Rampa na ulici Domové role

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Erika Bartošová 20. apríla 2015

Dobrý deň, obyvatelia a majitelia chatiek a domov na ulici Domové role dnes postavili na ceste rampu spolu so značkou Prejazd zakázaný. Tvrdia, že je to súkromná cesta, pričom odmietli ukázať akýkoľvek dokument potvrdzujúci ich tvrdenie a vodičov po tejto ceste odmietajú púšťať. Môžete preveriť oprávnenosť ich konania?
Ďakujem
Erika

22. apríl 2015

Eva

dobrý deň, do bočnej ulice od tejto značky vpravo kde pokračuje ul. domové role smer prievozske družstvo je ďalšia takáto značka "prejazd zakázaný" + max 30km už viac ako 30rokov. Môžem vedieť na čo je tam táto značka, keď ju vodiči nerešpektujú? Bolo by možné občas vodičov skontrolovať pri prejazde a skracovaní si zápchy smerom na Slovnaft?
23. apríl 2015

KubaLover

To by aj mna zaujimalo.....davnejsie som daval podnet ze ulica domove role je znicena, a odpovedali mi ze napatri nikomu, ani sukromnikovi ani mestu..tak akym pravom si to dovolia barikadovat
24. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rampa a dopravná značka sú osadené protiprávne, neboli odsúhlasené v dopravnej komisii na magistráte. Boli tam už aj hliadky polície a riešili situáciu. Čakáme na informáciu od Krajského dopravného inšpektorátu, aké opatrenia budú prijaté.



kancelária starostu
24. apríl 2015

Jan Janov

Jedna sa u UCELOVU KOMUNIKACIU SLOVNAFTU. Ucelom jej zriadenia je obsluha vlecky a pristup k parcelam v predmetnej lokalite.
podla STN komunikacia s nesplna parametre ani pre ukludnenu zonu, s obmedzenou rychlostou a jednosmernou prevadzkou. ( aktualne je dopravna frekvencia v spicke cca 1000 aut/hod, vodici jazdia bezne rychlostou 60-80 km/h ).
Ak sa kancelaria starostu konecne rozhodla situaciu riesit ( i ked na to nasla dovody az po zufalom kroku obyvatelov ) bolo by vhodne aby KDI upravil rezim prevadzky tejto ucelovej komunikacie v zmysle jej parametrov a z toho vyplivajucich moznosti jej vyuztia, s ohladom na bezpecnost cestnej prevadzky ako aj verejnu bezpecnost.
24. apríl 2015

Erika Bartošová

To, že vodiči nedodržiavajú rýchlosť, nie je dôvodom pre uzatvorenie a neoprávnené PRIVLASTNENIE si komunikácie. Od toho máme políciu a tak, ako je tomu na Vinohradníckej ulici smerom von z BA na Miloslavov (tzv. Opilecká cesta), môžu merať rýchlosť aj tu.
Ešte by som upresnila, že iba samovrah môže ísť po tejto komunikácii 60-80 km/hod, pretože je to čistý tankodrom. Ja tadiaľ chodím max. 40 (aj to len na vybraných úsekoch), nemienim si totiž zničiť tlmiče, ale na rozdiel od Gagarinky sa tam aspoň hýbem a nestojím 20 minút na mieste.
Ak sa niekto rozhodol si tam na ploche pre záhradnú chatku postaviť dom, je to jeho problém, to mu ale nedáva právo privlastňovať si okolité cesty a určovať, kto tadiaľ smie alebo nesmie chodiť.
24. apríl 2015

Jan Janov

Verim ze rozumiete terminu ucelova komuikacia (nayse vo vlastnictve sukromnej firmy). Teda ak nie ste obsluha vleckovej zoradovacej stanice, pripadne nie ste vlastnikom parcely v lokalite ktoru dana komunikacia obsluhujete, nemate tam prakticky co robit.

To, ze ste pohodlna a cestu na pole na ktorom byvate ( ak nazyvate lokalitu urcenu uzemnym planom ako uzemie pre byvanie, kamkolvek smerujete boli v case ked dotknuta lokalita bola zahradkarska oblast prevazne polia (alebo cig. osady, vyberte si)) je vas problem a vasa arogancia.
Ak po ceste, kde nie su chodniky a sirka jazdneho pruhu je miestami menej ako 2,5m idete 40 km/h ( aj to iba vdaka zlemu technickemu stavu vozovky ako sama hovorite ) ste nebezpecny vodic, ohrozujuci okolie a policia by mala riesit v prvom rade vas...

Zaroven ste svojim prispevkom potvrdili kancelarii starostu sposob obvykleho vyuzitia tejto ucelovej komunikacie tranzitujucou dopravou a podporila tym nevyhnutnost riesenia situacie krajskym dopravnym inspektoratom, ktory kancelaria starostu oslovila...
25. apríl 2015

Erika Bartošová

No a sme doma :-) konečne niekto priznal, že to patrí súkromnej firme a nie majiteľom záhradiek :-) Osadila tú rampu súkromná firma? No asi nie, že. Citujem z Ružinovského Echa: Podla katasterportal ide o pozemok patriaci Slovnaftu par. c. 3314/16. Dokonca sú na tom pozemku aj vecne bremena kvôli tým stĺpom vysokého napätia v prospech ZSE.
Takže vážený pane, kam ja po tej ceste chodím, do toho Vás nič, o to sa môže zaujímať akurát tak tá "súkromná firma". A nepíšte tu bludy o tom, ako si ľudia robia z tej ulice diaľnicu, pretože by mali auto ako Flinstone, čiže bez podvozku. Cesta široká nie je, ale autá sa tam navzájom vyhýbať bez problémov vedia. Je to vždy o ľuďoch, ale to Vám asi nič nehovorí.
Predpokladám, že majitelia chodia k svojim pozemkom iba na vlečkovej zoraďovacej stanici :-))) Zamyslite sa prosím nad tým, čo píšete.
25. apríl 2015

Erika Bartošová

Ešte by som bola rada pán Janov, keby ste neprekrúcali moje slová o rýchlosti mojej jazdy. Už si dovoľujete trošku veľa! Neviem ako Vy, ale ja mám ako vodič s 18 ročnou praxou a denným jazdením po Bratislave register čistý ako ľalia, navyše mám malé dieťa, takže ublížiť sebe alebo niekomu inému je tá posledná vec, ktorú v živote potrebujem. Navyše som si vedomá toho, že z ktorejkoľvek bránky môže vybehnúť dieťa a takisto sa tam pohybujú cyklisti, takže to kázanie voči mne si môžete odpustiť. Ak sa vám tam autá pohybujú rýchlo, určite za volantom nesedím ja. :-)
Ja zákony rešpektujem (narozdiel od tých pár holohlavých chlapov zavesených na rampe), takže počkám na rozhodnutie Krajského inšpektorátu a akúkoľvek komunikáciu s Vami považujem za mrhanie časom, pretože situáciu aj tak nerieši.
05. máj 2015

Peter

Zaujímave ako si záhradkari, ktorí dostali tie záhrady ešte v davnej dobe zdarma, privlastnuju aj cestu...fakt smiešne :-D
Erika Bartošová - vdaka Vám a ostatným ako ste vy, ste neskutocne zvýšili počet aut prechádzajucich cez Prievoz, lebo sa Vám nechce cakat 20min.v kolone.
Dúfam ze sa uskotocní aj to, čo sa pripravuje...potom si uz nebudete moct, teda budete, ale neoplati sa Vam to skracovat si cestu cez Prievoz :-D A konecne sa vráti to ticho naspat do Prievozu.
06. máj 2015

Erika Bartošová

Peter, svojho času som bývala na začiatku Petržalky, oproti Alberu... pod nami Chorvátske rameno, kúsok po chodníčku Sad Janka Kráľa, obrovský lunapark, krásna cesta dostať sa na hrádzu. Kvôli celej nedoriešenej doprave v BA a počtu ks áut na 1 obyvateľa sa tam vybudovala diaľnica, nadrbali tam Aupark a potom všetky tie otrasné budovy pri nábreží, výhľad na ohňostroj mi zničila Tatra banka, ktorá si tam postavila výškovú budovu, dnes sa pod mojim bývalým balkónom buduje električka, čo určite teší každého Petržalčana, ktorý na nie je zvyknutý (ak nebýval v Starom meste). A mám sa preto rozplakať, alebo sťažovať, alebo čo? Za posledných 15 rokov sa Bratislava neskutočne zmenila, ja osobne sa tu cítim ako v cudzom meste, na každom voľnom priestranstve stavajú developeri nejaké stavby a nikto nerieši komunikácie a parkovanie. Takže zabudnite na to, že Prievoz bude tichou lokalitou. Ak to pôjde takto ďalej, tak onedlho bude Prievoz takisto centrom mesta a dediny ako Rovinka, Lužná a mestečko Šamorín sa stanú predmestiami Bratislavy. Bohužiaľ, taká je realita a vôbec sa mi to nepáči.
07. máj 2015

Eva

Tiež som bývala v Petržalke a poznám veľa ľudí, ktorí popredávali svoje byty a kúpili domy mimo BA a teraz plačú ako a koľko cestujú do práce v BA a už to začali aj lutovať.ˇČítala som, že parkovanie v Petržalke sa bude riešiť. Parkovanie v celej BA je problém, nie len v Petržalke, ale aj v Ružinove, centre.. všade. Kedysi bolo jedno auto v rodine /domácnosti/ a teraz už má pomaly každý člen v domácnosti svoje auto, takže sa nečudujme. Keď sa stavali sídliska, vtedy sa s tým nerátalo. Okrem toho sa stačí pozrieť aké špz stoja na parkoviskách. Keď v jednom prenajatom byte žijú 4 východniari a aspoň 2 majú odparkované auto na parkovisku, s ktorým idú raz za týždeň príp.za dva domov na východ - zaberajú miesto domácim. Tento problém je aj v Ružinove, stačí si prečítať web-stránku kde sa "domáci" na toto sťažujú. Čo sa týka Domových rolí, súhlasím s Petrom. Neviem o tých, čo by dostali záhradky zdarma a to tu bývam a aj som sa tu narodila. Keď nemáte LV tak tu nemôžete staviať a ani bývať, takže dostať záhradku a vybaviť si LV je dosť veľký problém. Ako som písala aj na FB - my si sami musíme opravovať cestu, keďže odozva od mesta a Slovnaftu je taká aká je a ak denne jazdíme našimi autami po ceste ktorú nám opotrebuvávate prejazdami a nechceme si naše autá ničiť, musíme si sami cestu a výtlky opravovať. Pozrite sa na to aj z nášho pohľadu, nie len z Vášho. To čo urobili s rampou - schvaľujem, ak by bola taká možnosť aj na našej ceste, možno by sme to urobili tiež.
07. máj 2015

Peter

Eva . tie záhradky sa dostavali ešte ked moja mama bola mladá, za čias dávnych... minule sme tuto temu rozoberali....
Aká je ta vasa cesta?
Ono staci jednu vec urobit, ta ktorá je v navrhnu, zjednosmerkovat tak Prievoz ako je na konci Podunajskych Biskupic smer Rovinka, kde mudro urobil starosta.A uz sem nik nepachne, lebo kym by sa prekluckoval pomedzi ulicky, cez spomalovace - nebude ich to bavit , nabehaju viacej km a cas neusetria :-D To je jedine riešenie. A to co ste spominali vyssie, to je uz na inu debatu (stými vychodnarmi) :-D To je jedna háved, ktora tu robi len zlo vo viacerych smeroch
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu uvádzame, že ide o účelovú komunikáciu, ktorá nie je v správe mestskej časti. Podľa nám dostupných informácií predmetnú situáciu rieši na podnet Krajského dopravného inšpektorátu Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

kancelária starostu
27. máj 2015

Erika Bartošová

Eva, či sa bude parkovanie v Petržalke riešiť alebo nie, mi je úplne jedno, pretože už bývam na Dolných Honoch.
Ad. 2 - naozaj mi chcete povedať, že auto do 3,5 tony vám ničí cesty? BTW, VÁM ničí? Tá cesta nie je VAŠA. A vy neničíte svojim jazdením cesty iným ľuďom? Ja nemám inú možnosť dostať sa domov, len po Gagarinke, Hradskej alebo Slovnaftskej. Na Gagarinke denne vyše 29 tisíc áut, na Hradskej okolo 24 tisíc... ešte sa tu ideme baviť o ničení cesty? Chodí po VAŠEJ ceste denne toľko áut??? Si myslíte, že ja spávam s majiteľom Peugeotu a čapy a tlmiče na auto mám zadarmo?
Ja neviem, vy si v tom Prievoze fakt myslíte, že ste nejakí nadľudia alebo vyššia sorta alebo jediní občania žijúci v Bratislave alebo čo?
A ak schvaľujete protizákonné konanie (osádzanie rampy), tak to Vám gratulujem, priznávať sa k tomu verejne na internete.
Peter, aj keby som mala kľučkovať cez celý Prievoz na Domkársku, tak to robiť budem. Kľudne si to zjednosmernite, sami sebe urobíte zle, pretože aj vy to budete dodržiavať (a nemyslite si, že občania PB s konaním starostky súhlasia, keďže im samým to komplikuje dopravu v ich časti).
28. máj 2015

Eva

Erika, preco sa stale rozculujete? neostava vam ine, len sa s tym zmierit. Bohuzial obyvatelia Prievozu nemozu za zapchy smerom na Dolne Hony a pod.to uz musite riesit inde. Na DH sa da dostat aj cez Exnarku.. Zatial je situacia s rampou taka aka je, vlastníci cesty resp pozemkov sa tak rozhodli (mozno su to nadľudia, alebo sorta prievozčanov) a vam neostava nic len cakat ci urady tuto situaciu vyriesia alebo nie a ako..
28. máj 2015

Erika Bartošová

Keď prejdete cez Exnárku na DH, navrhnem Vám Nobelovu cenu Eva :-)) Ja sa nerozčuľujem, ja len vysvetľujem a tak ako píšete, čakám na rozhodnutie úradov. ;-)
28. máj 2015

Xénia

Erika ty si vážne chorá, čo ty riesis, ja bývam vo Vrakuni A nesťažujem sa. Chod bývať na samotu.moja kamarátka tam má záhradu A naozaj sa nedalo ísť s deťmi poobede von,auto jedno za druhým chodilo. Ty vážne rada riesis všetko. Venovať sa treba iným veciam.
28. máj 2015

Erika Bartošová

Ani ja by som sa nesťažovala moja zlatá, keby som bola na materskej.
28. máj 2015

Erika Bartošová

A už keď si sa kvôli mne registrovala, tak sa aspoň podpíš pod svojim menom. Lola.
28. máj 2015

Xénia

No neviem kto je na materskej ale ok. Ak sa naráža na to dieťa že nemôže ísť von na domových roliach tak to je po škôlke okolo 17 hod.jedno auto za druhým išlo tam. Ja tiež už nechodím cez domove role, akceptujem to A neriešim to. Chápem čo tam mali obyvatelia cez týždeň po pracovnej dobe. Uvažujem ľudsky.
28. máj 2015

Xénia

Tak vrchol ale. PREPAC ale moje meno je Xénia. O čo ti ide teraz? Priezvisko chceš? Nech sa páči Kratochvilova. Spokojná????
28. máj 2015

Erika Bartošová

Ako by si aj mohla, keď je tam osadená rampa, že?
Na našej ulici je škola, kde ráno prejde behom 30 minút (ráno) okolo tristo áut. Občas neviem vyjsť z parkovacieho miesta. Máme tam osadiť rampu? Alebo spusti petíciu za zjednosmernenie cesty? JA uvažujem tiež ľudsky. Pretože chápem rodičov, ktorí majú deti, že ich tam po ceste vezú a v živote by mi nenapadlo voči nim robiť nejaké opatrenia, ale je to vždy o charaktere, že ;-)
28. máj 2015

Xénia

Milá erika nájdi si ešte jednu robotu lebo očividne sa Nudis V tej čo máš. A Neskus do mňa sa navažat, lebo ja mam dosť roboty.
28. máj 2015

Xénia

Ty ten charakter nemáš asi. Bývam asi niekde pri tebe. Mám to isté pri dome čo ty. Ľudia na domových roliach si platia za všetko, veď kukni si LV, im patrí aj cesta pred záhradami. Nechápem ťa. Chod bývať do centra A elektricka nemá zápchu Hahaha
28. máj 2015

Erika Bartošová

Zjavne nemáš dosť roboty, keď máš silnú potrebu neustále reagovať. Nikto ťa nenútil sem liezť ;-)
28. máj 2015

Erika Bartošová

Cesta patrí Slovnfatu, najprv si naštuduj problematiku a potom sa vyjadruj. Už si naozaj dosť trápna.
28. máj 2015

Xénia

Trapna si ty moja. Ty sa staras do všetkého ako som si zistila O tebe. Teba trápi veľa vecí. Na súde máme dosť roboty. Cesta je vo vlastníctve slovnaftu ale nie je to verejná komunikácia, chaaaapes to?! Dojdi si to povedať Z oči do očí. A dostaneš aj papier, ktorý ti to dokáže že nemáš tam čo hľadať. Oplieskam ti ho O hlavu.
28. máj 2015

Erika Bartošová

Sa v štátnej správe nejdeš pretrhnúť od roboty, čo? :-) Obávam sa, že pisárky nie sú kompetentné dávať stanoviská, tak trošku spomaľ s tými vyjadreniami. Ja mám chodiť za tebou, ty sranduješ? :-)))))) a o čom by som sa s tebou mala baviť, keď nemáš ani základné informácie, cháááápeš to? :-)))
28. máj 2015

Xénia

Kto ti je pisarka?????? Vrchol. Narozdiel od teba nerobím pisarku. Ale pisarku svoju mám
27. júl 2015

Megaman

tak uz vieme ze kto to tam vybavil tu rampu....kedze sa mesto od toho distancuje a slovnaftu je to jedno...a zaujimave je ze je prejazd a aj rampa iba z jednej strany...a po 6tej a vecer je to prejazdne v pohode to je zaujimave po 6tej ten pozemok uz asi nikomu nepatri....
keby to urobili vsetci takto ako tu tak by sme sa vlastne nikam autom nedostali....lebo vsetci by mali svoju rampu...
a dalej by ma celkom zaujimalo kto vydava tie ich karticky ktorymi sa tam ohanaju...
kde pouzivaju statny znak co si myslim ze tiez nieje v poriadku....
a dalej by som chcel vidiet aj stavebne povolenie kedze je to majetok slovnaftu ale on to nestaval...
a potom by ma este zaujimalo ci ti suhajovia co to tam strazia ci maju vobec nejaku pracovnu zmluvu...
06. január 2016

Mat

Ak si niekto ohradi cudzí pozemok a vlastníkovi to nevadí, ostatní sa môžu akurát tak pobrať inou cestou. Slovnaft môže byť iba rád že sa aspoň niekto stará. To že je tam tankodrom to ste si všimli. Kto tomu ale najväčšou mierou pomohol nad tým sa vám už zamýšľať nechce. Kto ten tankodrom bude opravovať je vám jedno veď to nieje vaše. A tak sa tam aj spravate. Vašimi vyhýbacími manévrami ste zdevastovali udržiavané a zatrávnené okolia oplotení. To že chodci sa vám nemajú kvôli tomu tankodromu kam vyhnúť je vám jedno tiež. Čudujete sa vystrašeným záhradkárom keď im lietate tesne popred bránky? Zrážka pri 40km/h sa rovná skoku z 3 poschodia. A vy tam napriek náročnému terénu viete jazdiť aj rýchlejšie. Hlavne že vy to máte kratšie. Keď vy nemóžete mať vyššiu kvalitu života tak nikto... Vivat Slovakia
24. február 2017

Vladimír

Cesta a priľahlé pozemky vlastní Slovnaft.
24. február 2017

Vladimír

Pozemok vlastní Slovnaft
24. február 2017

Vladimír

LV k danému pozemku
24. február 2017

Viktor

Celý úsek vo vlastníctve Slovnaft. Keď tade prechádzam nediskutujem a rampu mi vždy otvorí. Dal ju tam osadiť jeden z majiteľov RD.
04. február 2019

Juraj

už tade nikto neprejde a tvrdia že to majú osadené legálne keď žiadate povolenie tvrdia že je na policii. Chodim tade ku kamošovi na záhradu a keď idem bez neho musíme obísť cez cintorín a z tej strany. 2x má ten arogantný ako že strážnik otočil naposledy na jesen odvtedy tade nechodím. spravil s tým niekto niečo?
23. júl 2020

Ivan Lamoš

Domové role-Dopravné značenie-iné

Rampa blokujuca vjazd (na fotke je zdvihnuta)
Cez den som sa chcel dostat na svoj prenajaty pozemok v lokalite Domove role. Pan obsluhujuci tuto rampu zjavne pod silnym vplyvom alkoholu bol agresivny a nadaval mi ze on ma nikam nepusti, napriek tomu ze som mu povedal ze tam mam pozemok. Ked som mu povedal ze zavolam policiu lebo mi nedovoluje vjazd na pozemok povedal: "takych tu uz bolo, policia ti nepomôze".
Napriek tomu ze ide o ucelovu komunikáciu slovnaftu si nemyslim ze niekto moze len tak blokovat cesty k parcelam ako sa mu za chce.
Podnet sme podavali uz v roku 2015 ked rampu osadili. toto bola odpoved z vtedajsej kancelarie starostu:
Dobrý deň,
rampa a dopravná značka sú osadené protiprávne, neboli odsúhlasené v dopravnej komisii na magistráte. Boli tam už aj hliadky polície a riešili situáciu. Čakáme na informáciu od Krajského dopravného inšpektorátu, aké opatrenia budú prijaté.

Nic dalej sa nikdy neriesilo. Dakujem
Lamoš
23. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Lamoš,

podnet sme opätovne zaslali na Magistrát.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
28. február 2021

Ivan L

aka bola odpoved od magistratu po pol roku? Pretoze vsemocni pani alkoholici plateni miestnym "podnikatelom" stale rozhoduju o tom ci sa ludia dostanu na svoje pozemky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania