Budúcnosť ulice Staré grunty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Petra 24. apríla 2015

Dobry den,

chcela by som sa spytat, ake mate plany s ulicou Stare grunty, ktora je v dezolatnom stave, velmi hlucna, auta po nej jazdia 70 (specialne cestou dolu z kopca). Moje deti budu onedlho vo veku, ked budu moct chodit same do skoly, ale v podstate nemozu, lebo nemaju kadial a ohrozuju ich rychlo jazdiace auta

Nie je vyriesena rychlost na ceste, nikto ju nikdy nekontroloval, nie su na nej ani ziadne spomalovace (vraj kvoli MHD, ale to sa mi nechce verit, lebo nizsie v Liscom udoli na trase linky 139 spomalovac je a tam uz MHD problem nie je)
Cesta je rozbita a navyse bez chodnika.

Mozete mi, prosim, pomoct a dat vediet, kedy by ste to vedeli vyriesit? Dakujem pekne.

Zelam krasny den!

Petra

27. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

váš podnet sme poslali na preverenie príslušným útvarom Magistrátu hlavného mesta.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
05. máj 2015

Juraj

Ak sa s tou ulicou nebude niečo robiť, tak to bude katastrofa. Chystá sa tam ďalšia výstavba, čím sa len počet obyvateľov a áut iba zvýši. http://www.bratislava.sk/dream-hill-polyfunkcny-objekt-stare-grunty/d-11047688/p1=11049947. V jej spodnej časti chýba chodník, ktorý by ju prepojil s ulicou Líščie údolie. Chodci tam v ostrej zákrute pobehávajú len tak po ceste.
05. máj 2015

Petra

Nehovoriac o tom, ze tento projekt je uplna ignorancia okoliteho prostredia.
14. máj 2015

Edo Labaj

Dobrý deň,
chcem poukázať na katastrofálny stav ulice Staré grunty v úseku od konečnej zastávky č.39 po Líščie údolie resp. je to trasa linky 139. Z cesty je tankodrom, dookola je cesta len zaplátaná, potrebuje celkovú rekonštrukciu. V tomto úseku nie je žiadne verejné osvetlenie, asi 10 rokov dozadu bolo staré osvetlenie odstránené. Večer je na ceste absolútna tma, aj na zastávkach linky č.139. Podobne je to aj na priľahlej Vretenovej ulici. Pri ceste nie sú vybudované chodníky, po krajoch cesty nebezpečne parkujú vozidlá.
Táto cesta nevyzerá ako komunikácia v hlavnom meste štátu EÚ, ale ako na vidieku v rozvojovej krajine. Kedy sa kompetentní rozhýbu? Alebo budú čakať na nešťastie, ktoré tam každý deň hrozí.
Žiadam starostku Karlovej Vsi o tlak na magistrát (cesta je v jeho správe) o začatie komplexnej obnovy cesty a osvetlenia.

Ďakujem za odpoveď s konkrétnymi návrhmi riešenia.

Edo Labaj
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverilo príslušné oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta.
Podľa ich stanoviska:
V zmysle aktuálneho Územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy je komunikácia plánovaná na rozšírenie na komunikáciu vo funkčnej triede C1 kategórie MO 9 + chodníky s vedením trolejbusovej trate.

Poslanci Mestského zastupiteľstva však doposiaľ nezahrnuli do rozpočtu Hlavného mesta realizáciu vyššie uvedenej stavby, z uvedeného dôvodu nie je možné časovo určiť rekonštrukciu a rozšírenie komunikácie Staré grunty.

S narastajúcou intenzitou výstavby v lokalite Staré grunty, podmieňujeme investorov k realizácii rekonštrukcie komunikácie v rámci podmienok Záväzných stanovísk hl. mesta SR Bratislavy k investičnej činnosti.

Komunikácia dlhodobo nebola majetkovoprávne vysporiadaná a taktiež Hlavné mesto nevykonávalo správu na danej komunikácii. Po zavedení linky MHD č. 139 správu vykonáva Oddelenie správy komunikácii. Tá je však limitovaná možnosťami rozpočtu, ktoré má oddelenie na túto činnosť.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. máj 2015

Petra

Dobry den,

este Vas teda poprosim doplnit ten termin, ak to nie je v tohtorocnom rozpocte, bude to v rozpocte na rok 2016? Dovolim si tvrdit, ze ani nikto na magistrate by sa takejto odpovedi nepotesil, lebo vlastne nehovori vobec nic, takze ani ja nemam pocit, ze ste mi odpovedali na podnet.

Mozeme sa spolahnut, ze kym nebude opravena cesta, nebude magistrat davat ziadne stavebne povolenia v lokalite Stare grunty?

Dakujem pekne za upresnenie.

Petra
21. máj 2015

Admin KV

Dobrý deň, Petra,
samospráva nie je automaticky informovaná o jednotlivých aktualizáciách a komentároch k podnetom. Pokúsim sa preto v tomto prípade zodpovedať Vašu otázku za Magistrát.
Tak ako Magistrát uvádza, v tejto chvíli Vám nevedia konkretizovať termín plánovaného rozšírenia ulice. O rozpočte na rok 2016 sa bude rozhodovať až o niekoľko mesiacov, pričom o jeho obsahu rozhoduje primátor a mestskí poslanci.
Nepredpokladám, že Magistrát Vám môže dať požadované záruky ohľadom budúcej výstavby na Starých gruntoch. O povoľovaní výstavby rozhoduje Magistrát spolu s Mestskou časťou a ďalšími relevantnými orgánmi, pričom stavebné zámery sú posudzované na základe platného územného plánu. V týchto dňoch však, napríklad, bol odmietnutý projekt Dream Hill: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17058/zastavte-vystavbu-na-starych-gruntoch .

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
23. jún 2015

Jana

Treba napisat na [email protected]
Cestu slubili urobit koncom juna- teda zaplatat
17. november 2015

Ignác [email protected]

Chyba chodnik po oboch stranach cesty, chyba osvetlenie, auta tu jazdia bezne cez 70. Velmi nebezpecne miesto pre chodcov po tme.
12. február 2017

Michal Molčányi

Podľa februárového čísla miestnych novín Karlova Ves (strana 3 - http://www.karlovaves.sk/wp-content/uploads/KV_02_2017_web.pdf ), by mala byť cesta na Starých gruntoch, od Líščieho údolia po Vretenovú ulicu, opravená v roku 2017.
09. apríl 2017

Martin

Dobrý deň,

rád by som sa informoval, kedy sa plánuje nová cesta na Starých gruntoch, vybudovanie chodníka pre peších, zriadenie osvetlenia cestnej komunikácie a tiež zriadenie zákazu parkovania na okraji krajnici. Cesta je plná výmoľov, bez osvetlenia, na krajnici sú večne zaparkované autá, čo znemožňuje plynulý prejazd v oboch jazdných pruhoch. Chodci, deti, bežci aj opití študenti chodia po ceste z oboch strán, takisto aj mamičky s kočíkmi, lebo inú možnosť nemajú. Je tak len otázkou času, kedy sa opäť niečo stane. Naposledy tak bolo prednedávnom, začiatkom roka 2017, keď vznikla dopravná nehoda a auto skončilo naboku vedľa cesty (narazilo do zaparkovaného auta pri krajnici). Preto apelujem na nevyhnutné riešenie tejto dlhodobo nepriaznivej situácie. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Martin
12. február 2018

Michal Molčányi

O plánovanej oprave komunikácie na Starých gruntoch vyšiel článok vo februárovom čísle karloveských novín (str. 3): https://www.karlovaves.sk/wp-content/uploads/KV_02_2018_web.pdf
16. apríl 2018

Rado

Chýbajúci chodník. Miesto tam je.
27. apríl 2018

Andrej

Chýba úsek chodníka vedúci k autobusovej zastávke. Chodci musia chodiť po ceste, kde chodia autá vysoko prekračujúce limit 30 km/h.
29. apríl 2018

Andrej

Chýba chodník na ľavej strane cesty od konečnej zastávky do kopca.
29. apríl 2018

Andrej

Chýba priechod pre chodcov na mieste, kde sa končí na pravej strane cesty chodník.
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
28. september 2019

Lukáš Bartošovič

zdravim, taky mensi update - dolny koniec ulice vyzera relativne slusne, az na tie nevzhladne finske kutice
cesta ma obstojnu kvalitu povrchu, vodorovne dopravne znacenie vidno
ale osvetlenie stale v nedohladne, jazdi sa naozaj divoko, chodec nadalej vytlaceny na krajnicu i okraj zaujmu
poprosim Magistrat o informaciu - co ste posudili a vybavili? s akym vysledkom? (vid komentar z 02.05.2018)
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
18. december 2019

Vladimir Drienovský

Chýbajúci chodník (červenou čiarou na obrázku) na časti ulice Staré grunty.
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súvislosti s podnetom č. 16560 Vám z pohľadu organizácie poverenej Hlavným mestom SR Bratislavou na zastupovanie vo veciach súvisiacich so zabezpečením prípravy, realizácie až po kolaudáciu stavby "Chodník a osvetlenie na ulici Staré grunty" zasielame informáciu o stave riešenia predmetnej stavby:

Ku dnešnému dňu je spracovaná a dodaná projektová dokumentácia pre územné rozhodnutie, ktorá na ulici Staré grunty rieši vybudovanie chodníka spolu s verejným osvetlením, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov pohybujúcich sa po tejto komunikácii najmä vo večerných hodinách. Zároveň chceme rekonštrukciou súčasnej komunikácie, ktorá je v súčasnosti v zlom technickom stave a na ktorú sa bude chodník napájať, zamedziť vzniku kolíznych situácií pri strete vozidiel a chodcov. Vybudovaním chodníkov a rekonštrukciou komunikácie taktiež zvýšime komfort cestujúcich v MHD pri nastupovaní a vystupovaní.

Na základe tejto projektovej dokumentácie prebieha príprava podkladov pre vydanie územného rozhodnutia, počas ktorej bude začatý aj proces usporiadania majetkoprávnych vzťahov pozemkov v zábere stavby. Následne bude spracovaná projektová dokumentácia pre stavebné povolenie.
Vzhľadom k tomu, že predmetná stavba prechádza cez pozemky vo vlastníctve tretích osôb vo veľkom rozsahu, na ktoré bude nevyhnutné vybaviť súhlasy vlastníkov, prípadne vykúpiť pozemky, sa príprava stavby značne komplikuje a oddiaľuje sa tým začiatok možnej realizácie.

Z tohto dôvodu je zrejmé, že stanovenie reálneho termínu realizácie stavby nie je možné.

Generálny investor Bratislavy
Záporožská 5
852 92 Bratislava
13. máj 2020

Peter Oravec

Chodník na Starých Gruntoch sa riešiť nebude:
"O 645-tisíc eur príde Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorý tak nebude realizovať nový chodník na Vlárskej, priechod pre chodcov na Vlárskej a Klenovej, nebude rušiť odbočku zo Šancovej na Račiansku na Račianskom mýte, čo malo zlepšiť bezpečnosť chodcov, rozširovať cestu do Čunova ani pripravovať výkup a projekciu nového chodníka s osvetlením na Starých Gruntoch. Na Eisnerovej ulici v Devínskej Novej Vsi nevznikne uvažovaná svetelná križovatka."
https://www.yimba.sk/clanky/bratislava-a-koronavirus-ako-sa-menia-plany-hlavneho-mesta
24. november 2020

Daniela Strnadova Strnadova

Dobry den, coskoro sa nastahujeme na Stare grunty. Mam dve deti a chodievaju aj vecer domov z treningov. Chcela som Vas poprosit, dalo by sa dorobit jedno, dve svetla popripade, co vedu dole ku zastavke? Dakujem.
26. november 2020

Lukáš Bartošovič

nechcem byt zlym prorokom alebo ultra skeptikom, no podla toho, co sa pise v pribuznom podnete, na svetla si asi "trochu" pockate https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/26565/nefunkcne-osvetlenie-na-ilkovicovej
"... So skolou sa vtedy dohodnut nedalo a preto si napr. obyvatelia domu pri restauracii Drag platia "svojich" 5 lamp zo svojich penazi"
02. február 2021

Lukas Mochnak

Dobry den, prosim Vas kedy bude dobudovany chodnik a verejne osvetlenie na ulici na Stare grunty v Bratislave ?

Dakujem
LukasM
11. november 2021

karolina

Dobrý deň,
chcem sa informovať či v oblasti Stare grunty bude možne spraviť osvetlenie.Nie je tam ani jedna lampa. Je naozaj neprijemne chodit po tme domov do kopca a aj pre autá je naozaj zlá viditelnosť. Mamičky s kočíkmi nevidia ani na dieťa v takej tme, aká je tam. Byvam na ulici Stare grunty 50. Dúfam, že osvetlenie pribudne čim skôr kým príde k neštastiu.
S pozdravom Sedlarová
14. jún 2022

Ján Blaško

Staré grunty-chodník-chýbajúci

Od internátov až dole k Líščiemu údoliu chýba chodník. Postačilo by aby bol ASPOŇ na jednej strane cesty.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania