Ničenie zelene a divoké parkovanie v Lesoparku

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. apríla 2015

Na Kamziku dlhodobo dochadza k parkovaniu aut na zeleni (v CHKO), k niceniu zelene a pamatnikov. Pricom by stacilo osadit jednoduche drevene zabrany tak, aby auta mohli parkovat len na parkoviskach v okoli. Mestska policia, statna policia ani MLB problem neriesia uz roky. Prveho maja bude dalsia akcia, zraz veteranov, ked sa problem bude opakovat.

23. apríl 2015

Elena

v LM a v SI nie je co robit?
opat je vidno ze nam tu hyzdia mesto hlavne cezpolni!
23. apríl 2015

Martin

Možno netreba osádzať drahé zábrany ale treba, aby tam chodila pravidelne mestská polícia a kontrolovala parkovanie, lebo títo chrapúni, ktorí si svoju riť musia vyviezť priamo až do lesa a nič nerešpektujú si dovoľujú každým rokom stále viac.
29. apríl 2015

MLB

Mestské lesy nemôžu pokutovať niekoho, kto stojí na zeleni a kvoli zopár nezodpovedným jednotlivcom nebudeme oplocovať cely lesopark. Sú to krásne otvorené priestory, keď tam nie su autá. Pekný pomník - okolo železné zábradlie a my to zničíme dreveným plotom? Však by z nás urobili barbarov. Je potrebné okamžite privolať políciu, keď raz dostanú papuču, prestane ich to bavit.
05. máj 2015

Robert Puk

Inak to parkovisko je podľa katastra vedené ako lesná pôda, takže je tam vlastne načierno. Tak potom neviem.
01. jún 2015

MLB

Mestské lesy v Bratislave poslali 2.mája 2015 žiadosť na Mestský úrad ochrany pamiatok o stanovisko k zámeru oplotenia trávnatého ostrovčeka, na ktorom sa nachádza pomník prusko – rakúskej vojny z roku 1866. Mestský úrad ochrany pamiatok nám k danej žiadosti poslal zamietavé stanovisko nakoľko je pomník v danom priestore výtvarnou dominantou a bolo by absolútne nevhodné oslabovať toto jeho postavenie ďalším oplotením, ktoré by bránilo výhľadu na pomník. Parkovanie vozidiel je potrebné regulovať inými prostriedkami tak, aby v okolí pomníka nevznikli žiadne nové rušivé zábrany ani dopravné značky.
02. jún 2015

Robert Puk

No neviem ako regulovať, to by tam 24 hodín dennodenne museli stáť policajti. A ešte k jednému, celá plocha je v katastri vedená ako lesný pozemok. Toto tu nikdy nebývalo a aj zásluhou MLB sa stal Kamzík parkoviskom.
02. jún 2015

MLB

Parkovisko, ktoré spomínate bolo vybudované v 80 rokoch dvadsiateho storočia. Od vtedy slúži návštevníkom lesoparku v nezmenenom stave. Tým že je lesopark obľúbeným výletným miestom čoraz väčšieho počtu Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy, je aj toto parkovisko nepostačujúce. Úlohou MLB je starostlivosť o les a zlepšovanie rekreačných podmienok obyvateľov, čo sa vzhľadom na rastúcu návštevnosť aj darí. Bohužiaľ priamo úmerne s tým súvisí rastúci tlak parkovania chtivých vodičov. Nie je v našich silách ani v náplni práce zabezpečovať parkovanie cez víkendy a voľné dni. O dodržiavanie zákonov sa stará mestská a dopravná polícia.
09. december 2015

Matej Šebej

Tento podnet MLB nevie ďalej riešiť. Sú dni, keď tam nikto neparkuje - viď foto, a sú dni, hlavne sviatky, kedy tam ľudia parkujú hlava-nehlava. A v tom prípade pokutovanie a usmerňovanie dopravy patrí do rúk polície, nie mestským lesom. Snažili sme sa získať povolenie na vybudovanie nejaké oplotenia popri ceste - viď odpoveď: Pomník prusko-rakúskej vojny v Bratislave na Kamzíku ja národná kultúrna pamiatka evidovaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu pod číslom 294/1. K požadovanému oploteniu je potrebné vyžiadať rozhodnutie Krajského pamiatkového úradu v Bratislave, Leškova 17. Krajský pamiatkový úrad nám alesúhlas na oplotenie nevydal.
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

okolo pamätníka boli nakoniec osadené väčšie kamene, čo zabraňuje vodičom parkovať na zeleni.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania