Harmincova-rozvodné siete-nebezpečný kábel

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobrý deň na Harmincovej ulici nad chodníkom pred predajňou Audi už dlhú dobu vysí kábel. ( a pritom je tam nad ním natiahnuté oceľové lanko kde ho stačí upevniť ).

26. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Komunikácia ako aj verejné osvetlenie sú v správe magistrátu. Podnet im preposielame, aby oslovili správcu VO a požiadali ho o vyriešenie podnetu.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
26. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme už preposlali kolegyniam a kolegom z príslušnému útvaru, ktorí sa budú snažiť vyriešiť ho v čo najkratšom čase. O ich postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. apríl 2023

Vlado P.

Ak to bolo takto neodborne zavesené, prosím o preverenie ako sa tam ten kábel vôbec dostal. Bola splnená niektorá z výnimiek podľa vyhlášky 532/2002, §4, bod (5)?

------
Potrubné, telekomunikačné a elektrické rozvody a vedenia (ďalej len „rozvod a vedenie“), ktoré tvoria horizontálnu stavebnotechnicky a prevádzkovo neprerušovanú líniu, sa v zastavanom území obce umiestňujú spravidla pod povrch zeme. Nad povrchom zeme možno v zastavanom území obce takéto rozvody a vedenia umiestniť, ak:

a) ide o výmenu, modernizáciu, opravu alebo o rekonštrukciu existujúcich nadzemných rozvodov a vedení, pričom sa nemení ich trasa,

b) ide o pridávanie rozvodov a vedení k existujúcim nadzemným rozvodom a vedeniam, pričom sa nemení ich trasa a zároveň sú dodržané podmienky ochrany existujúcich nadzemných rozvodov a vedení,4a)

c) ide o križovanie vodných tokov, roklín alebo podobných krajinotvorných útvarov,

d) ide o vyústenie alebo ukončenie rozvodov a vedení, ktoré sa obvykle umiestňujú nad povrchom zeme, ako napríklad vyústenie v rozvodných skriniach, ukončenie v zariadeniach umiestnených nad povrchom zeme alebo na existujúcich stavbách, alebo

e) s tým súhlasí obec, o ktorej zastavané územie ide, ak

1. umiestnenie rozvodov a vedení pod povrch zeme je technicky nemožné, je spojené s neprimeranými ťažkosťami alebo vyžaduje vynaloženie neprimeraných nákladov, ako napríklad pri stiesnených priestorových podmienkach, alebo

2. ide o predĺženie existujúcich nadzemných rozvodov a vedení.
------
29. apríl 2023

jajbolina

Aj mňa by zaujímalo aké siete sú naťahané po stĺpoch VO, zrejme ide o internet (teda tam kde sú el. a tel. siete v zemi). Takýchto lokalít je v mesto viac a zjavne to mesto netrápi (napr. tu v KV https://goo.gl/maps/UrYURKrtKxwpZtWdA) .
17. apríl 2024

Michal

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.