Chýbajúci kôš na zastávke SAD (Bajkalská, pri Vetexe)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Dušan 13. apríla 2015

Na zastávke SAD (Slovak Lines) roky chýba odpadkový kôš. Cestujúci hádžu smeti dole briežkom do kríkov, smerom k cyklochodníku. Po orezaní kríkov odpadky už nič nezakrýva a vyzerá to tam často ako malá skládka odpadu. Prosím, ak mestská časť nie je v tejto veci zodpovedná, nech v tejto veci koná presmerovaním žiadosti na kompetentných (SAD, Magistrát a pod.), aby bol v dohľadnom čase odpadkový kôš osadený.

23. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe prijatého podnetu vo veci chýbajúceho smetného koša na zastávke Bratislava, Prievozská ul. Vám zasielame naše stanovisko.

Spoločnosť Slovak Lines, a.s. nie je vlastníkom a ani zriaďovateľom predmetnej zastávky. Zvyčajne vlastníkom a zriaďovateľom zastávky pre prímestskú autobusovú dopravu je príslušná obec, mesto alebo mestská časť. Z uvedeného vyplýva, že vybavenie zastávky odpadkovým košom je záležitosťou Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Ružinov.
Naša spoločnosť, ako dopravca je v zmysle zákona 56/2012 Z.z. povinná na zastávkach prevádzkovať cestnú dopravu podľa prepravného poriadku, zabezpečiť označenie zastávok, zriadiť informačné tabule so zverejnením cestovného poriadku a trvale tieto udržiavať. Vybaviť zastávku ostatným zariadením určeným pre cestujúcich, udržiavať ju v prevádzkyschopnom stave a čistote je povinnosťou vlastníka a zriaďovateľa zastávky.


S pozdravom,

Jana Ďurčová
vedúca internej kontroly a pokladní
Slovak Lines, a.s.
21. august 2015

kristina

Zastávka SAD na Prievozskej

Dobrý deň, na autobusovej zastávke križovatka Prievozská-bajkalska chyba na zastávke kos, lavička a prístrešok a značenie pre autobusy na ceste je úplne zmazané a nevidno ho.
03. december 2019

Jana

Bajkalská-kôš-chýbajúci

Dobrý deň,
na zastávke prímestskej dopravy (zastávka Prievozská) dlhodobo chýba odpadkový kôš. Bol tam iba pár mesiacov, keď ho tam dala "zelená hliadka". Je tam pravidelne neporiadok, zastávku využíva veľa ľudí.

Jana
06. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

magistrát má na starosti zastávky MHD. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa buď priamo vyjadrí alebo obráti na zodpovedný subjekt.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. január 2020

Renata

Bajkalská-kôš-chýbajúci

Dobrý deň,
upozorňujem na to, že na zastávke SLOVAK LINES / Prievozská - na Bajkalskej ul. CHÝBA SMETNÁ NÁDOBA a preto v jej okolí pribúdajú špaky a smeti, ktoré nikto neupratuje.
Žiadam Vás o zabezpečenie tejto smetnej nádoby.
Ďakujem
08. september 2020

Renata

Dobrý deň,
upozorňujem na to, že na zastávke SLOVAK LINES / Prievozská - na Bajkalskej ul. STÁLE CHÝBA SMETNÁ NÁDOBA. Pribudla tu zastávka MHD / 98, avšak na mieste, kde by mala smetná nádoba byť, sú len navŕtané diery.
Kreatívny spoluobčania už na držiak zavesili dve vrecia s odpadom...
Keďže upozornenia na tento kôš a množiace sa odpadky sú nevyriešené od roku 2015 (!) dúfam, že už teraz, keď pribudla aj zastávka MHD, tak by kompetentný mohli zabezpečiť existenciu a aj údržbu tejto smetnej nádoby.
V mene všetkých spolucestujúcich ďakujem
26. september 2021

Matúš Majer

Bajkalská-kôš-chýbajúci

Na zastavke Prievozská smer Rača (linka 66, Slovak lines) AKÚTNE chýba kôš - predpokladam že bol ukradnutý/poškodený. Ide jednu z najfrekventovanejších zastávok v BA. Lavičky sú, kôš nie. Veľa odpadkov sa váľa často na zemi.
26. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
02. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a čoskoro Vám sprostredkujeme stanovisko zodpovedného oddelenia.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. december 2021

Dušan

Nehnevajte sa zodpovední, ale tento podnet riešite od roku 2015... Už treba činy!
05. december 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Je koniec roka 2021 a na tejto frekventovanej zastávke nie je ani kôš ani prístrešok.
13. apríl 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený BSK a Arriva nič? Na zastávke nie je žiadny mobiliár, rozpadnuty je aj oznacnik.
15. september 2022

Anonymný užívateľ

Zastávka Prievozská smer Bajkalská, chýba kôš na odpadky, ktoré potom ľudia hádžu do zelene
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kôš na zastávke SAD osádzať mesto nebude. Lokalita je pravidelne čistená.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania