Na paši-Chýbajúce osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Marcela Grochalova 29. apríla 2015

V noci zo včera na dnes, t.j., 28. apríla 2015, sa opäť niekto pokúsil vykradnúť/ ukradnúť dva zaparkované automobily. Je to už tretí pokus o krádež v priebehu 9 mesiacov na tom istom mieste. Túto udalosť som už ohlásila aj na mestskej polícii a polícia prisľúbila zvýšiť počet nočných hliadok. Myslím si však, že takýmto situáciam by sa dalo lepšie predchádzať funkčným osvetlením. Osvetlenie chýba z bezpečnostného hľadiska, ale aj z praktického, hlavne v zime, kedy nie je vidno ani pod nohy, ked sa vraciame z práce. Bohužiaľ, hlavne starší obyvatelia, ktorí bývajú na prízemí, sú svedkami týchto aktivít a párkrát videli aj zlodejov a oni ich, avšak majú strach uprostred noci volať políciu a upozorniť tak zlodejov aj na seba. Je to hrozné. Prosím Vás v mene celého obytného bloku na ulici na Paši, aby sa toto osvetlenie dobudovalo v dohľadnej dobe. Osvetlenie sa vraj v minulosti nachádzalo v predzáhradke bytového domu na Paši 13-15.

29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné roky sa nové verejné osvetlenie nebudovalo na náklady mesta. Prax je taká, že investor pri stavbe nového objektu, či celého investičného projektu dostane podmienku od miestneho stavebného úradu vybudovať verejné osvetlenie. Hlavné mesto takéto investície nemá v pláne, je to však otázka rozpočtu, ktorý na každý rok schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
04. máj 2015

Marcela Grochalova

Ako som uviedla v prvotnom podnete, osvetlenie sa donedavna nachadzalo v jednej z predzahradok. Dovod jeho zrusenia a nedobudovania mi nie je znamy. Hl. mesto touto informaciou musi disponovat. V casti ulice, o ktoru sa jedna, nie je ziadna nova vystavba. Osvetlenie je nutne riesit. Dakujem za vybavenie.
05. august 2020

Ivan Lamoš

Na paši-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

v noci je tu absolutna tma . na ulici je len jeden kandelaber az pri Trnavskej ceste. od Presovskej nic
07. september 2020

Ivan L

O 100 metrov vedľa na Trnavskej ceste na rovnaky podnet bola odpoveď z roka 2020 že sa podnet bude riešiť. Očakávame teda aktualizaciu odpovedi na tento podnet z roku 2015
30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
26. august 2021

Ivan L

ulica je teraz v rekonstrukcii. dockame sa slubovaneho osvetlenia o ktore prosime od 2015? alebo sa len vymeni asfalt?
26. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet, na základe otázky v predošlom komentári, bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
17. január 2022

Martin Uváček

Treba preposlať oddeleniu sietí a energetiky aby dali odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania