Situacia s parkovanim v okoli Kosickej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Mariana Dachova 22. apríla 2015

dobry den, toto je bezna situacia na chodniku na rohu Kosickej a Gemerskej ulice. Pani mestsky policajti tvrdia, ze taketo parkovanie je v sulade so zakonom. je to 5 metrov od krizovatky alebo prechodu pre chodcov? myslim, ze nie. dakujem a krasny den.

22. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Košická ulica s priľahlým chodníkom je v správe Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Kontrola dodržiavania ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a aj prípadné represívne opatrenia sú výlučne v kompetencii štátnej a mestskej polície. Mestská časť Bratislava – Ružinov nie je ich nadriadeným orgánom a z toho dôvodu nemôže vstupovať do ich konania.



kancelária starostu
28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Dali sme ho preveriť Mestskej polícii, ktorá uviedla, že vodič motorového vozidla na fotografii parkujúci na chodníku sa týmto spôsobom nedopúšťa dopravného priestupku - voľná šírka chodníka /1,5 m/ v tomto prípade je dodržaná.

Oddelenie marketingu a komunikácie
29. apríl 2015

Rado

Mohli by ste prosim naucit panov policajtov viac zo zakona ako len 1,5m na chodniku pre chodcov, alebo to uz nezvladnu?
29. apríl 2015

Rado

Ale ADMIN co je na tomto vyriesene? Ze pracovnici MC a Magistratu nepoznaju zakony a ani mestska policia??? To treba oznacit ako nevyrieseny!!!!
13. január 2016

Michal Štassel

Táto situácia je naozaj nasmiech. To parkovanie tam je úplne absurdné a hocijako to môže byť "legálne". Policajti to neriešia, lebo by museli robiť prácu naviac, interpretovať zákon a pravidelne zasahovať. A čo je jednoduchšie, ako interpretovať zákon tak, že všetko je v poriadku?

Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou. Prečo vozidlo parkuje v križovatke? Chodník je podľa zákona súčasťou ciest a križovatkou je aj miesto, kde sa cesty spájajú. Aj chodník pri vozovke je teda súčasťou križovatky, ak je časťou cesty v mieste križovatky.
13. január 2016

Michal Štassel

Situácia na tejto križovatke vôbec nie je vyriešená, ani polícia nie je schopná/ochotná ju koncepčne (osadenie stĺpikov) a dlhodobo riešiť. A to sa nejedná iba o to jedno auto v križovatke, ktoré porušuje zákon.
07. jún 2017

Anonymný užívateľ

Na chodníku v zákrute boli umiestnené kontajnery na zeleň. Výhľad do zákruty sa tým čiastočne zlepšil. Vodiči však parkujú na ploche pre chodcov stále!
Toto je situácia z dnešného rána. Medzi autami nie je priestor pre chodcov v šírke 1,5 metra!
P.S. Podnet zašlem aj mestskej polícii. A dúfam, že sa nebudú vyhovárať, komu dať papuču a pokutu, lebo nevedia, ktoré auto tam zaparkovalo neskôr?
29. marec 2018

Anonymný užívateľ

Sústavne tu úradujú chrapúni! Odtlačili betónové kocky a parkujú aj naďalej v zákrute!
05. august 2021

Martin Uváček

Pretrváva ešte tento problém?
11. november 2022

Anonymný užívateľ

V rámci nového systému PAAS, tam už autá neparkujú 😉

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania