Aktualizovať podnet
Prechody pre chodcov na križovatke Rusovskej cesty a Hálovej ul.

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Prechody pre chodcov na križovatke Rusovskej cesty a Hálovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jaroslav 22. októbra 2015

Dobrý deň,
Na tejto križovatke nie je zabezpečený bezbariérový prechod pre chodcov ani v jednom smere. Na ostrovčeky pre chodcov sa vystupuje cez vysoké obrubníky. Prechod cez tieto ostrovčeky je extrémne ťažký a tým aj nebezpečný hlavne pre rodičov s kočíkmi a malými deťmi, nehovoriac už o osobách so zníženou schopnosťou pohybu. Kedy sa pripravuje náprava tohoto stavu? Prečo sa v poslednej dobe nepokračuje s vylepšovaním bezbariéroveho prístupu aj na iných miestach Petržalky? Už vopred ďakujem za profesionálny prístup k tomuto podnetu.

19. jún 2012

Peter

a pripojil by som aj tuto frekventovanu krizovatku tiez sa tam dost zla chodi s kocikom, obrubniky vysoke....

https://maps.google.com/maps?q=48.111219,17.101035&ll=48.111214,17.101577&spn=0.001589,0.003213&num=1&t=h&z=19
23. jún 2012

Jaro

Presne tak, chodím tadiaľ pešo s kočíkom a poviem Vám je to boj o život. Taktiež tadiaľ jazdím aj autom a pre autá s nízkym podvozkom znamená prejazd touto križovatkou takmer 100% škrabnutie podvozku ak idú rýchlejšie ako 20km/h (smer Jiráskova Smolenická). Orodujem za cementový povrch križovatky a žiadne obrubníky prosím :) Chcel by som veriť, že sa mesto dohodlo s investormi blízkeho nového polyfunkčného komplexu, aby za možnosť výstavby obnovili napr. túto križovatku...či?...v Petržalke to takto nefunguje?
04. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Rusovská cesta je v správe Hlavného mesta SR Bratislava – oddelenia cestného hospodárstva (OCH) aj s priľahlými chodníkmi. Vaše upozornenie ohľadom chýbajúceho bezbariérového prístupu v križovatke Rusovská cesta - Hálova evidujeme.

OCH ako správca miestnych komunikácií I. a II. triedy zabezpečuje údržbu a opravu jestvujúcich komunikácií a chodníkov. Dobudovanie bezbariérových úprav v predmetnej križovatke je investičná činnosť, ktorá si vyžaduje zvýšené finančné náklady a vypracovanie projektu v zmysle vyhlášky 532/2002. Na základe Vašej sťažnosti správca komunikácií podá žiadosť na Oddelenie koordinácie dopravných systémov – Referát výstavby o zaradenie do plánu investičných akcií na rok 2013. Z dôvodu momentálnej nepriaznivej finančnej situácie Hlavného mesta SR Bratislava sa v tomto roku s budovaním bezbariérových priechodov nepočíta.

Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. apríl 2014

Ľudmila

Dobrý deň. domnievam sa, že sprístupnenie chodníkov a ostrovčeku pomocou asfaltových ,,briežkov" by bolo aj v čase finančne obmedzených zdrojov aspoň nejakou pomocou pre kočíky a vozíčkarov.
Ďakujem
22. október 2015

Jaroslav

Dobrý deň Odkaz pre starostu,
bolo by dobré zaslať podnet znova (aj s ich odpoveďou). Sľubovali to urobiť v roku 2013 a teraz je už skoro 2016 a stále nič. Ťažko sa mi každý deň pozerá na to ako vysoké obrubníky robia prechod veľmi nebezpečný úplne pre všetkých a pre niektorých nepriechodný vôbec. Alebo mám dať nový podnet? Jaro
30. október 2015

Jaroslav

p.Haman, pošlete ešte raz?
30. október 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet som preposlal, zatiaľ som dal status "Neriešený". Po zverejnení odpovede prípadne zmením.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
03. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Chceme Vás informovať, že mesto momentálne nemá voľné finančné prostriedky na realizáciu tohto projektu. Nie je vylúčené, že v návrhu nového rozpočtu sa nájdu finančné prostriedky, ktoré budú orientované na výspravu prechodov pre chodcov.

Oddelenie komunikácie a marketingu
05. august 2018

Martin U

Priechody na tejto križovatke už boli upravené ako bezbariérové
09. august 2018

Andrej Mišina

Je super, že sa to urobilo, môj kamarát býva blízko, je na vozíku a mal tu fakt problém prejsť cez cestu do práce. Kvalita tých asfaltovaných povrchov je ale veľmi zvláštna. Tak nejako si myslím, že by som to spravil ja tak napoprvé :) Rieši sa tu nejaká reklamácia kvality a rovnosti povrchov, prosím?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania