonca ani nie v areali stavby, ale na ploche oddelujucej cestu od chodnika...Mal na to stavebnik alebo realizator stavby, alebo ja neviem kto povolenie?

13. apríl 2015

Ivan

klasika,odovodnenie bude ze ako nahradna vysadba sa zasadi trojnasobok,ale kde a ci vobec sa uz nedozvieme.O polievani a osetrovani v prvych rokoch uz vonkoncom.

Vitajte v Autoslave.
14. apríl 2015

Ivan

A ten nabúraný Renault si niekto všimol?
Rovno ste to sem mohli zároveň dať.
Netvári sa dva krát funkčne a čerstvo...
14. apríl 2015

arara

A ktorý výrub je chutný?
15. apríl 2015

E.B.

Tak to je hrozné a bezohľadné. som zvedavá na reakciu kompetentných.
15. apríl 2015

Odkaz pre starostu

Pre informáciu: podnet bol zaslaný na MÚ Staré Mesto pred troma dňami, to včera zmenilo zodpovednosť na Magistrát a Magistrát zmenil zodpovednosť na MÚ Staré Mesto.
17. apríl 2015

Andrej

Stromy mali byt udajne vyrubane pred dvoma az troma tyzdnami....Samozrejme chyba aj tabula o realizacii stavby...
30. apríl 2015

Andrej

Zdravim vas, chcem sa spytat ,ci treba podat trestne oznamenie a ci by mesto samotne nemalo zvolit takyto psotup ak sa nepotvrdilo udelenie povolenia na vyrub? Vdaka za pomoc
03. máj 2015

Ovia

ano toto ma velmi nahnevalo, robosi mi ukazali povolenie od spravcu komunikacie, ale ine nemali, kazdopadne uz bolo po.-(
04. máj 2015

Andrej

Aktualizácia- Dnes som bol schopný nájsť informáciu o realizácií stavby...
05. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Výrub 3 ks druhu Celtis occidentalis (brestovec západný) na Mýtnej ulici pred areálom bývalej tabakovej továrne povoloval Magistrát hl. mesta SR Bratislavy ako príslušný cestný správny orgán podľa § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 o pozemných komunikáciach.
Zeleň bola cestná zeleň, preto dával povolenie na výrub magistrát, a nie mestská časť. Magistrát sa riadil cestným zákonom, a nie zákonom o ochrane prírody a krajiny.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
05. máj 2015

Ovia

Rado Stevcik, to je co za arogantna odpoved? Stale sme nepoculi dovod vyrubu, plus - ak zastupca mesta neciti potrebu chranit zelen, a teda aj prostedie, v ktorom zije on aj jeho volici, nema co na svojom poste robit.
10. máj 2015

Andrej

Po preratani pnov som zistil..,ze chyba 11 stromov,pred spominanou stavbou...
10. máj 2015

Ovia

presne tak, nielen arogantny, ale este aj klame, je mi zle.
11. máj 2015

Andrej

Na mieste pred staveniskom chyba stromov 11 a nie tri...Mozete prosim informovat magistrate. To tu nevie samosprava alebo magistrate kolko kde maju stromov a kolko ich zmizne? Ako teda funguju nase urady, ked ani nevedia co sa vlastne v meste deje? Takisto sa cudujem pristupu miestnych obyvatelov ulice...
11. máj 2015

Andrej

V predmetnej lokalite pred staveniskom chyba 11 stromov... Prosim upozornite magistrat...Spolocenska skoda je mnohonasobne vyssia...
28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Magistrát hl. mesta - oddelenie koordinácie dopravných systémov vydal povolenie na drevín na Mýtnej ulici pre stavbu "Administratívno-obytný súbor Mýtna/Radlinského ulica v Bratislave" resp. ňou vyvolané investície - výstavba teplovodu.
Po ukončení je žiadateľ povinný zrealizovať náhradnú výsadbu do výšky spoločenskej hodnoty vyrúbaných drevín.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. január 2018

Andrej

Uz stromy vyrastli vazeny Magistrat?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania