Zapach v Ruzinove

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Rasto 28. apríla 2015

Dnes vnoci od cca 0:00 sa zacal v Ruzinove sirit neznesitelny zapach. Podoba sa to na zapach horiacich gum.

28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Ružinov nemá vedomosť o žiadnom zdroji zápachu ani iné takéto podnety.

kancelária starostu
22. máj 2018

Luba

Dnes v noci je tu ten zápach opäť. Nedá sa vôbec vetrať. Neviem, kde to cítil ten občan minule. My bývame pri Štrkovci. Prosím neodbite nás, ale riešte to.
02. august 2018

Michaela Partlová

Zapach sa uz niekolko dni siri aj v Novom Meste na Bajkalskej 9 a okolitych uliciach. Od 3:00 rano do 6:00. Smrad je neznesitelny chemicky a je nutne pozatvarat okna. Obcania sa stazovali aj na zhorsenie zdravotneho stavu. Problem s nevyhovujucou kvalitou ovzdusia je nevyhnutne riesit.
Cez den sa nam prehrievaju byty v 30’C horucavach a v noci ked teplota klesne sa neda vetrat. Navyse tejto chemii vystavujeme nasho novorodenca!
Prosim o vysetrenie pripadu. Pretrvava uz roky.
21. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

kontakovali sme firmu Slovnaft ohladom mozneho/nadmerneho spalovania latok ktore mohli obyvatelia zacitit. Odpoved budeme zdielat v dalsom prispevku.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
22. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den pani Partlova,

na zaklade Vasho podnetu sme oslovili Slovnaft a ich odpoved bola komplexna, no negativna v zmysle ze v danom obdobi kedy ste podnet aktualizovali, nebola v rafinerke vyvijana cinnost ktora by mala za nasledok zapach.
Je vysoko pravdepodobne ze zapach pochadza z aktivit jednotlivcov ktori pokial zapalia kriticke mnozstvo odpadu, je ho citit daleko. Jedine riesenie ako dokaze MC-Ruzinov konat je identifikovat zdroj palenia a nasledne koordinovat cinnost mestskej/statnej policie. Na zaklade ich konania mozeme potom riesit roznymi formami problem pokial spada do nasej lokality (napr. pokutami).

Prosime preto obyvatelov aby na obecnu/statnu policiu hlasili stiuacie, ked ludia spaluju nebezpecne odpady alebo robia ine nelegalne ohniska.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania