Nezabezpečené vozidlo na Kuklovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
big_brother 23. apríla 2015

Na Kuklovskej ulici stojí už celý mesiac vykradnuté vozidlo Renault Megane s EČV BA-939AR. Vozidlo má rozbité pravé predné okno, vypáčené pravé predné dvere, vo vnútri neporiadok a v takomto stave ho registrujeme už celý mesiac (foto je až z 3.4.2015). Prosím vyzvite majiteľa nech vozidlo odstráni alebo nech si ho opraví a jazdí s ním. Toto nie je parkovisko pre vraky! EK/TK neviem či má platné. Mimochodom, ponechať odparkované nezabezpečené (otvorené) vozidlo je na pokutu: viď zákon č. 8/2009 Z.z.:
§ 24
(2) Vodič, ktorý sa chce vzdialiť od vozidla tak, že nebude môcť okamžite zasiahnuť, je povinný urobiť také opatrenia, aby vozidlo nemohlo ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a aby ho nemohla neoprávnene použiť iná osoba. Ak je vozidlo povinne vybavené zariadením proti neoprávnenému použitiu, vodič je povinný ho použiť.

25. apríl 2015

ZetUZetA

jj treba ho dat majitelovi odtiahnut, alebo zosrotovat.. špatí to tam uz viac ako mesiac
29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. O vozidle už vieme, momentálne čakáme na údaje o majiteľovi (nechali sme ho vylustrovať cez PZ SR) a hneď ako budeme vedieť, kto je majiteľ, vyzveme ho, aby vozidlo z miesta súčasného parkovania odstránil.

S pozdravom,

Monika Rosová
referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
29. júl 2015

IM

Dobry den.

Uvedene vozidlo je rozbite a odstavene na chodniku od 17.3.2015. Najprv bolo v jeho okoli porozbijane sklo, vcera som v nom uz videla dokonca mikrovlnku. Cakam, kedy sa z neho stane osie hniezdo.

Chcem sa spytat, kedy bude tento vrak odstraneny? Vozidlo je nepojazdne viac ako 4 mesiace, podnet je rieseny 3 mesiace. Na vozidle vsak vcera ani nebola vyvesena vyzva na odstranenie vozidla. Riesi sa to vobec?
29. júl 2015

big_brother

IM, pokiaľ má vozidlo EČV, tak miestny úrad s tým nemôže nič urobiť. :(
29. júl 2015

Admin KV

Dobrý deň, IM. Podnet sa určite rieši. V tomto prípade však nejde o vrak (keďže má tabuľky s EČV), ale o opustené vozidlo. Správca komunikácie môže dať odtiahnuť len vrak bez EČV.
Pri opustenom vozidle najprv samospráva žiada Krajské riaditeľstvo Policajného zboru o kontakt na majiteľa vozidla, ktorého následne vyzve na spojazdnenie vozidla, prípadne jeho odstránenie z verejného priestranstva. Ak je táto výzva neúspešná, samospráva predá podnet Okresnému úradu, ktorý môže opustené vozidlo vyradiť z evidencie a odňať mu tabuľky s EČV. Až po odňatí tabuliek lepí samospráva na vozidlo výzvu s 30-dňovou lehotou, po ktorej môže nechať vozidlo odtiahnuť.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
15. august 2015

Vlado

Auto už je bez EČV a zrelé na odstránenie.
30. september 2015

big_brother

Dobrý deň, vozidlo už nemá EČV, ani kolesá, má rozbité okno, vypáčené dvere. Bola naň vyvesená výzva na odstránenie, majiteľ nereagoval, treba ho čo najskôr odstrániť, než sa tam niekto zraní. Z vozidla zostal už len holý vrak!!! Do kedy bude mestká časť čakať? Až ho odvezú rómovia na káričke do zberu???
30. september 2015

Admin KV

Dobrý deň, big_brother, v Karlovej Vsi evidujem viacero vrakov (bez EČV), ktoré by už mohli byť zákonne odtiahnuté, ale stále stoja na svojich miestach. V tejto veci som ešte v júli kontaktoval karloveský Miestny úrad: údajne nie sú vraky odťahované od júna 2015, odkedy MiÚ márne vyzýva spoločnosť AUTO-AZ, s ktorou má uzatvorenú zmluvu na odťah vozidiel, aby si plnila svoje pracovné povinnosti. Vraj rovnaký problém majú aj v Dúbravke. Očividne tento stav pretrváva už viac ako tri mesiace.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
06. október 2015

big_brother

No super, tak preco tu zmluvu nevypovedia, ked si dodavatel neplni svoje povinnosti?

Alebo jedine, ze by to bola firma z Azerbajdzanu: http://www.auto.az/ To by som potom pochopil, ze im moze trvat dlhsie, kym pridu s odtahovkou az z Baku :)))
21. október 2015

Karlovešťan

Na Kuklovskej (blizko autobusovej zastavky Kuklovska 44) je uz dlho vrak havarovaneho auta. Na celnom skle je nejaka vyzva od MiU no evidentne nepomaha...
29. október 2015

ZetUZetA

Zdravim. Vozidlo prave odtiahli :) a konecne tam uz nebude spatit.
29. október 2015

ZetUZetA

Tesne pred odchodom.. nalozene na odtahovku.
29. október 2015

big_brother

Neveríííím! Teším sa! A bola to odťahovka spol. Auto-AZ? Alebo si to niekto zobral na súčiastky (aj keď už ich tam veľa nezostalo) :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania