Verejna zelen - miesto pre hromadenie psich exkrementov?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
migel001 18. apríla 2015

Myslim, ze prilozene obrazky nepotrebuju komentar. Toto sa bezne deje na travniku rovno pred nasimi branami. Chodnik, ktory vedie okolo travnika a chodia po nom denne mamicky s kocikmi a malymi detmi do obchodu alebo ludia k svojim zaparkovanym autam, byva tiez posiaty tymito "pokladmi". Je to na grc...
Chcem sa spytat, co planuje MC robit s danym problemom? Co robi Mestska policia s danym problemom?

30. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Znečisťovanie verejného priestranstva nezodpovednými chovateľmi psov, to je problém, ktorý trápi celú Petržalku. Mestská časť Bratislava-Petržalka v rámci svojho územia rozostavila viac ako dvesto špecializovaných nádob na psie exkrementy. Ktoré sú obsluhované dvakrát do týždňa v utorok a piatok vrátane dopĺňania vreciek na psie exkrementy. Okrem toho, si chovatelia môžu vrecká vyzdvihnúť aj na miestnom úrade. Ďalších štyristo kusov smetných nádob na drobný komunálny odpad, ktoré sa nachádzajú v uliciach Petržalky je rovnako tak k dispozícii na odhodenie odpadu po psoch. Možnosti tu teda vytvorené sú.
Mestská časť Bratislava-Petržalka opakovane žiada Mestskú políciu hl. mesta SR Bratislavy o zvýšený dohľad nad vybranými lokalitami a snaží sa tak vytvoriť tlak na nezodpovedných chovateľov aj represiou. Uvedomujeme si ale, že nestačí len toto.
V minulom roku bol v Petržalke otvorený vôbec najväčší oplotený psí park v rámci Slovenska na Wolkrovej ulici a v budovaní ďalších podobných zariadení v závislosti od dostupných pozemkov chceme pokračovať aj v ostatných častiach Petržalky. Tu sa môžu chovatelia koncentrovať, stretávať, psy sa môžu socializovať a zlepšovať v ovládateľnosti a veríme že viac takýchto pre chovateľov a ich psov atraktívnych oplotených psích výbehov, či parkov zabezpečí menej exkrementov na verejných priestranstvách v zeleni a zmierni napätie medzi chovateľmi a nechovateľmi , či medzi poctivými a nepoctivými chovateľmi.
V rámci opakovaných snáh o novelizáciu zákona 282/2002 Z.z. o niektorých podmienkach držania psov zasielala mestská časť Bratislava-Petržalka viacero pripomienok odrážajúcich realitu petržalských ulíc, medzi inými aj dramatické zvýšenie pokút za priestupky, či plošnú povinnosť viesť psa na verejných priestranstvách na vôdzke. Novelizácia zákona však stále leží aj s mnohými pripomienkami v šuflíku zodpovedných ...
Takže tento problém nie je len problémom samosprávy a bez zaangažovania sa ďalších to nie je možné vyriešiť. Radi preto privítame aj konkrétne aktivity iných strán okrem samosprávy, ktoré by priniesli nejaké nové riešenia v tejto oblasti a viac spokojnosti všetkých strán.

mestská časť BA-Petržalka
04. máj 2015

migel001

Dakujeme za obsiahlu odpoved a sme zvedavi, kedy pribudnu dalsie psie parky.
09. máj 2015

stanley

prosim Vas na vyssie uvedenych fotkach vidiet lavicku za ktorej odstranenie by sme Vam ruky vybozkavali. tato lavicka nesluzi obyvatelom v okoli ale bezdomovcom, ktory sa nasledne okolo tejto zhlukuju a neda sa okolo nich prejst z titulu pachovej bariery. Dalej za bieleho dna vytahuju svoje prirodzenia a ocikavaju stromy a zberny kontajner humana na satstvo. to vsetko vidia zeny, deti. Policajti nad tymito individuami nemozu stat 24h denne ani si s nimi nevedia rady. spravte s touto situaciou prosim teda raz a navzdy koniec a odbremente tento frekventovany chodnik.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania