Verejne osvetlenie umiestnene v chodniku.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Natasa 25. apríla 2015

Dobrý deň, chcem nahlásiť podnet. neviem kto mohol schváliť osadenie stĺpu verejného osvetlenia (teda jeho posun z pozície kde spĺňal zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, kde bola dodržaná šírka chodníka 1,5 m) nove osadenie tento zákon ignoruje, ponecháva šírku len 1,1 m??? ani pred novelizáciu by to neprešlo. šírka chodníku je ešte zúžená vybudovaním nájazdu pre auta. zošikmenie v mieste obrubníka, skracuje šírku chodníka o min 15 cm. kto toto schválil v rozpore so zákonom. s pozdravom

Aktuálne znenie § 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.

25. apríl 2015

Jakub

No ale stĺp nie je účastník cestnej premávky :D
26. apríl 2015

Martin Nýdr

Dobrý deň, chápem že vidíte zúžený profil chodníka, ale ak by ste podľa tohto zákona postupovali, čo potom robiť v prípadoch, kde sú chodníky 50-60cm.. a pod.? K tomu stožiaru, jeho umiestnenie rešpektuje umiestnenie pôvodného betónového stožiara, pričom v porovnaní s ním zaberá menší profil. Umiestniť bližšie k oploteniu zase nedovoľujú rozmery základov stožiara a betónový základ múrika nehnuteľnosti.
28. apríl 2015

jajbolina

Súhlasím s podnetom. Bohužiaľ, často osádzajú stĺpy VO a elektriny do stredov chodníkov, veď koho by trápili chodci. ten stĺp mal byť jednoznačne osadený čo najbližšie k okraju chodníka smerom od vozovky. Ako má podľa vás tade prechádzať matka s kočíkom, alebo s dieťaťom v ruke?

Rovnako ma neprestávajú udivovať rekonštrukcie chodníkov, ktoré miesto toho aby boli v rovine, sú na miestach brán znížené, lebo autíčko musí ísť po rovine, chodec-babky, invalidi, deti-ničte si nohy a kotníky. Chodníky boli vždy v rovine, zošikmené boli len hrany. To zase navrhol nejaký automaniak, čo si ri* vyváža pomaly do obývačky.
29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť nebuduje ani nespravuje verejné osvetlenie.
Uvedenú investíciu realizovala spoločnosť Siemens, ako správca verejného osvetlenia.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania