Beňovského-zviera-túlavé


Uzavretý
meno
Michal 29. mája 2023

Sústavne porušovanie verejného poriadku. Pravidelné porušovanie VZN č. 4/2015 zo dňa 25.05.2019. Počet voľne pobehujúcich psov: 9 ! Kontrola zo strany mestskej polície - žiadna.

30. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Z predmetu podnetu je jasné, že sa nejedná o túlavých psov ako je uvedené v nadpise.
Kompetencie na kontrolu nad ustanoveniami zákona či dodržiavania všeobecne záväzných nariadení v danej gescii má ako píšete mestská polícia. Podnet im preto posielame so žiadosťou o zvýšené kontroly v priestore a podnet uzatvárame.

S pozdravom

Ing. Smiešková Mária
30. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
30. máj 2023

Michal

Dobrý deň,
Pri nahlasovaní podnetu si vyberáte "kategóriu problému" napr. Zeleň a životné prostredie, následne "podkategória" napr. strom, krik, zviera atď. a "typ problému" - v tomto prípade som zvolil podkategóriu zviera a typ problému z možností - uhynuté, túlavé, deratizácia. V podstate sa tie psy túlajú samé po parku, ak by som vybral typ problému "uhynuté", odpísali by ste mi že zviera očividne žije. Neriešte prosím Vás názov a predmet ale podstatu príspevku. Ďakujem
30. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Príslušníci OV MsP BA 4 popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie tohto problému.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia - majitelia psov z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
01. jún 2023

Jan B

Toto sa tam deje vkuse. Pokial tam raz policia nezacne pravidelne chodit, vzdy sa tam budu potulovat psy po parku. Nie vzdy je to pre bezneho obcana, ktory si ide sadnut na lavicku prijemne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania