Podunajská-osvetlenie-nevhodné (silné a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal Xmas watch 21. júna 2023

Je super, že konečne už aj Bratislava prechádza na LED osvetlenie. Žiaľ, vymena za LED na Podunajskej ulici je úplná fušerina, ktorú som snáď nikde inde nevidel, ani v rámci Bratislavy, ani inde. Výložníky boli odpílené a lampy nastoknuté na ne, pričom neboli ani správne nasmerované. Hrzdavé stĺpy sú len čerešnička na torte.
Výložníky už asi nikto nevskriesi, ale mohli by byť aspoň nasmerované lampy. Dúfam, že zvyšok Bratislavy bude prerobený na LED poriadne.

21. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

výložníky sa odstraňujú, nakoľko boli naprojektované pre staré svietidlá používané pred 30 a viac rokmi (na tie pred svietidlami SR 100, ktoré sa teraz demontujú). Tieto nové svietidlá výložníky, okrem ojedinelých prípadov, nepotrebujú a dokonca v prípade ich (výložníkov) ponechania by ostal cyklochodník a časť jazdného pruhu bez osvetlenia. Na vybraných uliciach bude taktiež prebiehať optimalizácia výšok stožiarov, čím dosiahneme menšie svetelné straty a lepšie využijeme svetelný tok svietidla. Svietidlá sa montujú vodorovne, alebo 5 st. nad horizontálnu rovinu podľa situácie a ulice. Čo sa týka náterov, aj tieto budú prebiehať postupne podľa voľných kapacít a finančných možností, avšak cena kvalitného náteru vrátane očistenia stožiara prekračuje cenu nového stožiara. Zároveň uvádzame, že na každej ulici, kde sa menia svietidlá, je pred realizáciou vykonaný kontrolný výpočet svetelným technikom.
S tým, že sa jedná o "fušerinu" preto vzhľadom na uvedené nesúhlasíme a prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava
Kedy? 23.06.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania